En çok hangi tarz gelinlik satılıyor?

*Vakko Wedding-Vakko Wedding Kurucusu Marina Elhadef


Gelinlik sezonları, Yaz ve Kış olmak üzere iki koleksiyondan oluşuyor. Biz de koleksiyonlarımızı hem trendlere, hem de mevsim dönümlerine göre hazırlıyoruz. Satenlerden tüllere, romantik dantellerden çiçek desenlerine, farklı zevklere hitap eden çok geniş bir koleksiyonumuz var. Bu farklı kumaş ve modelleri Vakko Wedding koleksiyonunun yanı sıra Berta, Elie by Elie Saab, Jenny Packham, Marchesa, Monique Lhuillier, Oscar de la Renta, Vera Wang, Zuhair Murad gibi markaların ve dünyaca ünlü tasarımcıların koleksiyonları ile gelin adaylarının beğenisine sunuyoruz.





*Beyaz Butik-Sena Özkan


Türkiye deki gelin adaylarımız modayı takip ediyor. Sosyal medyanın etkisi seçimlerini yönlendiriyor. 2015 yoğun olarak balık formların ve A kesim eteklerin yılı oldu diyebiliriz.

2015 gelinlik sezonu nasıl?

*Pierre Cardin-Mağaza Direktörü Perihan Gerez


2015 sezon trendlerinde büyük ve dramatik etekler, A kesimler, dantelin ikinci bir ten olarak kullanıldığı kapama detayları, üç boyutlu kumaş ve aplike oyunları, göz kamaştıran ışıltılar ile birleşen derin dekolteli dar siluetler ön plana çıkıyor.

*Akay-Baş Tasarımcı Sezanur Akay


Her gelin adayının tarzına göre gelinlik seçimleri değişebiliyor. Örneğin;


Romantik gelinler; şifon, ipek tül, dantel, sırtta dekolteyi tercih ediyorlar. Vamp gelinler balık ve göğüs dekoltesiyle vamp olmak istiyorlar fakat ben Sezanur Akay olarak bunu tercih etmelerini pek desteklemiyorum. Bohem gelinler Fransız dantellerini ve kabarık gelinlikleri tercih ediyorlar. Sade gelinlerin tercihi ise düz, şifon, uçuş uçuş gelinlikler. Son olarak rock gelinlerin tercihi ise dantel, mini, asimetrik, farklı materyallerden oluşuyor…

*Vakko Wedding-Vakko Wedding Kurucusu Marina Elhadef


Zarif Çiçekler: Alışılagelmiş üç boyutlu çiçekler tül, organza ve işlemelerle farklı bir şekilde yorumlanarak kumaşla bir bütün haline geliyor. Çiçekler zaman zaman dantel ile de buluşarak romantik gelinliklere yeni bir yorum kazandırıyor. Özellikle Elie by Elie Saab bu trendin izlerine sıkça rastladığımız bir koleksiyon sunuyor.



Işıltılı Satenler: Sade ama ışıltılı satenler, hem kabarık ve gösterişli modellerle, hem de daha sofistike ve yalın formlarla karşımıza çıkıyor. Dünyaca ünlü tasarımcıların 2015 koleksiyonlarında geniş yer verdiği satenler, farklı aksesuar kullanımına da imkan sunuyor. Dantel duvaklar, gösterişli çiçekler, ışıltılı taçlarla buluşan saten gelinlikler, kraliçe ihtişamıyla göz kamaştırmak isteyen gelinlere hitap ediyor.





Masalsı Tüller: Klasik kabarık gelinlikler 2015 sezonunda daha yumuşak ve hafif tüllerle buluşuyor. Farklı dikiş teknikleri uygulanarak ortaya çıkan detaylar, minimal ve modern çizgiler oluşturuyor. Sade modeller ile göşterişli olmayı seven gelinler bu sezon tül modelleri tercih ediyor. Bu trendin öncüsü olan Vera Wang, 2015 koleksiyonunda da tül modellere ağırlık veriyor.


Uzak Düğünler: Dünyada ivme kazanan bir trend haline gelen ‘Destination Wedding’ konsepti, modern bir tarz oluşturuyor. Zaman zaman abartılı detaylar sade hatlarla buluşuyor, bazen de sade kesimler minimal farklılıklarla karşımıza çıkıyor. Vintage şıklığa gönderme yapan bu trend düğün sonrası partilerde de tercih ediliyor. Düğün sonrası partiler için bir diğer seçenek olan kısa gelinlikler, hem nikah seremonilerinde, hem de düğün mekanına gidene kadar bütün günü geçirmek için keyifli ve rahat bir alternatif sunuyor.

Cesur Dekolteler: Cesur ve iddialı kesimler, derin sırt ve göğüs dekoltelerinin öne çıktığı ve klasik gelinlik tarzından uzak, sıradışı bir görünüm sunuyor. Sırt ve göğüs dekoltesini tamamen açık bırakan modeller olduğu gibi, dantel ve tül detaylarla transparan olarak kapatılan modeller de 2015 sezonunda göze çarpıyor.


Farklı gelinlik seçimi yapacak olan gelin adaylarına yönelik tasarımlarınız var mı?

*Akay-Baş Tasarımcı Sezanur Akay


Gelinliklerde renk olarak bu sene buz mavi ve pudra çalışmalar yaptık. Bazen gri de kullanılabiliyor. Ten rengine, yüz ifadesine göre renk seçiminde farklı alternatifler de tercih edilebilir.


Gelinlere özel hizmetleriniz var mı?

*Vakko Wedding-Vakko Wedding Kurucusu Marina Elhadef


Vakko Wedding de konseptlerimizi gelin, damat ve ailelerinin en rahat edebileceği tasarlıyoruz. Mağazaya girdikleri andan itibaren, tüm aile fertlerinin bu özel güne hazırlıklarını keyifli kılmak bizim için çok önemli. Özellikle son provada gelinlerimize aileleri ve en yakın arkadaşları eşliğinde gelinlik teslim alma seremonisi yapıyoruz. Hatta bazı zamanlarda gelinlerimiz Vakko Wedding House’da hazırlanıp düğüne gitmeyi tercih edebiliyor. Böyle durumlarda Vakko Wedding olarak gelinlerimizi bu güzel günlerine şampanya patlatarak uğurluyoruz.

Kimler en çok gelin adayına karışıyor?

*Begüm Salihoğlu


Düğün aslında gelin ve damat için değil aileler için yapılıyor bu sebeple en çok aileler karışıyor. Ancak gelinin kendi iç sesini dinlemesi ve bu süreçte kendi hayallerinden vazgeçmemesi gerek.




*Pierre Cardin-Mağaza Direktörü Perihan Gerez


İşin en problemli kısmı aile ile gelindiğinde yaşanıyor. Gelin adayı ailesi ile birlikte geldiğinde, verdiğimiz servis bir anda damat ya da annesinin yorumları ile boşa gidebiliyor. Bu süreçte devreye profesyonel satış ekibimiz ve yöneticilerimiz girerek olayı sorunsuz halletmeye çalışıyor ama bazen ailenin istedikleri gelin adayının hayali ile çok ayrı düşebiliyor.




Damadın isyan ettiği noktalar oluyor mu?

*Begüm Salihoğlu


Damadın isyan ettiği noktalar çok olmuyor, tabii bazen dekolte konusunda sıkıntılar çıkabiliyor :)

*Beyaz Butik-Sena Özkan


Birçok gelin sürpriz olması için gelinliği düğün gününe kadar göstermiyor. Bazı çiftler de birlikte seçim yapmayı tercih ediyor. Damatlar gelinlik seçiminde daha pasifler. Ancak annesi ve nişanlısı arasında kalan damatların işi biraz zor oluyor.

Başınıza gelen en komik hikâye?

*Pierre Cardin-Mağaza Direktörü Perihan Gerez


Bir gelin adayı reyondaki bir ürünümüzü çok beğendi ancak ürün gelinin bedeninden iki beden küçüktü. Ürünü bir kaç gün içinde bedenine getirtebileceğimizi söylememize rağmen ısrarla denemek istedi. Bedeni olmadığını ve denetemeyeceğimizi söylediğimizde ise kendisinin kilolu olduğunu ima ettiğimizi söyleyerek alınganlık gösterdi. Gelin adayını ikna etmek için uzun uğraşlar verdik fakat başarılı olamadık. Kendimizi ürünle birlikte kabinde bulduk ve ürünü gelin adayımıza giydirdik. Bu üstün bir başarıydı, ürünü çok beğendi ve almaya karar verdi. Asıl sorunu ürünü çıkartırken yaşadık. Üç müşteri temsilcisi ürünü çıkartmaya çalışırken o kadar uğraştılar ki artık gelinin ayakları yerden kesilmişti. Damat, gelinliği yırtmamızı ve masrafını karşılayacağını söyledi. Ekibimiz ise hala gelinin ısrarıyla ürüne zarar vermeden çıkartmaya uğraşıyordu. Sonuç olarak gelinliği arkadan keserek çıkarabildik. Ekibin kabindeki hali ve damadın dışarıdaki bekleyişi görülmeye değerdi.

Başınıza gelen en sıkıntılı hikâye?

*Beyaz Butik-Sena Özkan


Tüm Beyaz Butik çalışanlarını üzen bir hikaye… Hepsini güzellikleri ve birbirlerine uyumlarıyla çok etkilemiş harika bir çiftin kaza haberi oldu. Düğüne birkaç gün kala yakışıklı nişanlının geçirdiği ağır trafik kazasıyla ertelenen düğünün ardından onlardan bir daha haber alamadık. Olayın üzerinden sanırız 1 yıldan fazla zaman geçti; özenle hazırlanmış gelinlik hala atölyemizin askısında sahibini bekliyor.

Gelinlik seçmeye gelenler ne gibi sıkıntılar yaşıyorlar?



*Pierre Cardin-Mağaza Direktörü Perihan Gerez


Çok sık olmasa da bazen gelin adayları düğüne 20 gün ya da 1 ay kala gelinlik bakmaya başlıyor ve bu durum prova süreçleri de olduğu için sıkıntı yaratıyor. Ayrıca modaevi mantığı ile internetten buldukları bir modelin altı ve başka bir modelin üstünü birleştirmeyi hayal eden gelin adayları da oluyor. Kimi zaman bulup getirdikleri modeller vücut tipine uygun olmayabiliyor ve bunu anlatmakta zorlandığımız durumlar oluyor.





*Begüm Salihoğlu

İlk karar verme sürecinde sıkıntılar çıkabiliyor, özellikle ne istediğini bilen bir gelin değilse. Ben zaten tasarımcı olarak ona neyin yakışacağını ve hangi tarzın onda en iyi duracağını görebiliyorum ancak bunu anlatırken karşımdaki bana güvenirse hiçbir sıkıntı yaşanmıyor.




*Beyaz Butik-Sena Özkan


Evlilik hazırlıkları süreci günümüzde çalışan kadınlar için biraz yorucu geçiyor. Gelinlik seçimi bu işin en zevkli kısmı… Ancak gelin adayları fazla model deneyerek hem akıllarını karıştırıyor hem de yoruluyorlar. Bu da seçim sürecinin biraz daha zorlaşmasına sebep oluyor. Yakınlarınızın farklı görüşleri akıl karıştırıp seçimleri zorlaştırabilir.

Hangi vücuda ne tarz gelinlik önerirsiniz?

*Begüm Salihoğlu


İnce ve uzunsanız üste dapdar oturan balık modeller dekolte ile birlikte çok güzel duruyor. Eğer armut tipi vücut hatlarınız varsa ve kısa boyluysanız A kesim çok hafif kabaran gelinlik modeli sizi hem ince hem de uzun gösterir. Üst bedeniniz kalın, alt bedeniniz ince ise üstte oturan, etek kısmı çokça kabarık modeller sizin için uygundur.

Gelin adayına verebileceğiniz en iyi tavsiye nedir?

*Vakko Wedding-Vakko Wedding Kurucusu Marina Elhadef


Bir gelin, karakterini yansıtan, içinde kendini rahat hissedeceği ve vücut tipine uygun bir gelinlik modeli seçmelidir.



Gelin kimlerle gelinlik seçmeye geliyor?

*Begüm Salihoğlu


Gelin adayı genellikle kardeşiyle veya en yakın arkadaşıyla geliyor. Daha sonra ailesinin de onayını almak üzere geldiği oluyor.


*Pierre Cardin-Mağaza Direktörü Perihan Gerez

Genelde ilk gelinlik bakmaya abla ya da kardeşle geliniyor. Eğer abla ya da kardeş yoksa en yakın arkadaşları gelin adayına eşlik ediyor. Aile ile bakmaya geldiklerinde çoğu zaman ilk defa geliyormuş gibi davranmamızı isteyen gelin adayları da oluyor.

Hangi gelinliğe hangi aksesuar olur?

Beyaz Butik-Sena Özkan

Aksesuar seçiminde gelinlik kadar gelinin yüz şekli ve düğünde yaptıracağı saç modeli de bizim için önemli. 2015 yılında da gelin adaylarımıza onlarca aksesuar seçeneği sunuyoruz. Bu yıl aksesuar koleksiyonlarımız arasında kristal ve incilerle hazırlanan Helenistik saç telleri gelin adaylarının en sevdiği modeller arasında yer alıyor. Prensesler gibi olmak isteyen gelinlerimiz için çeşitli yüksekliklerde taç alternatiflerimiz de bulunuyor. Küçük taraklar ise iddialı gelinliklerin tamamlayıcısı olarak tercih ediliyor. Aksesuarlarımızın en önemli özelliği ise tamamının el yapımı olması…

Hangi kumaşlar sıklıkla kullanılıyor?

*Begüm Salihoğlu


En çok tül ve dantel güpürler kullanılıyor ancak şifon uçuş uçuş gelinlik modelleri de özellikle kır ve plaj düğünlerinde çok tercih ediliyor.

Düğünden kaç ay öncesinde gelinlik hazırlığı yapmak gerekli?

*Pierre Cardin-Mağaza Direktörü Perihan Gerez


Bu süreç aslında gelin ve damadın aynı şehirde olup olmamaları, gelinin hayal ettiği gelinliğin olup olmaması gibi birçok faktöre göre değişkenlik gösteriyor. Ama en az düğünden 4 ay önce gelinlik için ön araştırma yapılıp 3 ay kala artık alınması gerekmektedir ki provalarda stres oluşmadan rahatlıkla süreç devam edebilsin.

Randevu ve gelinlik teslim işlemleri nasıl oluyor?

*Vakko Wedding-Vakko Wedding Kurucusu Marina Elhadef


Randevu alarak mağazalarımıza gelen gelin adaylarıyla ilk tanışmamızda onları tanımaya ve beklentilerini anlamaya çalışıyoruz. Adayların hayal ve beklentileri ve vücut yapıları doğrultusunda kendileri için en uygun modelleri sunuyoruz. Gelinlik seçiminin ardından, seçilmiş olan markaya göre değişiklik gösteren bir teslim sürecimiz var. Kimi koleksiyonlarımızı mağazadan direkt olarak alabiliyorsunuz. Bazı model gelinliklerimiz ise gelinlerimiz adına sipariş ediliyor ve teslim süresi 3 ila 4 ayı buluyor.



Röportaj: Gizem Gamgam



Facebook Yorumları

YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!
  • Misafir çiçeğim gelsene çiçeğim sevsene yine bana eskisi gibi sen tatlimsin desene
    CEVAPLA

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.