Kadınlar arasında en yaygın olan güzellik şikâyeti kuru ve hasarlı saçlardır. Neyse ki doğada saç kırıklarını onaran, saç düğümlenmelerine iyi gelen ve saça doğal bir parlaklık veren birçok yağ mevcut. Saç dökülmesinden, saç kırıklarını gidermesine kadar birçok sorunun yanıtı bu doğal bitkilerde…


Jojoba Yağı

Saç derisini yumuşatarak saç tellerini güçlendirerek kırılmasına karşı dayanıklı hale getiren, cilt tarafından kolay emilen bir yağdır. Ayrıca saç uzatma ve gürleştirme de en önemli çözümlerden biridir. Jojoba yağı, saç kremlerinde ve şampuanlarda da kullanılır. Rafine edilmiş olarak aktarlarda satılan bu yağ, egzama, sedef ve saç biti gibi sorunlara karşı tedavi özelliği vardır.


Lavanta Yağı

Hem saçların uzamasını kolaylaştıran lavanta yağı, hem de saçları besleyerek dökülmesini ve saç kırıklarının oluşumunu durdurur. En önemli faydası, saç derisindeki kan dolaşımını sağlayarak, saç diplerine giden oksijen miktarını artırır. Kekik ve biberiye yağı ile kullanılarak saç derisini ve cilt bakımında kullanmak isterseniz cildinin tahriş etmesini engellemiş olursunuz.



Badem Yağı

Saç bakımında kullanılan en önemli yağdır. Saçları besleyerek, gerekli olan E vitaminini karşılar. İçerisinde bulunan bol miktarda mineral sayesinde saçları güçlendirir. Badem yağı, kirpiklere de uygulandığında besleyerek uzamasını ve daha güçlü gözükmesini sağlar.


Hindistancevizi Yağı

Herkesin son dönem favori yiyeceği, aynı zamanda saçınız için de harika işler başarıyor. Hindistancevizi yağı yalnızca hasarlı saçları onarmaya değil, aynı zamanda kepeğin azalmasına, saç kırıklarının önlenmesine ve saç gözeneklerine ürün birikmesinin engellenmesine yardımcı olan yağlar bakımından çok zengindir. Parlak ve kalın telli saçlar için önerilen bitkisel yağdır. Saçları besleyerek, uzamasını sağlar.


Fındık Yağı

Saç kepeklerinin oluşumunu engelleyen fındık yağı, saçlara parlaklık ve canlı bir görünüm verir. B1, B2, B6 ve E vitamini bakımından yüksek olan bu bitkisel yağ, saçları besleyici özelliği vardır. Sadece saçlarda değil, cilt bakımında da kullanılan fındık yağı, cilde de nem ve parlaklık verir.



Menekşe Yağı

Kuru saçlara sahipseniz, menekşe yağı tam sizlik! Kuru saçları nemlendirerek parlak ve canlı bir görünüm kazandırır. Eski yöntemlerden biri olan menekşe yağı, saç dökülmelerini engeller.


Biberiye yağı

Kırıkları önler ve saç köklerini güçlendirir. İçinde buluna kafeik ve rozmarinik asit sayesinde saça hacim kazandırarak, saç derisini besler ve kaşıntıyı, kuruluğu yok eder.



Argan yağı

Maroken yağ, güzellik endüstrisindeki hasarlı saçlar için kullanılan en son trend yağlardan birisi. Ancak koşup bu ürünlerden almak yerine yağın kendisini kullanmak çok daha akıllıca. Argan yağı yapısında B vitamini, E vitamini ve saçın onarılması ve korunması için kaplama görevi yapan gerekli yağlardan bolca içeriyor.


Zeytinyağı

Zeytinyağı, yapısında vücut, yüz, saç ve tırnaklar için son derece iyileştirici olan tekli doymamış yağlardan bolca içerir. Aynı zamanda parlaklığı arttıran ve saçın kolaylıkla kırılmaya olan eğilimini azaltan E vitamini bakımından da çok zengindir.


Yalancı safran

Saç gözeneklerini güçlendiren, parlaklığı arttıran ve hasarı azaltan yağlar açısından oldukça zengindir. Ayrıca zeytinyağı ve keten yağına kıyasla pişme sınırı daha yüksek olduğundan acele gerektiren durumlarda her zaman kullanılabilir.



Avokado yağı

Avokado yağı, nerede kullanmayı seçerseniz seçin inanılmaz iyileştiricidir. Birçok insan bu yağ ile yemek yapmayı tercih eder, ancak güzellik ürünü olarak da kullanılabilmektedir. Avokado yağı, tekli doymamış yağlar ve E vitamini açısından zengindir. Aynı zamanda çok hoş bir kokusu vardır ve güzellik sektöründe saç bakım ürünleri içerisinde kullanılır.


Keten yağı

Keten yağı dâhilen kullanılabilir; ancak aslında bölgesel olarak da uygulanabilen harika bir güzellik yağıdır. Saç maskesi, yüz temizleyici, kırışıklık önleyici ve hatta kütikül iyileştirici olarak dahi kullanılabilir. Yapısındaki omega 3 yağlar, saçtaki hasarın onarılmasına, saçın güçlenmesine ve parlaklığın artmasına yardımcı olur.


Haşhaş yağı

Haşhaş yağı, vücut losyonu olarak kullanılabildiği gibi saç tedavisinde de kullanılır. Haşhaş yağının çok hoş ve topraksı bir kokusu vardır ve çok kısa bir sürede etki gösterir. Kepek sorununun azalmasına ve saçın hızlı uzamasına yardımcı olur.





Facebook Yorumları

YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!
  • Misafir Asıl Hint yağı değil mi, liste başı olması gereken?
    CEVAPLA
  • Misafir Keratin yağı saç derisine sürülebilir mi?
    CEVAPLA
  • Misafir İyi günler tatlı badem yağı,Hint yağı,at kuyruğu yağı,limon yağı,yılan yağı,biberiye yağı karışımı nasıl yapılmalı ben bu yağları aldım hangisini ne kadar ölçüde koymam gerekiyor acaba yardımcı olur musunuz
    CEVAPLA
  • Misafir Saç için mi kullanmayı düşünüyorsunuz
    CEVAPLA
  • Misafir Saç uzunluguna göre yarimsar ya da 1er cay kasigi koyabilirsin.
    CEVAPLA
  • Misafir Yağları nasıl uygulamalıyız
    CEVAPLA
  • Misafir Saclarim simdi daha iyi
    CEVAPLA
  • Misafir Saçlarım çok dökülüyor ne kullanacağını bilmiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Mene bir yag lazimdir G herfiyle basidui
    CEVAPLA
  • Misafir Saçım çok kuru tarayıp açamıyorum çok kiriliyo
    CEVAPLA
  • Misafir Nasıl yapicaz detaylı anlatirmisin
    CEVAPLA
  • Misafir Kemik iliği ve Hindistan cevizi yağı dokülme arti yeni saç çılmasını destekliyor şiddetle tavsiye edrim Googleden de araştıra bilirsiniz mükemmel bir sac bakımi
    CEVAPLA
  • Misafir Ben sarımsakla+ zeytinyağı karışımı kullanmazdan önce saçım çok dökülüyordu.Amma şimdi bu karışımı kullandım ve etkisini gördüm.Tavsiye ederim.
    CEVAPLA
  • Misafir Bir top sarımsağı rendeleyin bir çağ bardağı zeytinyag da kızartın, soğuduktan sonra süzüp saç diplerine uygulayın haftada 2 defa. Sac dökülme iz neredeyse tamamen duracak. Ama söyleyim üzerine plastik maske bonesi kullanmanız lazım ve en az 2 saat bekletmelisiniz. Kokusu ağır ama şifası mükemmel şampuanla arınıyor. Tavsiye ederim
    CEVAPLA
  • Misafir 20 çeşit yağdan oluşan sac losyonu kullanıyorum hem dökülmeyi önlüyor hemde yeni sac oluşumu yapmakta
    CEVAPLA
  • Misafir Keratin yalanına inanmayın
    CEVAPLA
  • Misafir En etkilisi Hindistan cevizi yağı gerisi hikaye reklam yapmak için yazanlar var inanmayın ben denedim yüzüme saçıma çok faydalı oldu
    CEVAPLA
  • Misafir Zeytinyağı ile mükemmel kalite saçlarınız olur
    CEVAPLA
  • Misafir En etkili yağ zeytin yağı ve yumurta sarisi daha önce saçlarım avuç avuç dökülüyordu iki aydır zeytin yağı ve yumurta sarısını karıştırıp dip ve uçlara haftada bir şurup en az bir saat bekleyip yıkıyorum saçım şimdi dokulmuyor kiriksiz yumuşak prusuz herkese tavsiye ederim sağlıkla kalın..
    CEVAPLA
  • Misafir Mersi
    CEVAPLA
  • Misafir Hepsi hikaye saclariniz dökülüyorsa saçınızı gürlestirecek en iyi çözüm çörek otu yağı ve hint yağı karışımı ben denedim etkisini gördüm
    CEVAPLA
  • Misafir Masaj başlı başına deriyi canlandırmak için iyi. Doğal yağlar iyi. Biberiye saç derisinin kuruluğunu, kaşıntısını almada iyi. Biberiye çayı + hindistan cevizi yağı ile saç diplerine masaj faydalı oluyor. 1 Bardak kaynamış suya 1 tatlı kaşığı kurutulmuş biberiye koyup bir taşım kaynatıp 10 dakika demleyerek kullandım, memnunum.
    CEVAPLA
  • Misafir Liquid keratin yorumlarına sakın inanmayın her yere böyle palavra sıkmışlar paranızı bunlara kaptırmayın Ayriyeten attlaki yoruma istinaden evet bıttım sabunu dökülmeyi azaltıp saç tellerini kalınlaştırıyor setleştirdiği için bırakmıştım hiç başka bişeyle yumuşatmak aklıma gelmemişti:D
    CEVAPLA
  • Misafir çok haklısınız ben de şu liquid keratin tavsiyelerini reklam olarak görüyorum , maskesini almıştım bi ara hiçbir faydasını görmedim tavsiye etmemm...
    CEVAPLA
  • Misafir Size tam çözum bayanlar hakiki bıttım sabunu kullanın .dogal yollar varken kimyasallarla okadar ugrasmaya gerek yok.biaz sertlestiriyor ama son durulama suyuna elma sirkesi koyun sacinizi yikayin .sonra durulayin .koku birakmiyor.
    CEVAPLA
  • Misafir Saçlarım çok dökülüyor ne yapmalıyım
    CEVAPLA
  • Misafir bir çok bitkisel yağ kullandım saçlarım için ama saçlarımda yanıklar olduğu için etkili olmadı bu yüzden sürekli denemeye devam ederken liquid keratin ile karşılaştım ondaki ürünleri kullanmaya başladım ve saçlarımın diplerindeki kaşıntı ve dökülmeyi durdurdum yanıklarım bile kendini toparladı artık saçlarımda hiç problem kalmadı.
    CEVAPLA
  • Misafir saçlarım artık yaptığım işlemlere daha fazla dayanamadı yıpranmışlık hiç gitmiyor kestiriyorum bir sürü bakım yapıyorum ama olmuyordu kuaförde konuşurken yanımdaki bayan ‘liquid keratin dene benim saçım senden daha kötüydü düzeldi dedi kuaförde haklı olduğunu söyleyince hemen orda internet sitelerini aldım hemen eve dönünce önce canlıdan sonra telefon ile görüştüm saçımın fotoğraflarını falan gönderdim saçım için gerekli olanları gönderdiler hemen 1 günde geldi zaten kullanmaya başladım ve saçlarım düzelmeye başladı 2 haftadır falan kullanıyorum ama etkisini görmeye başladım şimdiden
    CEVAPLA
  • Misafir zeytinyağı kullan
    CEVAPLA
  • Misafir lore keratin ürünlerini herkese tavsiye ederim.
    CEVAPLA
  • Misafir canım sen hangisini aldın ki ben 20 gr lık serumdan aldım su gibi cıktı ayrıcaa kutu bile yoktu zaten etiketi bile uydurma bir şey çıktı . parama yazık oldu. valla şikayet yazacağım.. resmen insanlarla alay ediyorlar.
    CEVAPLA
  • Misafir benimde saçlarım çok kuruydu alt komsum keratin tavsiye etti saf keratin setini düzenli kullandım saçım ışıl ışıl yumusacık oldu
    CEVAPLA
  • Misafir saçlarımın uzaması yavaştı katkısız keratin dip bakım yağları kullandım epey etkili ürün çok hızlı uzama sağladı
    CEVAPLA
  • Misafir ürün ismi alabilir miyim?
    CEVAPLA
  • Misafir likit keratini öneren kişi hep aynı kişi..yeterr artık insanları bu kadar aptal yerine koymayın!!
    CEVAPLA
  • Misafir canım bana da biraz öyle geldi ama işyerınde arkadaşım daha önce aldı röfleden saçları çok kurumuştu ve yıpranıktı ona çok iyi gelınce mecburen ona guvendım ben de aldım ve çoök çoook memnun kaldım , sen denedinmi istersen ucuzundan bir tane tek al saçının bir bölgesine dene sonuçları görünce zaten sorun kalmayacak.
    CEVAPLA
  • Misafir bu maskeler iyi hoş ama asla yanmış ya da aşırı yıpranmış saçı onarmaya yetmez. bu maskeleri günlük ve haftalık saç bakım rutinine almak lazım. aşırı yıpranma varsa en güzeli keratin bakımı yapmak ya da yaptırmak. ben evde uygulamaya yönelik setlerden aldım çok memnun kaldım. katkısız keratin olmasına özellikle dikkat edin.
    CEVAPLA
  • slaymilen@gmail.com bütün bu yağların bulunduğu mega seti satın aldım 3 ay önce harika ürünler saçım eskisi gibi sağlıklı,parlak ve bakımlı oldu. herkese tavsiye ederim.
    CEVAPLA
  • Misafir mega seti nerden aldiniz
    CEVAPLA
  • Misafir zigavus argan oil besleyici saç bakım serumu saçım temizken uyguladığım saçımın yıpranmasını kurumasını ve dökülmesini önleyen muhteşem bakım sağlayan yağ...
    CEVAPLA
  • Misafir ben orcapelli diye kür ve şampuan aldım 1 ayda rahat 5 cm uzamıştır saçlarım. dökülme ve kepek sorunumda gitti içinde 13 çeşit yağ varmış tavsiye edebilirim. 70 den almıştım ben şimdi indirime girmiş 49 olmuş.
    CEVAPLA
  • Misafir aktardanmı aldınız
    CEVAPLA
  • Misafir slm, mevsimsel yoğun dökülmeden çok saç kaybettim. yurt dışından gelen bir arkadaşımın tavsiyesiyle mega keratin seti aldım. kullandım. mutlu sona erdim. şu an çok çok memnunum, ve tavsıye ederım.
    CEVAPLA
  • Misafir bu yağlar herkeste aynı etkıyı yapmıyor herkesın saç yapısı farklı . benimde saçlarım boyaya boyaya cılkından cıktı hangi maskeyi denediysem fayda etmedi . bide çok zahmetli geliyor o maskelerı hazırlamak uğraştırıcı sürmesi ayrı dert... sonra tesadüfen tıkladığım bir linkte saç bakım uzmanıyla görüştüm bana saçıma likit keratin yüklemesi yapmam gerektiğini söyledi. şimdilik aldım bakalım sonuçlarını kullanınca görecez
    CEVAPLA
  • Misafir merhaba ekstra macadamia yağını kesinlikle tavsiye ediyorum. zor bulunan bir yağ. ben saf halini doa kozmetikten alıyorum. tavsiye ederiiimmmmm
    CEVAPLA
  • Misafir kesinlikle argan yağını tavsiye ediyorum,özellikle saçlarınızı nemlendirmek için birebir...
    CEVAPLA
  • Misafir ya bırak aynı adam girip girip reklam yapıp çıkmış
    CEVAPLA
  • Misafir yanan saçı yağ toparlamaz ki. kırıkları da düzeltmez. sadece nem dengesi bozulmuş olan, kuru ve mat saçlara iyi gelir. yanan saçları sadece saçın kendi ana yapısı olan keratin kurtarır. keratinin de saf olması önemlidir. saçlarınız için keratin yağı, dipleriniz için dip bakım yağı kullanabilirsiniz. kendiniz ayrı ayrı aldığınızda gerçekten kaliteli yağlar çok daha maliyetli olacaktır.
    CEVAPLA
  • Misafir bu yağları uygulandıktan sonra yıkıyacakmıyız
    CEVAPLA
  • Misafir Saçta en etkili yaģ zeytinyagidir . Birde hindistan cevizi yagi
    CEVAPLA
  • Misafir yıpranmış saçı ve dökülen saçları keratin dip bakım yağından başka hiçbiri iyileştiremedi.
    CEVAPLA
  • Misafir yanan saçlar için en etkili çözüm dax supergro ve sogan suyu :) bende 20 cm yanan saçı böyle topladım dökülmeler lastik görüntüsü herşey gitti
    CEVAPLA
  • Misafir saçlarım renk açma merakından yandı mahfoldu. neler neler denemedim ki, yok bulamadım. nerdeyse kökten kestirecektim. fakat likid keratin serum kullanınca resmen saçlarım eski doğal halıne yakın bir şekilde düzeldiler. şu an çok mutluyum. herkese tavsiye ederim sakın saçınızı kısaltmayın önce bu katkısız keratini yükleyin. hızlı uzaması ıcın de keratın dşp bakım yağım var o da mucize gıbı saçımı güçlendırdı.
    CEVAPLA
  • Misafir kendiniz evde mi uyguladınız?
    CEVAPLA
  • Misafir canım ne kadara aldın bunu saçın hızlı uzadımı bide merak ediyorum bana cevap atarmısın bu hesaba eda7alper52@gmail.com
    CEVAPLA
  • Misafir Benim.saçların hem kalın,cansız ,kuru ne kullanacağı mi bilmiyorum. Bana bi öneride bulunur lutfen
    CEVAPLA
  • Misafir bbenim saçımda sizinki gibi aynı durumda sayılır, 4 aydır liquid keratin maske kullanıyorum, saçıma çok iyi geldi, rahatladım.
    CEVAPLA
  • Misafir boya yapmaktan saç diplerim yandı ve saçlarım resmen küstü hiç uzamıyor hatta dökülüyordu. şu an keratin dip bakım yağı kullanmaya başlayalı çok şükür ki dökülme kesildi ve saçlarım uzamaya başladı. dahası saçım parlak ve yumuşacık geliyor.
    CEVAPLA
  • Misafir arkadaşlar benimde saçlarım maşadan ve boyadan çok yıpranmıştı.uzun araştırmalarım sonucunda deflin tamamen bitkisel ve kimyasal içermeyen bir şampuanı buldum 6 aydır kullanıyorum ve çok memnunum. bitkisel özelliği saçımıda uzattı ve saç kremi gerektirmiyor.
    CEVAPLA
  • Misafir arkadaşlar en iyisi bioxinin yeni çıkardığı şampuan ben kullanıyorum çok memnunum bioxcin qantum
    CEVAPLA
  • Misafir keratin ne kadar ki
    CEVAPLA
  • Misafir iarkadaşlar yıllarca iy bir şampuan aradım, istedim hem bitkisel olsun hem de boyalı yıpranan saçıma uygun olsun ama yıllarca ulamadım sentetik şampuanlardan da nefret ederim. şu an likid keratin şampuana başladım, çok memnunum sert saçlarım yumuşadı mat saçlarım canlandı ve daha hızlı uzama hissediyorum.
    CEVAPLA
  • Misafir ben keratin dip bakım yağına başladım, 2 hafta oldu ama şimdiden saçlarım güçlü ve hızlı uzamaya başladı cok cok mutluyum küsen saçlarım dirildi.
    CEVAPLA
  • Misafir merhaba. . .katkısız keratini ben internette buldum ve set aldım, şu an kullanıyorum gerçekten saçlarım ilk kullanımda toparladı, tekrar kullanacağım.
    CEVAPLA
  • Misafir katkısız keratini nerden buluruz
    CEVAPLA
  • Misafir Katkısız keratini aktarlarda bulabilirmiyiz
    CEVAPLA
  • Misafir yalnız saçında benim saçım gibi yıpranma ve kırıklar olan varsa, bu bakımlardan önce saçına keratin yüklemesi şart. ondan sonra bakım yağı daha işe yarar. yoksa sürekli bakım insanı bıktırıyor. ben önce keratin yükledim ve gerçekten çok memnunum. fakat sakın kozmetiklerde satılan kimyasal içerikli keratın bakım almayın. direk katkısız keratin bulmanız lazım. kullanımı da çok kolay, kuru saça sürün kurutun durulayıp maskeleyin hepsi bu. ben böyle yaptım saçlarım dirildi.
    CEVAPLA
  • Misafir Hepsini karistirip kullanilsa ve sacta ne kadar bekleticez
    CEVAPLA
  • Misafir Hepsini karıstırın fındık yagının 20 milimliği olmadıgı için 50 milim katın badem yagıda 50 milim olsun digerleri 20 milim eger imkanınız varsa ısırgan yagı ve kokusundan etkilenmem diyorsanız sarımsak yagıda katabilirsiniz ısorgan yagının hucrw yenileme özelliği vardır sarımsak isr ölü hucre yoksa
    CEVAPLA
  • Misafir Biz bunları nasıl kullanıcaz acaba açıklayabilir misiniz
    CEVAPLA
  • Misafir bütün yağlar etkili kesinlikle deneyin.... ,
    CEVAPLA

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.