Hamileliğin 5 haftasında erken hamilelik belirtileri görülmeye devam ederken bebeğinizin gelişimi inanılmaz bir hızla ilerlemektedir. Gün geçtikçe hamileliğinize dair daha fazla belirti gözlemlemeye başlıyorsunuz ve henüz bir susam tanesi kadar olan bebeğiniz sayesinde vücudunuzda ciddi değişimler olmaya devam ediyor.


Hamileliğin 5. haftasında bebeğin durumu

5 haftalık bebeğin boyu 2 milimetre civarındadır ancak bu küçücük hücre yığınında çok büyük değişimler olmaya devam etmektedir. Hala bir embriyo olarak anılan bebeğinizi oluşturan üç katman mevcut ve her birinde yaşamsal faaliyetlerini mümkün kılacak olan yapılar şekillenmeye başlıyor. Ektoderm adı verilen en dış tabakada bebeğin ağzını, burnunu, kulaklarını, cildini ve vücut tüylerini oluşturacak olan yapılar şekillenmeye başlar. Mezoderm adı verilen orta tabakada kalp ve damar sistemini oluşturacak olan hücreler yer alır ve 5. hafta itibariyle dolaşım sistemi de gelişmeye başlar. Endoderm adı verilen iç tabakada ise iç salgı bezleri, mesanesi ve sindirim sistemini meydana getirecek olan hücreler şekilleniyor.


Gebeliğin 5. haftası bebeğin dolaşım sisteminin oluşmaya başlamasıyla birlikte hala çok küçük olan kalbi de atmaya başlar ancak yine de kalp atışlarını duyabilmek mümkün olmaz. 10 ila 12 haftalarda yapılacak olan muayenelerde bebeğinizin kalp atışlarını duyabileceksiniz.


Hamileliğin 5. haftasında minik bir kurbağa yavrusuna benzeyen bebeğin, ilerleyen haftalarda baş ve iskelet yapılarının gelişmeye devam etmesi sayesinde vücudu daha da şekillenecek ve büyüyecek.


5 haftalık bebeğin görüntüsü:

Hamileliğin 5. haftasında annedeki değişiklikler

Gebelik testinizden pozitif sonuç aldıysanız ve hala doktora görünmediyseniz, ilk randevunuzu almanızın zamanı geldi. Son adet tarihinizin ilk gününü not edin, aklınıza takılan soruları yazın.


Sabah bulantıları, meme hassasiyeti gibi erken hamilelik belirtileri dışında anormal bir fiziksel ya da duygusal durum yaşıyorsanız da doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.



Vücudunuzda artan hCG hormonu sayesinde duygusal olarak da biraz farklı hissedebilirsiniz. Telaşa kapılmayın, vücudunuz 9 ay sürecek harika bir yolculuğa hazırlanıyor!


Hamileliğin 5. haftası ile ilgili uzman görüşü:

Medicana International İstanbul Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehtap Derelioğlu, hamileliğin 5. haftasına bilgi veriyor:


"Döllenmeden sonraki 3. hafta aslında gebeliğin 5. haftasına denk gelmektedir. Bu dönemde adet gecikmesi ile gebelik, idrar ve kan testinde artık tespit edilebilir. Bu dönemde döllenmiş olan yumurtadan oluşmaya başlayan embriyoda bir takım bölümler oluşur.


Disk şeklinde olan embriyoda vücut taslaklarını oluşturacak 3 tabaka mevcuttur. Ektoderm, endoderm ve mezoderm olarak adlandırılan bu yapılardan embriyonun tüm hücre ve organları oluşmaya başlar.


En dışta yer alan ve ektoderm denilen tabakadan deri, saç, tırnak, kulağın iç ve dış yüzeyi, dil, ağız, burun ve sinüsler, anüs, süt bezleri, dişin bazı tabakaları ve tüm sinir sistemi oluşur iken orta tabaka olan mezodermde özellikli olan kalp ve damar sistemi bu haftada oluşmaya başlar ve kalp tüp şeklinde 2 kanaldan oluşup 1 hafta sonra kasılma yeteneğine sahip olacaktır. Bunun haricinde orta katman mezodermden kas iskelet sistemi ve boşaltım üreme, akciğer ve dalak oluşumu başlar. En içte yer alan endoderm katmanında ise mesane, iç salgı bezlerinin bir bölümü ile sindirim sistemi oluşur.



Hamileliğin 5 haftası, embriyonun baş ve kuyruk kısmının görülmeye başlandığı zamandır. Embriyo bu dönemde yaklaşık 1-2 mm boyutlarındadır. Henüz ultrasonografide kalp atımları duyulmaz. Embriyonal hayatın 3. haftasında başlamış olan organ ve beyin-omurilik gelişimi bu dönemde anne adaylarının da beslenmesine özen göstermesi gerekliliğine neden olur. Embriyolardaki bu gelişim süreci genetik ve çevresel faktörlerden etkilenebilmektedir. Annenin alışkanlıkları ve beslenme özellikleri gelişmekte olan embriyo için risk oluşumuna neden olur.


Bu dönem ayrıca annenin alkol, kafein ve sigara alışkanlıklarından vazgeçmesi gerektiği dönemdir. Alkol tüketiminin direkt çocuklarda zeka geriliğine neden olucu durumu söz konusudur. Düzenli beslenmesi olan ve vitamin takviyesi alan annelerin haricinde sabah bulantıları olan ve beslenme düzeni olmayan, hatta kilo kaybı olan gebelerin bu dönemi rahat geçirmeleri ve oluşan embriyonun etkilenmemesi için doktora başvurmaları gerekmektedir."


***

İpucu: Hamileliğin ilk haftalarında nelere dikkat edilmeli?

Hamileliğinizin ilk haftaları bebeğinizin gelişimi için kritik zamanlardır. Bazı önemli noktalara dikkat ederek bebeğinizin ve kendinizin sağlığını koruyabilirsiniz.


  • Jinekoloğunuza görünün. Genelde 8. haftadan itibaren yapılan ilk doktor ziyaretinizde, ilerde olabilecek komplikasyonlara karşı taramadan geçersiniz.
  • Folik asit, demir, kalsiyum gibi hamilelik boyunca sizin ve bebeğinizin sağlığı için önem taşıyan takviyeleri alıp almayacağınız konusunda doktorunuza danışın.
  • Hamileliğin ilk üç ayında yeterli derecede folik asit almak bebeğinizin gelişim kusuruna bağlı hastalığı olmaması için çok önemlidir.
  • Sigarayı bırakın. Hamilelik sırasında sigara içmek erken doğum, düşük ve plesantaya bağlı sorunlara neden olabilir. Bazı araştırmalar sigaranın yarık dudaklı çocuk oluşumuna neden olduğunu ortaya koymuştur. Hiçbir zaman sigarayı bırakmak için çok geç değildir. Yakmadığınız her sigara bebeğinize sağlıklı olmak için bir şans verir.


  • İçkiyi bırakın. Günde sadece bir küçük içki bile bebeğinizin düşük kilolu doğmasına ve öğrenme, konuşma, dikkat dağınıklığı, hiperaktivite sorunlarına yol açabilir. Hiç kimse azıcık bir alkolün bile bebeğin gelişimini ne derece etkileyeceğini kestiremez.
  • Evinizin ve işinizin güvenli olduğundan emin olun. Bazı işler ve hobiler siz ve bebeğinizin gelişimi için riskli olabilir. Eğer alışkanlık olarak kimyasallara, ağır metallere (kurşun, civa) ve radyasyona maruz kalıyorsanız, en kısa zamanda bunu değiştirmelisiniz.
  • Bazı temizleme ürünleri, tarım ilaçları, çözücüler ve eski borulardan su içmek zararlı olabilir. Doktorunuzla günlük rutinleriniz hakkında konuşun ki evinizde ve işyerinizde bebeğiniz için tehlikeli olabilecek şeylerden kaçının.


Converter regex mismatch: #video#Ωvideo#102743##

Facebook Yorumları

YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!
  • Misafir Ben doktora gitim doktor kac haftalık oldunu demedi kese yeni oluşmuş dedi ben 1 marta hasta olmuştum 1 nisanda olmadı suan 9 gün geçti banada yardımcı olurmusunz
    CEVAPLA
  • Misafir Selam ilkmi
    CEVAPLA
  • Misafir Tüp Bebek yaptım benim 5cihaftam bu sabah hafif bir kanamam oldu sizce normal mi bişey söyleyin
    CEVAPLA
  • Misafir Hayır değil acil bir doktora görün
    CEVAPLA
  • Misafir Bunu unutmayalım asla kanama normal değildir hemen bir doktora görünmek lazım kanama düşüğe sebep olur
    CEVAPLA
  • Misafir Adetimden 3 gün gecikme oldu kan testi verdim 0.1 cıxdı ama evde sidik teti /idrar/edirem 2 xet düşür bilen varmı sebebini
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba ben 5 haftalık hamileyim yarın ultrasyona girecem acaba görünürüm kese
    CEVAPLA
  • Misafir Kız ve erkek olmasını. nəsil bileriz
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 5haftalik hamileyim mide bulantisi falan yok..Normalmi?
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba ben bugun hamile oldugumu ogrendim 6 haftalik ama ilac kullanarak kaldim doktor riskli dediii napmaliyim kafam allak bullak
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 5 haftalık hamileyim 2 gundur leke geldı bnden normal mıdır 5 ay once dusuk yaptım yıne bebegıme bırsey olur dıye korkuyorum yasayan varmı normal mı acaba leke gelm sı
    CEVAPLA
  • Misafir Merhabalar en son 24 ocakta 2021 adet gordum 5 haftalik gebeyim cinsiyetii merak edyorum aca nedir yaa
    CEVAPLA
  • Misafir 5haftalik hamileyim 1bucuk yaşında bebeğim var emziriyodum bi sorun olurmu bide hap kullanırken hamile kaldim mide şişli bide ağrılarım oluyo nedeni hamilelikmi
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 5 hafta hamileyim ama mol gebelikte olabilir varmi benlw ayni durumda olapn cok endispeliuim
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba ben 5 haftalık hamileyim aynı zamanda tüberküloz hastasıyım tedavimin sonlanması Ada bir ay var ama tüberküloz ilaçlarımı kullanmamı söyledi dispanser biraz hahve rengi kanamam var kadın doğuma doktoruma gittim bu durumu onada söyledim bebek rahime yerleşir olabilir dedi bu durumu yaşayan varmı
    CEVAPLA
  • Misafir 5 haftalık hamileyim ve kasığım da nohut gibi bişey var gibi geliyor 2 düşüğüm var kötü bişey mi bu hissettiğim şey?
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba ben 5 haftalık hamileyim bel ağrım çok var normal mi?
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba ben 5 haftalık hamileyim bel ağrım çok var normal mi?
    CEVAPLA
  • Misafir Aynen oyle
    CEVAPLA
  • Misafir 5 haftalik bebek karından ultorasan a baktığında belli olmaz rahminden yani vajinadan bakılınca belli olur net sekilde
    CEVAPLA
  • Misafir Bnde 5 haftalık 2 gün hamileyim özel hasteneye gittim ultorsona girdim görünmedi normal heralde 7 haftalıkken belli olur bekliyorum iki.hafta daha geçsin tekrar gidecem
    CEVAPLA
  • Misafir 5.yada 6.haftadayım doktorum gebeliğin ilelemediğini düşünerek gebeliği sonlandırmak istiyor bu konuda bilgisi olan varmı
    CEVAPLA
  • Misafir 5 buçuk haftalık hamileyim kalp atışını duyamadım normal mi
    CEVAPLA
  • Misafir 6.haftada belli olurmuş kese
    CEVAPLA
  • Misafir Reglden 4gün geçdi evde test yapdım ikinci çizgi solğun çıkdı .Sizce hamilemiyim
    CEVAPLA
  • Misafir Evet
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba ben 5 haftalik hamil e yim doktora gittim keseyi göremedi ama kan htg istedi kanda cıktı su an karnında damar atar gibi hisediyom böyle işesenden arkadalar varmı acaba
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba ben 5 haftalik hamil e yim doktora gittim keseyi göremedi ama kan htg istedi kanda cıktı su an karnında damar atar gibi hisediyom böyle işesenden arkadalar varmı acaba
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 8 ay önce ben doğum yaptım sezeryanla şimdi 5 ay 5 haftalık hamileyim zararı var mıdır acaba
    CEVAPLA
  • Misafir Bendr 5 haftalik hamileyim doktora tedavi olmaya gitmistim aslında 3 aydır adet gormuyodum doktora gittigmde ultrasonla muayene etti ve kan aldirmami istedi kanda hamile oldugumu ogrndm allahim sağ sağlım kucama almayı nasip etsin inşallah
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 5 5 haftalık hamileyim Araştırma hastanesi ne gittim aşmadan ultrasonla muayene ettiler bebeğin kalp atışları duyulmuyor dediler fazla gelişmiş ilaçla dusürücez dediler çok üzüldüm sonra özele gittim doktor kalp atışını 1 hafta sonra duyarsın dedi
    CEVAPLA
  • Misafir Her doktora güven olmaz 4 yıldır evliyim bana ve eşime kesinlikle normal yola çocuğunuz olmaz dediler tek çare tüp Bebek dediler iki defa baş vurduk iki defa transfer oldum negatif sonuç aldık gecelik oluşmamıştı ???? umudumuzu tamamen kesmiştik ki şuan 5 haftalık hamileyim Allah'tan umut kesilmez miş Rabbim isteyen her kimsenin kucağını boş bırakmasın AMİN ????
    CEVAPLA
  • Misafir Arkadaşlar ben 4+4 haftalıkken gittim keseyi göremedik. Şimdi 5+4 haftalık olduk adetime göre doktora gitsem gözükür mu acaba çok korkuyorum. Benim 3 kurtajim var..
    CEVAPLA
  • Misafir Arkadaşlar ben 4+4 haftalıkken gittim keseyi göremedik. Şimdi 5+4 haftalık olduk adetime göre doktora gitsem gözükür mu acaba çok korkuyorum. Benim 3 kurtajim var..
    CEVAPLA
  • Misafir Yengemede çocuğunun engelli olduğunu söylediler aldırman gerek falan diye korkuttular annem aldirmasina izin vermedi maşallah çok sağlıklı doğdu her doktora inanmayın bende hamileyim 5 haftalık 2,5 3 aya kadar da gitmeyi düşünmüyorum ilk çocuğumda da öyle yaptım Allah herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin amin
    CEVAPLA
  • Misafir 5hafdalik gebelikde cocuk gusurlu dedi dokdor bu uzmde beli oluyomu gorukuyomu
    CEVAPLA
  • Misafir İyi akşamlar 5 haftalık gebelikte kese boş dediler kesede ne zaman belli olur bebek
    CEVAPLA
  • Misafir Marda bebeğim olacak acaba kızmı erkek mi hocam
    CEVAPLA
  • Misafir 5 haftalık bebek :(
    CEVAPLA
  • Misafir Bende beş haftalık hamileyim utroson cektirmem gerekirmi acaba bı bilgi verseniz
    CEVAPLA
  • Misafir Bende beş haftalık hamileyim utroson cektirmem gerekirmi acaba bı bilgi verseniz
    CEVAPLA
  • Misafir Iki ay oluyor hamileydim ama dusuk yaptim ama simdi yine hamileyim dusuk riski olurmu
    CEVAPLA
  • Misafir Nasıl düşük yaptınız sebebi neydi
    CEVAPLA
  • Misafir hamileyken adet olmaz
    CEVAPLA
  • Misafir 5 hafdaliq hamilelerde aybaşı olurmu ?
    CEVAPLA
  • Misafir Ben henüz doktora gitmedim gebelik hesaplamada gebeliğin 5. Haftasında olduğum yazıyor henüz idrar testi ile pozitif neticeyi aldık şükür 7 adet düşünün mevcut son gebeliğim 2 yıl önce tüp bebek tedavisi ile gerçekleşti 2 yıl. Sonunda hamdolsun Yaradanıma ki kendiliginden gebe kaldım
    CEVAPLA
  • Misafir rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
    CEVAPLA
  • Misafir bende 5 haftalık hamileyim geçen hafta kere göründü bugün gördüm bebegimi
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 5 hafta 5 gunluk hamileyim kan testinde pazitif çikti ama doktora gidip ultrasyona verdik ultrasyonda gorunmedi normal midir ne zaman gorulur ultrasyonda
    CEVAPLA
  • Misafir normal
    CEVAPLA
  • Misafir Bende 5 haftalık hamileyim doktora gittim ama gözükmedi
    CEVAPLA
  • Misafir Slm hocam bnm 5 haftalik hamileyim ilk ultrasonda gebelik kesesi gorunuyo sadece ici dolu mu bos mu belli degil bir hafta sonra belli olur diyolar sizce 5 haftalik gebelik ultrasonda gozukmez mi
    CEVAPLA
  • Misafir Slm hocam ben dorduncu hafta hamileyim ama ultrasyonda siyah bi leke gorunuyir tek adetim araligin onbesiydi yirmi biri bitti yirmi bes yirmi alti cinsel iliski oldu ...benim sorum benim hamileligim normalmi...
    CEVAPLA
  • Misafir Selam hocam bebeği ekimde doğacak acaba kızmı
    CEVAPLA
  • Misafir evt kız.
    CEVAPLA
  • Misafir tetkik adı sonuç birimi referans aralundefined beta-hcg (total hcg) ▲4411.10 mıu/ml 0.5 - 5.0 kac haftalık sizce ?
    CEVAPLA
  • Misafir Slm Aleyküm hocam benim eşim ms hastası 5 haftalık hamile kusmasi oldukça fazla çocuğu aldiralim diyor bende cinayet olduğunu düşünüyorum bir yandan da korkuyorum Bünyesi kaldirmasa atak geçirirse bu sefer kendimi suçlu hissederim ne yapabilirim bana yardımcı olur musunuz
    CEVAPLA
  • Misafir Salam
    CEVAPLA
  • Misafir benim sonucum 1995 2.67 şuan 5 haftalık gebeyim bu hafta doktra gidecem kalp atşlarını duyarmıyım
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba ben kendimi cok yorgun hisedyorum ve adetimden 3 gun gecdi hamilemiyim cokk telawliyim
    CEVAPLA
  • Misafir Merhabalar eşimle agdetimin 3 günü kanamam bittiğinde beraber olduk eşim içime boşalmadi beş dk sonra devam ettik ama temizleme olmadan mendil vs agdetim 4 gün gecikti ama belirtilerim varım olacağına dair 3 defa gebelik testi yaptık negatif sizce hamile miyim
    CEVAPLA
  • Misafir bnde hamileyim ama temmuzda adet gordum suan yedi haftalik olmasi gerekirkn muayenede bes haftalik cikti sebebini anlayamadim allahm sagsaglim kavusmayi nasip etsin
    CEVAPLA
  • Misafir canım geç döllenme olmuştur benmde geç döllenme oldu
    CEVAPLA
  • Misafir Mən dünən öyrəndim körpəmin 5 həftəlik olduğunu.İnternetdən yoxlamışdım 6 həftəlik hesablanırdı ama usm 5 həftəlik göstərdi.Çox gözəl əvəzolunmaz hissdi Allah bütün arzusunda olanlara yaşatsın.İnşəAllah.Allahın izniylə sağ salamat başa vurarıq 9 ayı.Mən və bütün ana namizədləri.
    CEVAPLA
  • Misafir bende 5 haftalık hamileyim. bugün kontrole gittim.kucağımıza sağ sağlim almamızı nasip etsin rabbim inşallah
    CEVAPLA
  • Misafir Bende en son haziran 20 de oldum bu ay olmadım tansiyon düşüklüğü mide bulantısı bende de var ama goguslerde hiç şişlik hasasiyet yok
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba bnm de 5haftalik ama keseyi gormedi her ikigunde bir kan veriyorum 2369 du ikigun oncesi bugunki sonucum ise2893 sizce durumu nasil
    CEVAPLA
  • Misafir ben 4 haftalık hamileyken bile 2990 küsür çıktı canm bi sıkıntı olablr 2 günde bi 2 ye katlanması gerekyor
    CEVAPLA
  • Misafir Merhabaa 4 hf 5 g hamişim bende bügün keseyi gördük ama iki hafta sonra tekrar çağırdı dr bişey olmaz dimi bu arada bayramdan önce kan veemiştim 95 çıkmış ben şok
    CEVAPLA
  • Misafir Iyi aksamlar ben haziranin 6sinda adet olmustum 2hafta dir karnim baga sis sanki 4 aylik gibi hamileyim arti ben 2hafta once bacak filimi cektirdim cektirmeden kan testi yaptidim 1.20 negatif cikmisti bigun ayin 6si adet olmadi tanasiyonum dusuyor arada bir mide bulanrimda oluyo neden oluyor
    CEVAPLA
  • Misafir Bende 5 haftalık Hamileyim bthtc 741 çıktı 1. Buçuk hafta önce àma kesede gozukmedi bu perşembe yine gidicem inslh gozukur
    CEVAPLA
  • Misafir doktorlar genelde bhcg değeri̇ni̇n 4000 olmasini bekler keseyi̇ görmek i̇çi̇n. hayirlisi̇ olur i̇nş.
    CEVAPLA
  • Misafir 5 haftalık hamileyim kanımda mikrop çıktı endişeliyim
    CEVAPLA
  • Misafir Oruc tutmak sorun omurmu besinci haftadadayim
    CEVAPLA
  • Misafir bende 5.haftadayim dr.a sordum i̇lk 3 ay orucu önerebi̇li̇ri̇z. 3 aydan sonra önermi̇yoruz dedi̇ bi̇r sakinca yok tutabi̇li̇rmi̇sm
    CEVAPLA
  • Misafir 5 haftalik ken kalp atişlarini duyan var mi
    CEVAPLA
  • Misafir 5 . Haftada kese oluşur zaten
    CEVAPLA
  • Misafir Senin kanaman oldumuu bu degerler ben dusuk yaparken olusmustuu
    CEVAPLA
  • Misafir Hcg degeri 353 cikan arkadasim 5haftalik nasil oluyor senin?benim 1364 lerde.ve yeni 5haftalik diyebiliyoruz.bir yanlisin var?
    CEVAPLA
  • Misafir geç döllenme olmuştur. o 5 haftalık dönem ilk adet tarihinden hesaplanan tarih olduğu için olabilir.
    CEVAPLA
  • Misafir benim 5 hafta 1 günlükken 6000 lerdeydi
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba bende 5 haftalik hamileyim hcg degerim 353 fakat doktor keseyi göremedi rahimde kalnlasma var dedi kese olusabilir dedi.haftaya tekrar gidecegim o zamana kadar kese olusur mu acabs
    CEVAPLA
  • Misafir merhaba pazartesi̇ kendi̇ testi̇mde gördüm sali günü doktroa gi̇tti̇m 5 haftalik beni̇mki̇ de kese göründü bi̇r sikinti olmadi fakat doktor ultrasona geçmeden göremeyebi̇li̇ri̇z de henüz çok yeni̇ ama bi̇ şansimizi deneyeli̇m dedi̇ o sebeple telaşa kapilma hemen
    CEVAPLA
  • Misafir Mən də 5həftəlik hamiləyəm.inkişafda qalmağindan qorxuram.uşaq inkişafdan qalanda ana namizədi nə hallar kecirir?bilən varsa yazsinda xaiş edirəm.
    CEVAPLA
  • Misafir salam allah qorusun bebeyinizi inwallah ele bir durumla qarwilawmarsiz mende 5 heftelik hamileyem allahim qorusun bebeyimizi bize bagiwlasin inwallah
    CEVAPLA
  • Misafir Bende bu gun ogrendim 5 hafta 3 gunluk cok.mutluyum
    CEVAPLA
  • Misafir bugün 5. haftalık hamile olduğumu öğrendim bende çok mutluyum
    CEVAPLA
  • Misafir Bende beş haftalik hamleyi korkuyorum bişey olcak diye ilk bebeğim sol kaşığı acıyo normalmi
    CEVAPLA
  • Misafir Bende test yaptım hamileyim ama korkuyorum bebişime bir şey olur diye çünkü diğer bebeğimi kaybettim düşük riskin vardı:-( inşallah bunda böyle bir şey yaşamam
    CEVAPLA
  • Misafir Benımde ıkıncı gebelıgım çok mutluyum harkayım❤️❤️❤️
    CEVAPLA
  • Misafir Bende bugün beş haftalık hamile olduğumu öğrendim çok mutluyum allahım herkese versin aminn
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba bende bugün hamile olduğumu öğrendim 3 yıldır istiyorduk nihayet yüce Rabbim duyguyu banada tattirdi. Allah isteyen herkeze bir evlat nasip etsin.. ben bugün kan testi yaptırdım beta hcg 450 çıktı normalmi acaba?
    CEVAPLA
  • Misafir Mrb bugün benim en mutlu günüm 10 yıl sonra bebek sahibi oluyorum okadar çok mutluyumki allahım inşlh herkese tatdırır bu duyguyu
    CEVAPLA
  • Misafir 5 haftalık hamileyim doktor progestan düsük önleyici yazdı ama herhangi bir kanama falan yok cok korkuyorum
    CEVAPLA
  • Misafir 5 haftalık hamileyim sigara kullanıyorum az içiyorum bebegime zararı varmıdır
    CEVAPLA
  • Misafir i̇çmicen o zıkkımı arkadaşş, tutcan kendını ıcmıcen. senın bı zevkın yuzunden çocukta kusur cıkarsa ne olcak
    CEVAPLA
  • Misafir Slm arkadaslar
    CEVAPLA
  • Misafir Arkadaslar tahminen 5 haftalik hamisim doktora ne zaman gitsem acaba bide ilk gebeligim de bebegim gelismedigi icin kurtaj oldum bu ikinci ilk hamileligim de adetimden 1 hafta gcmisti cift cizg cikti ama cok silik ti smdi e gun gecince yaptm ikiside cok net cikti neden acaba
    CEVAPLA
  • Misafir Bende 5 haftalik hamileyim ama urek dogumtusu yoxtu ama doktor rezusun oldugunu soyledi ne kadar dogru oldugunu bilmedim
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 3 haftalık hamileyim benimde değerlerim 180 çikti ilk evladım 11 yaşinda ama bu sefer çok heyecan yaptım Allah sağlık sıhhat versin hepimize . Hayırlı evlatlar olsun Allah dostu olsun. Ayyyy ben çok heyecanlıyım
    CEVAPLA
  • Misafir Bende 5 haftalık hamileyim ayın 11 inde kan değerim 355 çıktı 3 gün sonra tekrar yaptırdım 2200 çıktı doktor ikiz olabileceğini söyledi varmı benim gibi kan değeri hızlı yükselen
    CEVAPLA
  • Misafir merhaba ben pazartesı yaptırıdm 244.08 cıkmıstı 3 gun sonra 1180.0 cıktı doktor yenı kese gözukmezz daha dedı dogrumu acaba
    CEVAPLA
  • Misafir Bende bugün 5 haftalik hamile olduğumu öğrendim ilk bebeğim olcak çok garip bi duygu Allahım herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin
    CEVAPLA
  • Misafir Bende 5 haftalik hamileyim. Bu 3cu hamileliyim. Cok mutluyum: ) diger ikisi ameliyatla oldu, 1 sene aralikla. aradan en az 2sene gecmesi lazimdi.daha 1 sene gecdi. Doktorum her wey yolunda dedi, inwallah bu bebegimide sag salim kucagima alirim.
    CEVAPLA
  • Misafir Benim garida hamis :)
    CEVAPLA
  • Misafir be
    CEVAPLA
  • Misafir Meraba bende 5 hafta 5 gunluk hamileyim ve ilk bebegim cok agrilarim oluyo belimde ve karnimda doktor bebek sirt boşluğun bebek hareketliyomus dedi hareketliymis biraz
    CEVAPLA
  • Misafir Yardimci olsaniz cok mutlu olurum
    CEVAPLA
  • Misafir Meraba arkadaslar, bemim atet gunumden 5 gun gecib, 3 gun kecmis kontrola gittik gorulmedi bebek simdi 5 gun kecib 1 haftadan sonara tekrar gedecik... Arkadaslar bilqiniz varmi neden gorulmedi bebek ....
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba :) 1 senelik evliyim 3 gün önce 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim kontrol var umarım kalp atışlarını duyabiliriz
    CEVAPLA
  • Misafir Slm arkadaslar bende 5+4 haftalik hamileyim 3 yillik evliyim yurtalarim tembel calisiyordu bu ay gugus agrim cok fazladi ve baya bi hassas olmuslardi.. Test yaptim pozitif cikti kese hemen gozuktu cok sukur hersey yolunda hayirlisiyl kalp atisini duysam rahatlicam
    CEVAPLA
  • Misafir Slm arkadaslar bende 5 haftalik gebeyim ilk dr 4 haftalikken gittim keseyi goremedik 4+5 gunlukkken tekrar gittik ve gorduk rabbime cok sukur yanliz bende siddetli bel kasik agrisi var oda normalmis bebeklerimizi saglikli bir sekilde kucagimiza aliriz insallah
    CEVAPLA
  • Misafir Slm arkadaslar bizim esimle 2 yildir bebegimiz olmuyordu esimde kisirlik cikmisti artik tup bebekten baska secenek yok gibi geliyordu ve bende adet duzensizligide vardi bu ay asiri duygu degisimi yasadim ve test aldim gebelik gorunce sok oldum duramadim tekrar eczaneye kostum sonuc yine pozitif
    CEVAPLA
  • Misafir 5Haftaki geleyim midem çok bulanıyor ne yapa bilirim
    CEVAPLA
  • Misafir dordüncü haftada gözükmüyorr
    CEVAPLA
  • Misafir canım bende dort haftalık hamıleydım ultrasyonda gözükmemışdı
    CEVAPLA
  • Misafir selamlar
    CEVAPLA
  • Misafir merhabalar ben dört haftalık hamileyim testlerim pozitif cikiyo ama ultrasonda gözüküyo hoch sonucu 13083 sizce nedir yanıtlarsanız sevinirim
    CEVAPLA
  • Misafir merhabq be ocak ayin 19da adt gördüm şubat in 4esimle birlkte olduk test yaptm pozitif cikti ben şimdi ne kadar lik hamilym
    CEVAPLA

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.