Cinsel hayat öncelikle erkekler için çok önemli gibi algılansa da toplumda aslında biz kadınlar için de çok önemli. Özellikle beden ve ruh sağlığı açısından düzenli bir cinsel hayat kadınlar için çok faydalı. Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) Psikoterapist Dr. Cem Keçe'ye kadınlarda boşalma ve orgazm ile ilgili merak edilenleri sorduk:


Sizce cinsellik nedir?

Cinselliği, rahatlamış ve gevşemiş bir halde, sevişmenin ve dokunmanın verdiği hazza odaklanarak, haz alıp haz verme, ruhu ve bedeni paylaşma, ne olursa olsun bir şekilde boşalma bilimi ve sanatı olarak tarif ediyorum.


Kadınlarda en sık görülen cinsel problemler nelerdir?

Kadınlar da tıpkı erkekler gibi istek ve cinsel beraberliklerinde sorunlar yaşayabiliyorlar. CİSED olarak yakın zamanda yaptığımız anket çalışmasında cinsel hayatı aktif olan her 10 kadından 8’inin hayatının bir dönenimde cinsel işlev sorunlar yaşadığını tespit ettik. Bunların arasında boşalma ve orgazm sorunları, cinsel istek bozukluğu (cinsel soğukluk) ve cinsel uyarılma bozuklukları (kabaramama ve kuruluk) en sık görülen cinsel işlev bozukluklarıdır. Bunların yanında ağrılı cinsel ilişki ve vajinismus gibi cinsel ağrı bozuklukları da kadınlarda görülen diğer cinsel sorunlar olarak karşımıza çıkıyor.



Kadınlarda boşalma sorunu çok mu yaygın?

Öncelikle belirtmek isterim ki, bütün sağlıklı kadınlar boşalma yeteneğine sahiptir. Yani kadınların içinde böyle bir yetenek vardır, ama bazı sebeplerden dolayı bu durum sekteye uğrayabiliyor. Genel olarak bakıldığında bazı kadınların boşalma ile ilgili sıkıntılar yaşadığı görülüyor. Bu durumla ilgili yapılan bilimsel araştırma ve anket çalışmaları farklı farklı rakamlar ortaya koyuyor ama bunlar öznel konular olduğundan anket çalışmaları da pek sağlıklı sonuçlar veremeyebiliyor. Yapılan araştırmalar, kadınların %29’unun hiç boşalma yaşayamadığını gösteriyor. Bir başka anket çalışmasıysa kadınların %70’inin cinsel birleşme sırasında boşalma yaşayamadığını, kadınların sadece %20’sinin vajinal boşalmayı tecrübe ettiğini gösteriyor.


Kadınlarda boşalma sorunları neden olur?

Boşalma sorunlarının nedenleri organik veya fizyolojik, psikolojik veya ilişkisel olabiliyor. Partner ilişkisindeki çatışmalar, cinsel bilgi eksiklikleri, suçluluk ve günahkârlık duyguları, erkeğin cinsel açıdan tecrübesizliği, daha önceden olan cinsellikle ilgili olumsuz yaşantılar boşalma sorunlarında en sık karşımıza çıkan nedenlerin başında geliyor. Taciz, tecavüz gibi cinsel travmalar, problemli bir çocukluk geçirilmiş olması, düzenli ve sağlıklı bir aile yaşantısının olmaması, ergenliğe geçiş döneminde problemli ve travmatik cinsel deneyimlerin yaşanması ile seksüel kimlik çatışmaları başlıca psikolojik etkenler arasında sayılabiliyor. Ancak boşalma sorunlarının %5'den daha azında şeker ve kalp hastalıkları, damar hastalıkları, nörolojik hastalıklar, alkolizm, nörolojik bozukluklar, nörolojik ve antidepresan ilaç kullanımı gibi altta yatan organik bir sebep bulunabiliyor.


Boşalma ile orgazm olma arasında ne fark var?

Orgazm olmakla boşalmak aynı şey değildir. Bu nedenle genelde orgazm diye bahsedilen durumlar boşalma olarak algılanmalıdır. Boşalma bedensel bir rahatlamayken orgazm ise bu bedensel rahatlamaya ruhun eşlik ettiği çok yüksek haz veren bir durumdur. Orgazm boşalmayı da içine alan daha geniş bir kavramdır. Orgazmı çeşitli uyaranlar sonucu beynin uyarılması ve bu uyarılmanın etkisiyle, bireyde hem bedensel hem de ruhsal olarak algılanan bir hissin meydana gelmesi olarak tanımlayabiliriz.



Boşalmayı bilmeyen kadın var mı?

Her kadın boşalma yeteneğine sahiptir fakat türlü nedenlerden dolayı (yetişme ortamı, cinsel bilgisizlik, cinselliğe olan bakış açısı, cinsel mitler, cinsel travmalar vb.) bazı kadınlar boşalmayı gerçekleştiremeyebiliyorlar. Erkekler çok kısa sürelerde boşalmayı öğrenebiliyorken kadınlar için boşalmayı öğrenme süresi çok daha uzun olabiliyor. Bu süre bir yandan kadının cinsel ilişkiye ruhsal ve fiziksel olarak ne kadar hazır olduğuyla, öte yandan ilişkide klitoris ve G noktası gibi duyarlı bölgelerin ne kadar uyarıldığıyla ilgili olabiliyor. Yani boşalmak için çoğu kez kadınların direkt klitoris uyarısı almaları gerekiyor. Ayrıca kadınlar cinsel fanteziler kurabiliyor veya yardımcı erotik materyaller kullanabiliyorlar. Yukarıdaki önlemlerle 6 ay içinde boşalmayı öğrenemeyen bir kadının partneriyle birlikte bir cinsel terapiste başvurmaktan çekinmemesi gerekiyor.


Kadınlar boşalmayı nasıl öğrenir?

Boşalmayı öğrenmek için de kadınların önce mastürbasyon yapmaları gerekiyor. Mastürbasyon yaptıkça kadın klitorisini hassaslaştırmayı öğreniyor ve onu kullanarak boşalmayı keşfediyor. Mastürbasyon ile öğrendiği becerileri partneriyle olan sevişmelerine ve birlikteliklerine aktarmayı becerebilirse kadın zamanla cinsel ilişkilerinde boşalmayı başarabiliyor. Eğer kadın klitoristen zevk almayı başaramamışsa, boşalmanın sorumluluğunu almamışsa cinsel ilişkide boşalmayı öğrenemiyor. Demek ki çoğu zaman erkeğin erken boşalması, kadının cinsel ilişkide boşalmasının önünde bir engel olmuyor. Kadınlar klitorislerini kullanmayı öğrendiklerinde hem cinsel ilişkilerinde hem de karşılıklı mastürbasyonla boşalmayı başarabiliyorlar.


Orgazm taklidi nedir?

Boşalamayan kadınların çoğu partnerlerine zor anlar yaşatmamak adına, kendilerini boşalma veya orgazm taklidi yapmaya mecbur hissediyorlar. Boşalma veya orgazm taklidi yapmalarının altında kendilerini ve partnerlerini yetersiz kılmama düşüncesi yatabiliyor. Kadınların zihnine işlenmiş cinsel kurallar nedeniyle yapmakla yükümlü olduklarını düşündükleri boşalma veya orgazm taklidi aslında problemin daha da karmaşık bir hal almasına neden olabiliyor. Boşalamayan kadının bunu partnerine göstermesi, kadın için partnerinin yapacağı etkili bazı değişiklikler neticesinde kökten çözülecekken, kadının yaptığı boşalma veya orgazm taklidi nedeniyle bu konu ve çözüm yoları asla gündeme gelemiyor. Dolayısıyla, erkek partner her şeyin normal gittiği düşüncesiyle herhangi bir değişiklik yapma gereği duymuyor.


Kadınlar ve boşalma taklidi…

Kadınların yaşadıkları boşalma çoğunlukla klitoris uyarısıyla oluşuyor. İstatistiklere göre, direkt klitoral uyarı olmadan boşalabilen kadınların oranının ancak %30 olduğu biliniyor. Bu nedenle, aslında kadınlardaki boşalma ve orgazm sorunları “cinsel ilişki boyunca hiç boşalamama” ve “hiç boşalamama” olarak ayırmak daha doğru oluyor.


Boşalma sorunlarının tedavisi mümkün mü?

Boşalma sorunları kader değildir %100 tedavisi vardır. Çözüm cinsel terapidir. Tedavinin ilk aşaması cinsel terapistin kişiyle veya çiftle ilk görüşme yapmasıdır. İlk görüşmenin sonunda cinsel terapist kişiye veya çifte cinsel eğitim videoları ve kitapları verir, yani bibliyoterapi yapılır. Daha sonra cinsel terapist kişiyi veya çifti değerlendirme görüşmelerine alıyor. Bu süreçte cinsel hikâye alınıyor, çeşitli testler ve ölçekler kullanmanın yanında gerektiğinde jinekolojik muayene de önerebiliyor. Böylece yaşanan sorunun nedeni keşfediliyor ve olası çözüm yolları kişiye veya çifte sunuluyor. Çift kendilerine özel olarak hazırlanan tedavi planını kabul ettiğinde cinsel terapi süreçleri başlatılıyor.

Kadının cinsel isteksizliği durumunda neler yapılmalı?

Uzun süren evliliklerde erkeğin seks yapmayı istediği ama kadının istemediği durumlara sık rastlanıyor. Bu durumları bir çatışmaya ve uzaklaşmaya çevirmeden başarıyla geçiştirmek ve yeni bir teknik denemek mümkün görünüyor. Kadınlar bazen seks istemeyebilir, tam havalarında olmayabilirler ve boşalma taklidi yapmak yerine yalnızca şipşak seks yapabilirler. Şipşak seks belki yalnızca erkeğe keyif verir gibi görünse bile kadın açısından da bazı avantajları oluyor. Böylece erkekler kendilerini yarı yolda bırakılmış gibi hissetmiyorlar, kadınlar da tahrik olmak konusunda endişelenmiyorlar ve açıklama yapmak zorunda kalmıyorlar.


Kadınlar erkeklerden daha geç boşalıyor, neden?

Erkekler erotizmi ve sonuç olarak boşalmayı önemserler, kadınlar ise romantizmi ve sevişme sürecine değer verirler ve bu nedenle de boşalma süreleri farklıdır. Ayrıca kadının ruhsal ve bedensel olarak uyarılması ve sekse hazır olması uzun zaman alıyor, bu boşalmalarının uzamasının bir başka nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Aşk ve tutkuyu içinde barındıran erotizm varken, erkekler sadece romantizme zaman ayırmak istemiyorlar. Kadın ve erkeğin ilişkiye bakış açıları farklı fakat ortak bir nokta her zaman bulunabiliyor. Araya anlayışsızlık ve bencillik kavramı girdiğinde ise çatışma yaşanması kaçınılmaz oluyor. Bu nedenle, dokunmanın ve hissetmenin yoğun olduğu sevişmenin bir kural, seksin ise zaman zaman yerine getirilen güzel bir istek olarak görülmesi gerekiyor. Yani sevişmenin her zaman, seksin ise zaman zaman yaşanması önem taşıyor.



Kadınların çoğu boşalma, orgazm ve cinsel doyum kavramlarını aynı algılıyor…

Boşalma, orgazm ve cinsel doyum aynı şey değil… Boşalma bedensel bir rahatlamayken orgazm ise bu bedensel rahatlamaya ruhun eşlik ettiği çok yüksek haz veren bir durumdur. Orgazm boşalmayı da içine alan daha geniş bir kavramdır. Orgazm çeşitli uyaranlar sonucu beynin uyarılması ve bu uyarılmanın etkisiyle, bireyde hem bedensel hem de ruhsal olarak algılanan bir hissin meydana gelmesi olarak tanımlanıyor. Boşalma daha çok fiziksel rahatlama olarak tarif ediliyor. Her cinsel ilişkide bu duyguyu, her erkeğin ve her kadının yaşamasını doğal bir durum olarak görmek gerekiyor. Bu duyguyu, bir insanın çok susadığı zaman kana kana içtiği sudan aldığı tat gibi ya da çok sıkışan bir kişinin, ihtiyacını giderdiği zaman yaşadığı duygudaki rahatlama gibi tarif etmek mümkün... Boşalma esnasında beden bir an geriliyor ve arkasından rahatlama hissediliyor. Cinsel ilişkilerin sonlarına doğru yaşanan ve 10–15 saniye süren kasılmalarla kendini gösteren fiziksel ve bedensel rahatlamaya “cinsel boşalma” deniyor.


Farklı boşalma çeşitleri var mı?

Boşalmanın bilimsel kaynaklara ve yapılan çalışmalara bakıldığında iki başlıkta ele alındığı görülüyor. Bunlardan birisi klitoral boşalma (direkt klitoral boşalma) diğeri ise vajinal boşalma (dolaylı klitoral boşalma) şeklinde karşımıza çıkıyor. Klitoral boşalma direkt klitorise yapılan baskı ile gerçekleşen boşalmadır ve daha kısa sürede gerçekleşir. Vajinal boşalma ya erkeğin penisinin vajinaya girip çıkarken klitorise yaptığı baskı gibi ya da klitorisi yerinde tutan bağların, penisin vajinanın içerisindeki hareketi sırasında, klitorise yaptığı uyarılar sonucunda meydana gelir. Klitoral boşalma ile vajinal boşalma fizyolojik olarak aynıdır. Fakat duygusal anlamda hissedilen, yaşanılan zevk anlamında fark vardır. Çünkü vajinal boşalmada bir öteki ile birlikte olmak, onunla tamamlanıp bütünleşmek kadına çok daha yoğun duygular yaşatıyor.


İyi bir cinsellik için nelere dikkat etmek gerekiyor?

Boşalma ve orgazm oluşumu için en önemli faktörler olan “uygun partner, uygun mekân, uygun zaman, uygun yoğunlukta uyarılarda bulunma, uygun sürede uyarma ve uygun taleplerde bulunma şeklinde 6 u kuralına uyulması gerekiyor.


Kadının düzenli boşalması ya da eşi ile aynı anda boşalması hamile kalmayı kolaylaştırır mı?

Boşalma uzun süreli cinsel uyarı sonucunda ulaşılan ve kişiye zevk veren fizyolojik ve psikolojik durumdur. Kadının ve erkeğin cinsel yanıtlarının fizyolojik farklılığı nedeniyle çiftler boşalacakları anı tam olarak belirleyemez. Birbirlerinin yanıtlarını tam olarak ve anında bilememeleri gibi birçok nedenle de çiftler aynı anda boşalamaz. Fakat boşalmak gebe kalmayı kolaylaştırsa bile, aynı anda boşalamamanın ya da aynı anda boşalmanın gebe kalmakla ilgili herhangi bir bağlantısının olmadığının da bilinmesi gerekiyor. Birlikte boşalmak, iyi bir cinsel ilişki için zorunlu ya da daha çok zevk almak için gerekli de değildir. Aynı anda boşalmanın mutlaka gerekli olduğu düşüncesi, kadın ve erkeğin yaşayacağı cinsel yaşamda beklenti düzeyini artırmakta ve o an yaşayacakları hazları kaçırmalarına neden olmaktadır.



Facebook Yorumları

YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!
  • Misafir Bennım kocam 45 dakıka yapıyor guzel bıse amma boşalmıyorum kocam uzulmesın deya bosaldım dıyorum bosalmak ne bılmıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Ben yalanmaktan da bişey anlamıyorum, vajinal da boşalamıyorum sanırım bu deneyimsizlikten, yoksa klitoris boşalmasını biliyorum.
    CEVAPLA
  • Misafir Şunu bir kabul edelim, cinsellik kadınlar İçin olmazsa olmaz birşey değil , sırf eşleri mutlu olsun diye yapıyorlar
    CEVAPLA
  • Misafir ????
    CEVAPLA
  • Misafir Ben bir bayanım boşalamıyorum boşalma nedir bilmiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Bem eşimi her defasinda bir güzel boşaltıyorum. Hareket edecek hali kalmıyor.
    CEVAPLA
  • Misafir Benim tecrübem olduğu için çok rahat bosaltiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Bende kuruluk sorunu var çok çabuk kuruyor buda canımı fena yakıyor ilişkiden soğudum
    CEVAPLA
  • Misafir Kız arkadaşımla birsat illiskiye giriyoruz ama bosalamiyor ne yapmaliyim
    CEVAPLA
  • Misafir Ben bayanim cabuk bosaliyorum. Bu iyi birseymi.
    CEVAPLA
  • Misafir Ben hiç boşalamıyorum kocam 15 dakika boyunca vajinamı yalıyor klitorisi eliyle uyarıyor kendimden geçiyorum ama boşalma olmuyor bu eşimide üzüyor ben artık diyorum rahatladım diye ama rahatlayamıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir 35 yasimda bir bayanim. Eşimle surekli tartisiyoruz. İstekli oluyorum zirveye cikiyorum ama sonra bosalma olmuyo. Ne yapabilirim? Penis rahime degmez ise bosalma olmazmi? Biraz kiloluyuz.
    CEVAPLA
  • Misafir Yaklaşık 10 yıldır bekarım hiç ilişkiye girmedim . mastürbasyon Lada ilgili olarak bilgim yok .çok sitresliyim Ne yapmalıyım
    CEVAPLA
  • Misafir ????????
    CEVAPLA
  • Misafir Ben bir bayanın rahatliyorum ama boşalamiyorum bu nun herhangi bir sağlık sorunu olabilirmi
    CEVAPLA
  • Misafir ilişkide ve öncesinde çok ıslanıyorum ama orgazm olamıyorum sadece titreşimli masaj aletiyle kendi kendime mastürbasyon yaparsam boşalabiliyorum oda fiskirircasina normal mi bu
    CEVAPLA
  • Misafir 10 yillik evliyim. 3 cocuk dogurdum. Iliskiden nefret ediyorum. Bosuna esimle beraber oluyorum. Bosuna banyo yapiyorum. Hic hayatim boyunca bosalmadim zevk almadim. Sorunum ne benim. Acil cevap bekliyorum. Tesekkurler.
    CEVAPLA
  • Misafir İyi sex yapamamiyorsunuz
    CEVAPLA
  • Misafir Bosaliyorum ama hic bi sekilde görünmüyor bunun sebebi nedir boşalıyorum ama hic bir sekikde görünmüyor
    CEVAPLA
  • Misafir Çok tutkulu olmK nedendir
    CEVAPLA
  • Misafir Eşim çok erken boşalıyor ben bir türlü boşalamıyorum sprey hap birşey varmı bunun için
    CEVAPLA
  • Misafir Anestol pomad kremi
    CEVAPLA
  • Misafir Var
    CEVAPLA
  • Misafir ?
    CEVAPLA
  • Misafir İlişki sırasında zevk almıyorum neden
    CEVAPLA
  • Misafir Bekarların masturbasyon yapmlarinda herhangi bir dakinca yada kizlik zarina zarar gelme olasiligi varmi acaba
    CEVAPLA
  • Misafir Yok
    CEVAPLA
  • Misafir Bekarların masturbasyon yapmlarinda herhangi bir dakinca yada kizlik zarina zarar gelme olasiligi varmi acaba
    CEVAPLA
  • Misafir asla zarar vermez ama bir erkeğin verdirdiği zevki alamazsın, önce yalama mahareti bak nasıl uçuşa geçersin..
    CEVAPLA
  • Misafir Eşim her seferinde 2 3 defa orgazm olabiliyor tabi işi bilen erkek önemli
    CEVAPLA
  • Misafir Misafir yayınlarınıza. Saygılar
    CEVAPLA
  • Misafir teşekür ederim saygılar
    CEVAPLA
  • Misafir Çoğu doğru söylemiyor yalanla. Hiçbiryer varılmaz. Gerçekleri anlatıl derdine deva bulasın saygılar kendine saygıılmayanon başkasına olmaz kendini aktarma doğru ol
    CEVAPLA
  • Misafir 32 yasında bir erkeğim cok geç sürüyor boşalmam partnerim mutlu oluyor
    CEVAPLA
  • Misafir merhabalar bende daha önce bir ilişkide boşalamıyordum sevgilime spyrey ve hap aldım sertslestırıcı tam tamına 1 saat 5 dakıka sevistik cesme gibi heryere bosaldım eşinize yada sevgilinize denettirin türkiyede sigara içen erkeklerde genelde erken boşalır bilginiz olsun
    CEVAPLA
  • Misafir Google'dan bütün bilgiler mevcud
    CEVAPLA
  • Misafir hangi sprey ve hapı aldınız?
    CEVAPLA
  • Misafir slm
    CEVAPLA
  • Misafir Slm ben sevgilimle arka iliskiye giriyom ama zevk almiyom ne yapmaliyim hep aci hisediyom
    CEVAPLA
  • Misafir anladığım kadarıyla anal yoldan ilişkiye giriyorsunuz. ne yazık ki orada zevk almanızı sağlayacak bir şey yok hatta sağlık açısından oldukça zararlı. size tavsiyem yapmayın çünkü bağırsak kanserinden yırtılmalara kadar yolu var tabi bunu tuvaleti tutamama gibi sorunlar da takip eder. saygılarımla....
    CEVAPLA
  • Misafir Benum de erken boşalma sorunum var bunu nasıl onleyebılırm. Yardımcı olun
    CEVAPLA
  • Misafir iyi günler ben 1 aylık evlıyım ama boşalamıyorum önceden mastürbasyon yapıyordum bekarken.ama şimdi eşimle boşalmak istiyorum fakat eşim kısa bir sürede boşalıyor bende zevk alıyorum ama boşalamıyorum ilişki esnasında mastürbasyon yapsam hep böyle gidecek napmalıyım ben eşimle boşalmak istiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir 1- ön sevişmeyi uzun tutun 2- eşinizle birleşmeden önce eşiniz yada siz eşinize mastürbasyon yapın ( sizin yapmanız tavsiye) 3- eşinizin mastürbasyonu sonrası ona tekrar ereksiyona ulaşması için yeterli süreyi tanıyın (bu süreyi de yine ön sevişmeyle değerlendirebilirsiniz) 4- eşiniz erekte olduktan sonra birleştiğinizde muhtemelen boşalacaksınız. ön sevişmeyi uzun tutmak cinsel duygu yoğunluğunu arttıracak, birleşme öncesi eşinizin mastürbasyon yapması ikinci başalma süresini uzatacağı için sizin içinizde daha uzun süre kalacaktır ki bu da sizin başalmanıza yardımcı olcaktır.
    CEVAPLA
  • Misafir Ben ne yaparsam yapayım boşalamıyorum ne yapayım
    CEVAPLA
  • Misafir Bende pono izliyorum çokta rahatlıyorum15 dk sürüyor boşalıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Esimle birkikteyken bosalamiyorum yanlizca masturbasyin yaparken bosalabiliyorum ne yapmam lazim
    CEVAPLA
  • Misafir Erken boşsa için kesinlikle pelvik kaslarınızi güçlendirir 4 ay içinde kesin sonuç alacaksınız. Bir de prezervatif kullanin
    CEVAPLA
  • Misafir Hizli gidin
    CEVAPLA
  • Misafir ön sevişmeyi uzun tutun.
    CEVAPLA
  • Misafir kız arkadasımla 1 saat durmadan aralıksız sex yapıyorum fakat cok gec bosalıyo buda haylıyle benı yoruyo cokta ısteklı napmalıyım
    CEVAPLA
  • Misafir Ben hiç bosalmiyorum ne yapmaliyim
    CEVAPLA
  • Misafir Ben bosamamiyorum ne yapmalıyım çok acı çekiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir ilk önce ruhsal ve bedensel yönden ön sevişme yapılmalı
    CEVAPLA
  • Misafir Bende hiç boşalamıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir bu durum biraz partnerlerle ilgili olabiliyor.şahsen ben asla boşalamıyorum diyen kişileri boşaltabilmiş biriyim.partner çok önemli.
    CEVAPLA
  • Misafir Ben kadın olarak boşalamıyorum bana ilaç çözümü sunabilirmisiniz
    CEVAPLA
  • Misafir bendede kuruluk basta olmasada daha sonra kuruluk yasaniyor ve hic bolasamayorum bu nedenle hic haz alamiyorum bunun icin baska hangi tedevi yontemi vardir ilacla ek takve olmuyor mu acaba
    CEVAPLA
  • Misafir Ya cogu zaman bende kuruluk oluyor yani bu cinsel isteksizlik mi
    CEVAPLA
  • Misafir Sevdiğim adamla ilişkiye girdiğim zaman bosalamiyorum istek yok ne yapabilirim
    CEVAPLA
  • Misafir karşıma çıkan kadınların 10de 9u boşalıyor.bu sorunun çoğu erkeklerin beceriksizliğinden ve bilgisizliğinden kaynaklanıyor.
    CEVAPLA
  • Misafir Eşim de ilk defa çok aşırı boşalma meydana geldi bu durum eşime ne gibi rahatsızlık doğurur
    CEVAPLA
  • Misafir Hanımın rahmi alındı ben içeri bosalamıyorum boşaltma sakıncası varmı.
    CEVAPLA
  • Misafir Hanımın rahmi alındı ben içeri bosalamıyorum boşaltma sakıncası varmı.
    CEVAPLA
  • Misafir Ewet cok guzel bilgiler
    CEVAPLA
  • Misafir yalan
    CEVAPLA
  • Misafir Ben dokunmadanda boşalabiliyorum. Onu nasıl tanımlarsınız admin .?
    CEVAPLA
  • Misafir tarih senıde yazacak
    CEVAPLA
  • Misafir Çok iyi bilgiler bütün insanların mutlak okuması gerekir diye düşünüyorum
    CEVAPLA

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.