Bir kadın bir erkek... Bir ömür boyu, aynı yastıkta zor iş... Ekonomik kaygılar, monotonluk, çoluk çocuk derken, bir bakmışsın hayatınızın aşkı bir yabancıya dönüşmüş. Cinsellikse çoktan bir lüks olmuş. Oysa sizi bir arada tutan en önemli bağ “seks”. Cinsel hayatınıza gereken özeni göstermek daha mutlu bir aile hayatını da beraberinde getiriyor.



Ten uyumsuzluğu

Araştırma sonuçları bize her bedenin bir kimyası olduğunu gösteriyor. Ve kadın ile erkeğin vücut sıvılarının, ter dahil, birbirleriyle uyumlu olması gerekiyor. Ten uyumunda sorun olmayan çiftler, birbirlerini arzular, gün içinde özler ve “cinsel aşk” diye tanımladığımız tutkulu duyguyu yaşarlar. Eğer çiftler arasında cinsel aşk varsa en sorunlu evliliği bile kurtarmak mümkün olabiliyor. Ama bakıyorsunuz evlilikte çok büyük sorunlar yok ama cinsel aşk da yok, yani ten uyumları sıfır, o zaman evliliği kurtarmak ne yazık ki imkansız oluyor.


Çiftlerin Seks Hayatında Vücut Saatlerinin Uyumsuzluğu: Erkeklerin büyük çoğunluğunun sabah saatlerinde seksi seçtiklerini biliyoruz. Erkeğin sabahları erekte olarak uyanmış olması bunun en etkin sebeplerinden biri. Kadınlarsa daha romantik olduklarından ötürü akşam saatlerinde eşleriyle sevişmeyi arzu ediyor. Kadın danışanların şikayetleri genelde şöyle oluyor: “Eşim sabahları benimle sevişmek istiyor. Onun için hava hoş tabii. Duşunu alıp çıkacak. Oysa ben banyoya gireceğim, saçımı kurutucağım, ardından kahvaltı hazırlayacağım, çocukları okula göndereceğim ve sonunda ben de işe gideceğim. Oysa akşam el ayak çekildikten sonra seks yapmak benim için çok daha zahmetsiz ve duygu dolu.” Erkeğin mantığıyla kadının duygusallığının çatıştığı nokta burası oluyor genelde. Yirmi küsur yıllık terapi deneyimimde yalnızca bir ya da iki kadın sabahları sevişmek istediğini söylemiştir.


Çiftlerden birinin cinsel isteksizliği

On çiftten ikisinde görülen cinsel isteksizlik, elbetteki çiftlerin cinsel yaşamını oldukça olumsuz etkiliyor. Kimi zaman kadın, kimi zamansa erkekte görülen cinsel isteksizliğin birden fazla sebebi olabiliyor. Takıntılı kişiliklerde cinsel isteksizliğe daha fazla rastlıyoruz. Eşinin ağız kokusu, diş yapısı, bedenindeki kusurlar, göbekli olması, fazla tüylü olması, vücuttaki bir leke ya da biçimsizlik cinsel isteksizliği tetikleyen nedenlerin başında geliyor. Ayrıca kadınların en büyük şikayetlerinden biri, eşlerinin vücut temizliklerine dikkat etmemesi. Kesilmemiş, içi kirli tırnaklar, ter kokusu, fırçalanmamış dişler ve ağız kokusu kadınlarda isteksizlik yaratabiliyor. Kadınların Cinsel Cezaya Başvurmaları: Kadınlar öfkelendikleri zaman bu öfkelerini biriktirme özelliğine sahiptir. Kadının detaycı ve analizci bir beyne sahip olması ve geçmişte yaşanan olayları, söylenen sözleri ve davranışları unutmaması, evlilikte sıkıntı yaratan sebeplerin başında geliyor. Kadının eşini değiştirmek istemesi ve erkek değişmedikçe öfkelenmesi de etkin nedenlerden biri. Kadın özellikle de Türk kadını eşini cezalandırmak için cinsel yasağa başvuruyor. Hele ki eşinin libidosu yani cinsel enerjisi yüksekse, kadın eşini cinsellikten uzak tutarak cezalandırdığını düşünüyor ama hiç kuşkusuz bu, doğru bir yol değil. Çiftler arasında zamanla cinsel soğukluk oluşabiliyor ve aldatmaya kadar giden daha büyük sorunlar oluşabiliyor.


Kadınlarda vajinismus

Bu, kadının cinsel ilişki sırasında vajinasındaki kasların kasılıp eşinin girişine izin vermemesidir. Çoğunlukla korkudan, özellikle de ilk gece korkusundan oluşan bir rahatsızlıktır. Genç kızlarımızın cinsel tabularla baskılanması, cinselliğin ayıp günah olarak gösterilmesi, bekaret sendromu ve cinselliğin zevk almak değil de acı çekmek olarak yüklenmesi vajinismusun nedenlerinin başında geliyor. Yıllarca evli olup da eşiyle cinsel ilişkiye giremeyen pek çok kadınımızın olması, çok ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Psikoterapi ve gerekiyorsa ilaç tedavisiyle başarılı sonuçlar alınabiliyor.


Erkeklerde erken boşalma

Eğer fiziksel bir sorundan kaynaklanmıyorsa, erken boşalmanın sebeplerinde de yine psikolojik baskıyı görüyoruz. Toplumun ve ailenin damat adayından, eşini mutlu etme beklentisi ve baskısı, mutlaka “İlk gecede kızlık zarını bozacaksın” yüklemeleri, zaten heyecan içinde olan erkeğin sinir sisteminde yıpranma yarattığından, “ya başaramazsam kaygısı” yüksek olur ve erken boşalma gerçekleşir. Bir kez erken boşalan erkek, yine başarısız olacağım kaygısını oldukça yoğun yaşar ve eşiyle cinsellikten adeta kaçar. Erkekliğinin onuruna yediremediği için de bunu kimseye söylemez ve doktora gitmez. Tıpkı vajinimusta olduğu gibi evli olup da senelerce eşine dokunmayan, ayrı yataklarda yatan erkekler vardır. Günümüz tıp dünyasında tedavisi çok basit olan erken boşalmayla ilgili yine psikoterapi ve ilaç işbirliğine başvuruyoruz.



Birinci adım sorunların üzerini örtmek değil, çözmeye karar vermek

Eşler arasında sorunların olması, özellikle de evlilikteki cinsel yaşantıda sorun yaşanması dünyanın sonu değildir. Ten uyumsuzluğu haricinde tüm cinsel sıkıntıların çözümü vardır. Yeter ki çiftler bu sorunlarına sahip çıksın. Burada birkaç altın öğüt verebiliriz:


  • Sorundan kaçmayın, üzerini örtmeyin ve çözümü ertelemeyin. Unutmayın ki üzerini örttüğünüz ve çözümünü ertelediğiniz sorunlarınız kısa bir süre sonra size iki veya üç katı sıkıntıyla geri dönecektir.

  • Eşinizle birlikte yaşadığınız sorununuzdan dolayı, sadece eşinizi suçlamayın. Tüm suçu eşinize yükler ve çözümü ondan beklerseniz, haksızlık etmiş olursunuz ve çözüme de ulaşamazsınız. Karşı tarafı suçlama davranışınızdan vazgeçin.

  • Sorununuza sahip çıkın. Unutmayın ki evlilik ve cinsellik iki kişiliktir. Her ikiniz de bu sorundan sorumlusunuz, suçlu değil.

  • Birlikte çözüm üretmeye çaba gösterin. Eğer çözümsüz kalıyorsanız bir uzmana ya da evlilik terapistine başvurun. Yardım almaktan çekinmeyin.

Birbirinizi suçlamayı değil, konuşmayı seçin

Kavga ve suçlama da bir iletişim yoludur, çiftler birbirlerine duygu ve düşüncelerini bu şekilde de iletebilirler. Ancak bu yol, yıkıcı ve evliliği zedeleyici, sevgiyi örseleyici bir yoldur. Sağlıklı iletişim için;

  • Birbirinizi dinleyin, karşı tarafın sözünü kesmeyin.

  • Birbirinizle empati kurun, eşinizin yerine geçip onu anlamaya çalışın.

  • Birbirinizden beklentilerinizi gözden geçirin ve ne kadar gerçekçi olup olmadığını değerlendirin.

  • Eşinize karşı önyargılarınızı törpüleyin.

  • İletişimin sadece konuşmak değil dinlemek olduğu gerçeğine gözden kaçırmayın.

  • Eşinizle tartışmalarınız olacaktır ama asla aşağılayıcı, kırıcı konuşmayın, küfürleri lugatınızdan çıkarın.

Kadınlar duygularının, erkekler iç güdülerinin doyurulmasından yana

Cinsellik en temel içgüdümüz ancak bu içgüdünün duygularla süslenmesi gerekiyor. Erkekler eşlerinin işveli cilveli olmamasından, soğuk olmasından şikayet eder en çok. Kadınlarsa eşlerinin kendilerine duygusal yaklaşmadığından yakınır ve bu yüzden soğuk davrandıklarını söyler. Kadın danışanlarımın biri şöyle demişti: “Eşim normal zamanda benimle ilgilenmez. Gün içinde aramaz. Eve gelince ne yaptın bugün, diye sormaz. Ama ben mutfaktayken gelir arkamdan sarılır. İşte o an kendimi çok kötü hissederim. Sadece şimdi mi aklına geliyorum diye itelerim çoğu zaman.” Bu anlamda kadınlar haklı. Erkekler cinselliği sadece içgüdü yani hayvansı yanlarıyla yaşamasalar da duygularını işin içine katsalar, cinsel hayatları daha keyifli olacak ve eşleri soğuk kadın olmaktan çıkacak. Tabii burada kişilik yapıları da etkin rol oynuyor. Evlenmeden önce o kadın çok sıcakkanlı ve istekliydi de, evlenince mi öyle oldu? Çiftler birbirlerinin kişilik yapılarını da iyi değerlendirmeliler.


Tutku eksikliği ve monotonluk cinsel hayatı öldürür

Evliliklerde %70 gibi önemli bir oranı kaplıyor cinsel hayat. Çiftlerin birbirine tutkularının bitmesi ve monotonluk cinsel hayatın iki güçlü katili. Çiftler cinsel hayatlarını renklendirmek için neler yapmalı?


  • Tutkularınızı öldürmeyin. Tutku kendiliğinden yaşamaz, onu beslemeli ve özen göstermelisiniz. Birlikteliğinize özel zamanlar ayırmalısınız.
  • Cinselliği sadece yatak odanıza hapsetmeyin. Evinizin her köşesi cinselliğe açıktır. Monotonluk cinsel hayatınızın en büyük düşmanıdır.
  • Birbirinizle cinselliği konuşmaktan utanmayın. Hoşunuza giden ve gitmeyenleri eşinize söyleyerek onu yönlendirin. Kimse kimsenin beynini okuyamaz!
  • Eşinize gücenebilir hatta kırılabilirsiniz ama yatağa asla küsmeyin. Eşinizi cinsel yasakla cezalandırmayın.
  • Anne baba rollerinizi bir kenara bırakıp eşinizle baş başa hafta sonu tatilleri yapın.
  • Renkli bir cinsel yaşam için yaratıcılık gerekir. Bu konuda hayal gücünüzü harekete geçirin.

Her şeyi karşı taraftan beklemeyin, siz de planlar yapın. Özellikle kadınlar cinselliği başlatmaya utanır. Bu önyargınızdan vazgeçin.


Evlilik ve Aile Terapisti


İlkim Öz Tan

Facebook Yorumları

YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!
  • Misafir 15 yillik evliyim ben istekli arzulu bir kadinim eşim de tam tersim onu öpen isteklendiren hep ben oluyorum ama artik biktim kadin gibi hissetmiyorum sanki koca benim karim da o.cok konustum tartistim ama ayni degismiyor degismeyecek
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 9 yıllık evliyim. Eşişkimizde sınır yok. Herşeyi yapıyoruz. Farklı ortamlarda yapıyoruz. Bu yüzden birbirimizi çok seviyoruz.
    CEVAPLA
  • Misafir 8 yıllık evliyiz. Yılda 1 kere ya oluyor ya olmuyor. Hep bir bahane. Büyük bir sınav. 10 yıl istemesem gelmez. Ne yapacağım bilmiyorum Kasılıyor canım acıyor diyor sonra aylarca uzak duruyor. Vajinismus olabilir. Tedaviye de yanaşmıyor. 2 çocuk olana kadar zorla görev gibi yaptı sonra kenara çekildi. Çözüm nedir lütfen yardım edin
    CEVAPLA
  • Misafir Bekarım hiç sex yapmadım siz yine görmüşünüz,ama bende istersim Bi kadınım olsun
    CEVAPLA
  • Misafir Erken bosalma yaşıyorum uzun sürmesini çok istiyorum kendimi tutamıyorum ikinci şans denemekte gelmiyor içimden soğukluk oluşuyor
    CEVAPLA
  • Misafir Yorumlara bakiyorumda kimsede ten uyumu yok. Maalesef itici geliyor bedeniniz kadınlara.
    CEVAPLA
  • Misafir Lütfen yardımcı olun karim birlikle olmak istemiyor birlikte olmak istediğimde bana beni kullanıyorsun diyor
    CEVAPLA
  • Misafir Ayni sorun bende de var 12 senelik evliyim 2 çocuk babasıyım yaşım 32 eşimle aynı yastayız... fakat tek taraflı sürekli elini taşın altına koyan,cinsellik için uğraşlar gösteren ve sürekli fantazi düsleyen duygusal ince düşünen biriyim ,Gel gelelim kedere dersek... Eşim sadece yatmakla meşgul. böyle duruyorum ya hani neyine yetmiyor diyerek beni hepten soğutuyor.. cok severek evlendik. Ama 12 seneden sonra artik gercekten dususler oluyormuş demek. isteklerimi az çok her ne kadar ifade etsemde.. her zaman olacak diyede birsey de yok zaten.. ben temiz sorunsuz tereddüte yol vermeden her...
    CEVAPLA
  • Misafir 1yıllık evliyiz eşim seni arzulamıyorum sana karşı ilgi duymuyorum diyor eşim 63 yaşında ben 42ne yapmam gerek
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba benim eşim7 8 yıldır benle ilişkiye benim zorumla yılda 1 kez ya oluyor ya olmuyor ve ben kendisine niye böylesin dediğim zaman tartışmaya başlıyor yok olmuyor yapamıyorum deyip sıyrılıyor bundan önce gayet düzgün bi ikilimiz cinsel hayatımız vardı ve ben odamı degiştirdim eşimde bundan hiç şikayetçi değil ancak böyle bi evlilik olmaz diye düşünüyorum DR gidelim diyince utandını söylüyor fakat benim ögrenmek istediğim şey bir erkek ne kadar seks yapmadan durabilir yardımcı okursanız seviniri
    CEVAPLA
  • Misafir Erkeklerin hepsi değil ama yüzde 80 i maalesef hayvani tarzda ama kadın dediğin kişi kocasını yatakla tehdit ediyorsa burdada durup düşünmek gerekiyor bir kadın 1 ay boyunca eşine nasıl yaklaşmaz nasıl kocasına dokunmaz bu kadar da olmaz arkadaş herşeyi erkekten beklemek yazık kocasını kaybediyor farkında değil
    CEVAPLA
  • Misafir 1senelik evliyim eşimle 1 çoçuğum var çoçuğum olduktan sonra ilişki yapmıyor ama ben istiyorum kendi gelmiyor yanıma onun için kötü oluyorum artık
    CEVAPLA
  • Misafir Eşim sen hak etmiyorsun diyor ve yanaşmıyor çok zordayım ne yapmalıyım
    CEVAPLA
  • Misafir Tek eşlilik saçmalığına son verilmeli
    CEVAPLA
  • Misafir Kocamla 8 yıllık evliyim
    CEVAPLA
  • Misafir 9 senelik evliyiz. 4yaşında çocuk var. Çocuktan sonra karı koca ilişkisi bitti. Kadın olarak ben istiyorum ama eşimden hiç adım göremiyorum. Boşanmayı bile düşünüyorum sırf bu yüzden. Hayat böyle geçer mi ya
    CEVAPLA
  • Misafir İki günde bir cinsellik normalmi yani erkekler neden bukadar doyumsuz hergun istemek nedir ya anlamıyorum bunun tedavisi yokmu istemeyince kötü kadın oluyorsun
    CEVAPLA
  • Misafir 1.5 yıllık evliyiz 1 ay sonra 2 sene olacak evliyiz kocam her yatağa girdiğimizde hazırlandığımızda kavga edip yapmamak İÇİN kaçıyor kendi başına pornalar izliyor biliyorum görüyorum geçmişinde yapmak istemiyor bana dokunmak beni sevmemek vücudumu BİLE sevmek istemiyor boşanmak istiyorum artık ama 1 çocuğum var 7:8 aydır anlatıyorum sorunumuz var çözmemiz gerek die ne kadınlığımı hissediyorum ne bir arzu artık yoruldum yatağa BİLE o uyuyunca gitmek istiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Benim hanımda öyle idi boşandım seks siz hayat olmaz
    CEVAPLA
  • Misafir Eşimle cinsel ilişkide zevk almıyoruz ikimizde sanki sırdan bir şey gibi geliyo artık bana ne yapmaliyim
    CEVAPLA
  • Misafir Ben eşimi sevmiyorum ama eşim bunu bildigi halde benimle ilişkiye girmek için piskolojik baskı yapıyor istemeyerek beraber oluyorum ama bu konuda hic it degilim ne yapmalıyım
    CEVAPLA
  • Misafir Esimde hiç cinselliğe ısteği yok ne zaman yapmaya kalksak zevk almiyo ne yapmaliyim eşim zevk almasi icin
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba
    CEVAPLA
  • Misafir Eşimle 26 yıllık evliyim ve ben hergün isterken eşim istemiyor neden acaba ve ne yapa bilirim
    CEVAPLA
  • Misafir İstekli erkek ,isteksiz kadından ;arzulu kadın isteksiz erkekten dert yanıyor bende aynı dertten yanıyorum karım ben ne zaman istesem ilişkiye giriyor ama yatakta çok pasif öyle yatıp duruyor hiç işve cilve naz yok bir kere gel hadi istiyorum de ama yok
    CEVAPLA
  • Misafir 17 yıllık evliyiz eşim cinselligi oldu bittiye getiriyor evlendigimizden beri böyle ne yapabilirim
    CEVAPLA
  • Misafir 17 yildir evliyiz iki cocugumuz var. Esimin tek derdi borc para cocuk. Ben yanina yanasirsam offf pofff der zorla yapr ama ozmnda ben kendimi kötü hissediyorum Sanki tecavüz ediyormusum gibi geliyor. Onu nasil azdirabilirim yanima gelsin istesin
    CEVAPLA
  • Misafir 8 senelik evliyim esim bana dokundugunda sertlesmem oluyodu.su 1 haftadir kndimi iyi hissetmiyorum neyden olabilir cozumu varmi ve boyle oldukca ben piskolojikmen cokuyorum.nedeni ney olabilir.
    CEVAPLA
  • Misafir 7 yillik evliyim 3 cocugum var ama karim ile aylardir cinsel iliskiye girmiyoz, dokunmak bile istemiyorum, Hic bi sekilde hic bisey hissetmiyorum karim bile bana dokundugunda bana dokunmasini istemiyorum, ne yapmam lazim
    CEVAPLA
  • Misafir Bende 11 yıllık evliyim eşim 45 ben 38 yaşındayım son iki yıla kadar herşey olması gerektiği gibiydi birbirimizi seviyoruz sayıyoruz ama cinsel ilişkimiz ayda 1 e döndü konuşulduğunda da daha fazla soğukluk girecek diye konuyu ve sorunu ikinizde bilmemize rağmen açmıyoruz sanal olarak videolar izlediğini gördüğüm halde görmemezlikten geldim çok yoğun çalışan bir iş adamı işler büyüdükçe özel hayatımız daha da açıldı nasıl davranacağımı açıkçası bilemiyorum tek üzüldüğüm şey bir daha bu yaşlara gelmeyeceğimiz ve zaman geçiyor.
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba 5 yıllık evliyim son iki yıldır eşimle birlikte olamıyorum eşimi seviyorum fakat iliski esnasında bana dokunmasına opmesine tahammül edemiyorum çıldıracak gibi oluyorum lütfen bana yardımcı olun
    CEVAPLA
  • Misafir Bende iki aylık evliyim eşim asker apartta oturuyoruz ve kadinlarla toplaniyoruz esim gun icinde arayıp sormuyorherkes esini ariyor sen niye yapmiyorsun aklına gelmiyor muyum diyorum hep bir sey yoğundum telefonun sarji yok komtan yanimda daha idrak edemedim evlendigimin diyor onemsemiyor bahane gibi gelmeye başladi insan bekliyor ve ariyor diger herkes yanımda esleriyle konusurken bende yeni konuştum diyorum uzuldugum için yalandan onlara ama can sıkıcı bir durum sonra iliski durumumuz beni bir yere götürmuyor istediğimi yapmıyor bunada aynı bahaneleri uyduruyor goruyorsun yogunum diyor ama...
    CEVAPLA
  • Misafir 4
    CEVAPLA
  • Misafir Ben de bir buçuk senedir evliyim benim de eşim cinselliğe çok soğuk belki hiç dokunmuyor diye bilirim ama bir gerçek var çok seviyoruz birbirimizi aynı ev içinde iyi iki dostsuz ama cinseliğe asla sıcak bakmıyor konuştum aldım karşıma bir evlilikte her şey cinsellik değil dedi susturdu beni çok kızdı bir daha bana bu konuşmayla gelme dedi üzgünüm onu çok seviyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Benim esimle düzenli bir birlikteligimiz vardi 2 yasindq oglum var su son 20 gundur pisikolejim bozuk diyor birlikte olmak istemiyor kayinvalidemi kaybettik 5 ay once onuda anliyorum ama ona ragmen cinsel iliskimiz iyiydi istekliydi simdi ise bunalimdayim pisikolejim bozuk doktora gidicem diyor ama benimle birlikte olmak istemiyor napicam bilmiyorum bir çıkmaza girdim
    CEVAPLA
  • Misafir 2 buçuk senelik evliyiz ama ayda yılda bir ilişki yaşıyoruz neden böyle oluyor ki heleki kocam pek istemiyor
    CEVAPLA
  • Misafir 18 yıllık evliyim yıllardır cinsellik yaşayamıyorum Eşim den dolayı beyfendi istemiyoruz haz yok duygu yok istek yok ne yapsam boş ben de kadınım nefsim var söylüyorum umru değil testesteron hormonu çok düşük iğne ilaç fayda etmedi kendin de uğraş yok tabi onun için çok doğal rahat rahat yaşıyor
    CEVAPLA
  • Misafir Esim le mutluyum.onu cok seviyorum.ama bir oglumuz oldugundan beri opusmemiz bitti yapamiyorum.onun disinda her sey guzel.ama esim bu durumdan cok rahatsiz ne yapmaliyim bulamiyorum.
    CEVAPLA
  • Misafir esimle ev yuzunden arama sogukluk girdi 10 aylik evliyim.bu ever olmal.istemiyorum maddie.durumumuz elverisli daha iyi bi eve gecmek.istiyirum kendisi aile basinda.oldugu.icin.istemiyor bende onunla ayni.yatagi paylasmak istemiyirim benim.firiklerimi.benimsemeyen.es bemde onu.benimsemek.istemiyrim ne.yapacagimi.bilmiyorim
    CEVAPLA
  • Misafir Merhabalar özellikle şunu belirtmek istiyorum ben evli bir çocuk babasiyim 20 yıllık evliyim Esim sürekli cinsellikte yanımızda ya bir bayan yada bir erkek daha olsun istiyor bu olay çok büyük kavgalara yol açıyor artı bir durum daha var durduk yere ara ara boşanmak istiyor ben napmaliyim çocuk var
    CEVAPLA
  • Misafir eger ıstersen deneyebılırsın bence
    CEVAPLA
  • Misafir Erkegin sexse duskun olmasi gerekmiyor mu hep ben esime yakinlik gösteriyorum bana hic yanaşmıyor ben ne zaman yanaşsam yapiyoruz hep ben hep benmi yakinlik gostericem erkeksin yani yanas dimi bi istek olsun nasil cozulebilir bi sorun bu bilmiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Bende erkegim neyazki hep ben hep ben esim yanasmiyor sebebini bulmak istiyorum ama basaramiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Tamam
    CEVAPLA
  • Misafir 18 senelik evliyim sitdetli gecimsizlikten bosanma davası actım iki cocugumla ailemin yanına döndüm bu sürede esim imam nikahlı bir ögretmenle evlenmis bosanmamıza yakın pisman oldugunu tekrar barıstık bendede kırgınlık geçti 10 ay ayrı kaldık esim yatakta hazır deyilim diyor neden böyle yapıyor.
    CEVAPLA
  • Misafir benim adım rayna ham geçen yılın eylül ayında. zulu lord ve onun büyüsü hakkında mükemmel değerlendirmeleri okuduktan sonra kocamı geri getirmek için yardıma ihtiyacım vardı. umutsuzca doğaüstü yardıma ihtiyacım olan bir durumum vardı, kocamı kurtarmak için yapılan tüm fiziksel çabalar daima başarısız oldu. kocam seven ve 7 yıl evden sonra bana ve çocuklarımıza bakmayı bıraktı. bana çok fazla zarar verdi, çok aile içi şiddetle karşı karşıya kaldım, profesyonel bir yalancı oldu ve en önemlisi uyuşturucu ve alkol kullanmaya başladı. boşanmak istediğinde artık işkence yapamıyordu. kocamı tuhaf bi
    CEVAPLA
  • Misafir offffff
    CEVAPLA
  • Misafir 3 yıllık evliyiz eşim resmen ölü başka kadınlar daha seksi gelir oldu eşim çok güzel bir kadın ama inanın ona göre daha alımsız kadınlar bile daha seksi geliyor hiç bir isteğimi karşılayamıyor ben istemesem 10 yıl yapmaz :(
    CEVAPLA
  • Misafir bunlardan maalesef çok var..güzelli̇k i̇!lk zamanlarda.!?
    CEVAPLA
  • Misafir aseksüel olabilir. cinsellik onlar için çocuk yapmak veya eşini memnun etmekten başka bir amaç taşımaz. benim içinde öyle, cinsellik saçma bir eylemdir.
    CEVAPLA
  • Misafir yeni evlendim herşey iyi giderken bir anda korku basıyor beni
    CEVAPLA
  • Misafir vajinusmusu nasıl yeneriz ki
    CEVAPLA
  • Misafir relax
    CEVAPLA
  • Misafir Aynen 31 sene evliyiz her şeyi yaptım istediklerini aramız düzelir diye ama boşuna ilişkimiz cok nadir hata konuştum bile ne için böyle diye ama gene aynı kaldı belki üç ay da birkere onu da nerdeyse yalvararak
    CEVAPLA
  • Misafir Hmmm
    CEVAPLA
  • Misafir 15 senedir evliyim mutluyuz fakat sonzamanlarda iliski sorunumuz var esimle beraber olmuyoruz ya ucayda bir kere yada iki ayda bir kere o da Ben ona yaklastigimda kendisiyle doktora gidelim dedigimde benim doktorkluk birisim yok diyor yorgunluk Stress diyor Ben de zaman zaman yalnis dusuncelere kapi
    CEVAPLA
  • Misafir 15 senedir evliyim mutluyuz fakat sonzamanlarda iliski sorunumuz var esimle beraber olmuyoruz ya ucayda bir kere yada iki ayda bir kere o da Ben ona yaklastigimda kendisiyle doktora gidelim dedigimde benim doktorkluk birisim yok diyor yorgunluk Stress diyor Ben de zaman zaman yalnis dusuncelere kapi
    CEVAPLA
  • Misafir 2 yıldır evliyim yani 24 aydır. hiç şüphesiz normal çiftler bu süre içerinde yaşadıkları cinsel birlikteliğin sayısını bilmez bile. ben biliyorum... 3 ayda bir 2 ayda bir, şanslıysak ayda bir cinsel ilişki yaşadığımızı düşününce hesabını tutmak zor olmuyor. işin kötüsü ortada cinsel isteksizlik ya da ereksiyon problemi, vajinismus gibi bir sıkıntı da yok. sorun şu ki en istekli olduğum anda bile eşime yaklaşmak içimden gelmiyor. üstelik eşim güzel bi kadın olduğu halde. şimdi bir haftadır konuşmuyoruz ve en büyük sebep bu. sanırım zor kararlar almam gerekecek. umarım doğru kararı verebilirim..
    CEVAPLA
  • Misafir akli olan evlenmez :( hep dirdir baska bisey yok neyini tamam ederseniz edin yaranamazsiniz,sonra benim gibi geceler yanliz geceler karanlik sarkisi söylersiniz.. 7 ay kapris coook ama 1 kere cinsellik yok..
    CEVAPLA
  • Misafir hep kadında suç bulmayın
    CEVAPLA
  • Misafir sende iş yok ozaman....
    CEVAPLA
  • Misafir haklısın dostum erkek de kafa bırakmıyorlar ki; yaptığın yapmaya çalıştığın herşey sorun oluyor; söylediklerin yada söylemek istediklerin anlaşılamıyor ve maalesef işler rayından çıkıyor. bekarken daha sağlıklı ve aktif düşünebiliyordum, şimdi ise ne yapacağı bilmiyorum, kotrolümü kaybetmiş haldeyim. bazı kararlar almam gerekiyor.
    CEVAPLA
  • Misafir İki senelik evliyim eşim halen kızlık zarımı delmedi ne yapmam lazım
    CEVAPLA
  • Misafir 1.5 yillik evliyim evlendigim gunden beri hep benim zorumla esim benimle beraber oluyor. Nisanliyken daha istekliydi zaman kollayan esim simdi yanastigimda benden hep kaciyor kadin oldugum icin cok zoruma gidiyor bu durum.. sebebini sordugumda hep yorgun oldugunu soyluyor anlayamiyorum artik....
    CEVAPLA
  • Misafir üzgünüm ama esinin aklında başkası var yada hayatında
    CEVAPLA
  • Misafir aynı sorunu ben de yaşıyorum ne kötü hiç böyle hayal etmemiştim artık kadınlara değil de erkekleri mi ilgisi var acaba diye düşnüüyorum ve beni çok yoruyor çıkış yolu aryıorum bulamıyorum agrasif oldum daha çok insan eşine yanaşmayı nasıl hiç istemez nasıl aruzalamaz dolayısıyla benimde ona karşı sevgim bitti tükendi daha da yapıcak bişeyim yok ne yazık ki
    CEVAPLA
  • Misafir acaba vajinanızda ya da ter kokunuz falan var da size söylemeye mi çekiniyor. bakımınıza dikkat etmenize ragmen mi istemiyor eşiniz ?
    CEVAPLA
  • Misafir hayat bazen çok mu ters?dengeli̇ olmuyor..di̇ye düşünürüm/
    CEVAPLA
  • Misafir Antidepresan ilaç kullanımı cinsel ilişkiyi tamamen bitiriyor eskiden dişi sinek görsem cinsellik icgudulerime zor hakim olurdum tabi espirisi birazda şimdi 1 senedir antidepresan kullanıyorum eşimle zor zamanlar yaşıyoruz. Birde sex kara kuru hemen olsun bitsin olmuyor eşinin.
    CEVAPLA
  • Misafir -benelı yaşıda bır beyım bır kalıpkırızden sunra serleşme hıçolmuyur neyapmam gerek
    CEVAPLA
  • Misafir merhba ben50yaşıdayımbır beyım bır kalp kırız geçırdım undasunra penısın hıçsertleşmedı ban ne yapacama yardımcı olurmusunuz saygılar
    CEVAPLA
  • Misafir yani çokta bir şey bekleme ondan dayı. emekli olmuştur o
    CEVAPLA
  • Misafir 18 yıllık evliyim 3 çocuğum var evlilik benim gözümde bitti fakat çocuklarım var maddiyat yok oyüzden evliligimi devam ettirmek zorundayım ne muhabbet ne sevgi nede karınca hayatı maddiyat sıfır allah sonucunu Hayır eylesin
    CEVAPLA
  • Misafir slm ben bes yıllık evliyim kocam iki kızım var kocam ailesine cok düskün hem benden hemde cocuklarından daha düskün benle ilgilenmiyor ama iş sekse geldimi karısı oluyorum benle konusmuyor bi yere gitmiyor artk bıktım beni ne olarak görüyor anlamadım napıcam bn
    CEVAPLA
  • Misafir Oncellikle soyle soyliym bu siteye bayildim size diyebilirim bende yeni evliyim aklimda merak ettigim sorulari ncevabi net bulamiyordm HT hayat sayesinde tek bi sorunun cevabini bulmadan hepsini buldum tessekkurler yorumlayana.
    CEVAPLA
  • Misafir cook aciklisiniz yaaaa
    CEVAPLA
  • Misafir Eşimle çok mutluyuz ama ben bosalamiyorum ve kocam bundan çok rahatsız ne yapabilirm
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 40 sene evliyim ve her gece sevisiyoruz cok zevkli bence
    CEVAPLA
  • Misafir Ama neden gece karanlikta seks yapiyolar onu anlamis dgilim
    CEVAPLA
  • Misafir Slm
    CEVAPLA
  • Misafir ben 3 yıldır evliyim ilk gece cnm yandı ve birdaha birlikte olamadım eşimle içimde büyüdü bu korku eşim artık bikti ayrılmak istiyorum diyor ben nasıl yenebilir bu korkumu?
    CEVAPLA
  • Misafir siz hangi devirde yasiyorsunuz.3 sene sonrami akliniz basiniza geldi,adam hakli 3 sene cok beklemis ben olsam 6 ayda bitirirdim evliligi.
    CEVAPLA
  • Misafir 40 yasinda erkegim. esim sevisirken çok isteksiz. artik aci çekmeye basladi. terapiste gelmiyor, dogru durust açiklama yapmiyor, hiç bir teklifime yanasmiyor, çözüm sunmuyor. bosanmaktan baska çareler var mi?
    CEVAPLA
  • Misafir eşim cinselliğe çok soguk ve isteksiz.ne yapsam ne etsem onu hiç bi şekilde ikna edemiyorum..cinsel hayatımız bitmek üzere ne yapmalıyım bilmiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir eşimde erken boşalma oluyor.esim evlenmeden önce birçok kızla birlikte olmuş benimle ilişki esnasında daha önceden daha geç boşaldığini zevk almadığını söylüyor ne yapmalıyım?
    CEVAPLA

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.