Şebnem Bozoklu, kasım ayında, başrolünü Hakan Yılmaz ile paylaştığı ‘Çılgın Hemşire’ adlı sitcom’la ekranda olacak.


Şebnem Bozoklu’nun ‘Canım Ailem’de oynadığı dönemdi. İlgiyle takip ediyordum diziyi. İnsanın içini ısıtan bir ışık gibi parlıyordu Şebnem ekranda. Enerjisi çok samimiydi. Bu sayede kısa zamanda ışık hızıyla milyonlarca insanın kalbine girdi. Işık hızıyla taht kurduğu kalplerden biride Emre İzer’inkiydi. Emre’yi Şebnem’den önce tanıdım. Kendisi ‘güzel insan’ tabirini sonuna kadar hak edenlerden. İçi dışı birdir, eğlencelidir, güvenilirdir. Şebnem ile neredeyse tanışır tanışmaz evlenmeye karar verdiler. “32 yıldır aradığımı buldum” demişti bana kararını açıklarken Emre. İkimizin de gözleri dolu dolu olmuştu. Bayram vesilesiyle Kalamış’taki evlerine konuk oldum.



Şebnem ile Emre’yi ve ev hayatlarını konuştum. Gözlerim yine pek çok kez dolu dolu oldu. Bana evlerinin kapısıyla birlikte kalbinin de kapısını açan Şebnem’e teşekkür ediyorum. “Allah nazarlardan korusun” diyerek sözü Şebnem’e bırakıyorum...


Ozan Güven evimizin direklerinden biri Aşktan yana şanslı olduğunuz gibi dosttan yana da şanslısınız. Evinizin sürekli dostlarınızla dolup taştığını biliyorum. Birlikte neler yapıyorsunuz evde?

Çok arkadaşımız var, bir de çok yakın olduğumuz bir grup dostumuz var. Onlardan biri Enis Arıkan. Enis çocukluk arkadaşım, her şeyim. Bizim evin gediklisidir. Ozan Güven evimizin direklerinden biri. Aynı dönemde tanıştık ama Emre ile benden daha yakındır. Hayatımızın her anında olan, hep de olmasını istediğimiz bir dostumuzdur. Evimiz sürekli kalabalıktır. Çocukken de böyle bir evde büyüdüm ben. Toplandığımızda birlikte yemek yeriz, film izleriz, oyun geceleri düzenleriz. Çılgınca oynadığımız ‘Latince ’ adlı bir oyunumuz var. Latince sözlüğü açıyoruz, sözlük kimin elindeyse bir sözcük seçip söylüyor ve bir kâğıda Türkçe anlamını yazıyor. Kalanlarda kendi önlerinde ki kâğıtlara sözcüğün anlamının ne olabileceğini yazıyor. Tüm kâğıtlar toplanıyor, hepsi tek tek okunuyor ve herkes doğru cevabı bulmaya çalışıyor. Bazen o kadar iyi bir cevap çıkıyor ki herkes ona inanıyor, puanları o cevabı yazan topluyor. ‘Katil Kim?’ de oynuyoruz. Çocuk gibiyiz evde.


Emre seninle tanıştığında bana “32 yıldır Şebnem’ i özlüyormuşum” demişti. Sen ne hissetmiştin tanıştığınızda?

Emre, ortak bir arkadaşımızla birlikte oyunumu izlemeye gelmişti. Arkadaşımız bizi tanıştırdı. Gözlerine baktığım anda onunla çok acayip bir şey yaşayacağımı anladım. İkimizde birbirimizden gözlerimizi alamadık. Anlatması zor, mucize gibi bir şeydi.


Ben ruhun hatırladığına inanırım. Ruhundan bir parçayı bulduğunda tanıyorsun bence...

Bende anlatması zor diyerek bunu kastetmiştim. Çok başka bir histi. Gördüğüm anda onunla sonsuza dek birlikte olacağımı hissettim. İlk andan itibaren Emre’yi sanki yüzyıllar öncesinden tanıyormuş gibiydim. Her şey çok hızlı gelişti. Bir anda tanıştık, ilişkimiz başladı, hemen evlendik. Evliliğimizin 4’üncü yılına girdik. Evlenirken pek çok arkadaşım, “Evliliğin 2’nci yılından sonra hislerin bu kadar yoğun olmayacak. Sakın üzülme” demişti. Oysa benim hislerim aynı.


Tanıştığınız dönem ‘Canım Ailem’ ile sürekli gündemde olduğun, herkes tarafından tanınmaya başladığın dönemdi. Senin yerinde başkası olsa evlenmek yerine popülerliğin tadını çıkarmayı tercih edebilirdi.

Hiç öyle hissetmedim. Hatta “Keşke Emre ile 10 sene önce tanışsaydım” bile dedim. Hiç düşünmeden evlendim. Üstelik evlenmek gibi bir hayalim hiç yoktu. Her şey birdenbire ve kendiliğinden oldu.


Birbirinize âşık olmanızın yanı sıra çok da iyi arkadaşsınız öyle değil mi? Kesinlikle. Emre benim en iyi arkadaşımdır. Her şeyi onunla yapmak istiyorum. Benim için konsere gitmek de, seyahate çıkmak da, kışın battaniyenin altında film izlemek de hep Emre ile yapılacak şeyler.


Emre ile birlikte yapamadığın bir şey yok mu? Mesela erkekler alışverişi pek sevmez. Emre nasıl bu konu da?

Emre ile alışveriş bile yapılıyor Ece. Alışverişte uzun süre geçirmeyi sevmiyor ama onu da bir şekilde ayarlıyoruz. Ben kendi aileme tanıdık bir hayat yaşıyorum. Çok huzurlu bir evde büyüdüm. Annem ve babam bir birlerini çok sever, hâlâ çok mutlular. Ne mutlu ki ben de kendi ailem gibi bir aile kurdum.


“Ben bir hayat fanatiğiyim”

Kendimden biliyorum, babanın annenle ve seninle arasında ki aşk gerçekse hep öyle birini arıyorsun. Emre benziyor mu babana?

Emre babamın aynısı. Espri anlayışları, eğlenme anlayışları, sevme ve sevmeme biçimleri tamamen aynı. Babamın aynısını buldum yani. Ben duruma bağlı olarak çok çabuk üzülebilen biriyim, çok çabuk ağlarım. Hep “Allah’ım aynı şeye ağlayıp aynı şeye gülebileceğim biri olsun” diye dua ederdim. Öyle de oldu. Bazen yolda içimi sızlatan bir şeyle karşılaşıyorum, eve gelip bunu Emre’ye anlattığımda Emre’nin gözünde o olayı yaşadığım anda benim gözümde oluşan ifadenin aynısı oluşuyor. Aynı şeyi hissediyoruz ve ben bunu çok seviyorum. Emre o kadar vicdanlı ki... Bütün insanlara eşit mesafede olan, hayatı kucaklayan biri. Ben de bir hayat fanatiğiyim. Şu hayatta olduğum için o kadar mutluyum ki... Elbette ki acılarım da var ama sürekli “Allah’ım iyiki doğmuşum, iyi ki yaşıyorum” diye şükrediyorum. Hayatla tuhaf bir bağım var. Aynı durum Emre için de geçerli. Bizim mutlu bir gün geçirebilmemiz için, o gün çok muhteşem bir şey yaşamamıza gerek yok. “Uyandık, evimizdeyiz, bugünü de birlikte geçireceğiz” demek bize yetiyor. Bence bu, hayatta ki en büyük zenginlik.

Bayramlar da en çok harçlığı ben toplardım”

Unutamadığın bayram anın var mı?

Ben diğer bütün çocukların sinir olduğu, bayram da en çok harçlık toplayan çocuktum. Küçük bir kesem vardı, dolup taşardı. İnsanların ellerini öpmeye çok utanırdım, para istemek gibi gelirdi. Öper, hemen kaçardım. Bana zorla para verirlerdi. Orta bire giderken, kendime bayram harçlıklarımla walkman almıştım. Geriye çok param kalmıştı, onlarla da 10 tane kaset almıştım. Ailemle de çok bayram anım var. Çocukken, her bayramın ilk sabahı babaannem de toplanır ve muhteşem bir gün geçirirdik. Babaannemi kaybettik. Artık o eve gidemeyecek, onun revanisini yiyemeyecek olmak beni çok üzüyor. Babaannemden 1.5 sene sonra anneannemi de kaybettik. Anneannem Ankara’da oturduğu için, onunla her bayram sabahı telefon da konuşurduk. Bana dua ederdi ve ne dilediyse oldu. Anneannem de, babaannem de melek oldular. Onlarsız bayram eksik. Evlendikten sonra artık 2 ailem oldu. Emre’nin annesini de çok kısa zaman önce kaybettik. Her bayram biraz daha eksiliyoruz. Oysa, şu hayatta yüzümü güldüren herkesin her bayramda benimle olmasını istiyorum ben. Bay ram hem coşkulu hem de hüzünlü bir şey. Yalnız olanları, anne babası olmayan çocukları, hastaları, ceza evinde ki insanları düşündüğüm de çok üzülüyorum. Çocukluğumdan beri her bayram sabahı dua eder ve bir şey dilerim. Bu bayram bütün hastaların iyileşmesini diliyorum.


“Bir değil, çok çocuk sahibi olmak istiyorum”


Ne zaman sizin gibi güzel bir çocuk dahil olacak ailenize?

Ben tek çocuğum. Dostlarımla kardeş gibiyiz ama bir kardeşimin olmasını çok isterdim. Bir değil, çok çocuk istiyorum. Kalabalık ailelere bayılıyorum. Yemek masasının etrafında anne, baba ve 3-4 çocuk görünce gözlerim doluyor. 34 yaşındayım. 3 - 4 çocuk yapmak için treni kaçırdım ama mutlaka 2 çocuk yapacağım. Kasım ayın da başlayacak olan yeni dizim ‘Çılgın Hemşire ’den sonra anne olmayı düşünüyorum. Ardından da kendi yazdığım bir dizi var, onda oynamak istiyorum.


“Tatilden şef bavuluyla döneriz”

Yemeği kim yapıyor evde?

Yoğun çalışıyorsam dışarıdan söyleriz. Yoksa ben yaparım. Kalabalık sofraları çok severim, yedirmeye içirmeye bayılırım.


Hangi yemekte iddialısın?

O kadar iyi yemek yaparım ki... Arkadaşlarıma evimize her geldiklerinde başka bir yemek hazırlıyorum. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından topladığım yemek kitaplarım var. İnternette yerli yabancı birçok yemek blogunu takip ediyorum. Spesiyalim yok, her seferinde başka bir şey deniyorum. Yurt dışında tattığım ve sevdiğim yemekleri mutlaka oradan getirdiğim malzemelerle denerim. Emre ile ne zaman bir yere gitsek şef bavuluyla geri döneriz. Burada bulamayacağımız malzemeleri yanımızda getiririz. Arkadaşlarımıza da “Biz şöyle bir yemek denedik, size de yaptık” deriz.


Emre girer mi mutfağa? Yardım eder mi sana?

Biliyorsun Emre mimar ve çok yoğun çalışıyor. Yorgun değilse yardım eder. Geçenlerde bacağımda ki kaslar koptu, 1 ay yattım. Özellikle o dönem de çok yardımcı oldu bana.


Bir de plak koleksiyonunuz var bildiğim kadarıyla...

Evet. Emre bana pikap da aldı. Plak geceleri de yaparız dostlarla.


Röportaj: Ece Saruhan - Fotoğraf: Ayşegül Karacan

Facebook Yorumları

YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!
  • Misafir olabilir gençlik abartılacak bir şey yok aylardır ayrı yaşıyorlarmış
    CEVAPLA
  • Misafir hiç yakışmadı sana şebnemmm adamın ismini lekeledin.bu muhabbetlerden sonra adamı resmen aldattın yazık sanaa..ne kadar küçüldün birbilsenn
    CEVAPLA
  • Misafir Vay be. Nereden nereye. Bu röportajı okuyup üzerine Şebnem Bozoklu Bodrum kaçamağında haberini okuyunca insa üzülüyor
    CEVAPLA
  • Misafir seni cok seviyorum şebnem bozoklu keske emre abinin yerınde olsaydım
    CEVAPLA
  • Misafir yanarım yanarım
    CEVAPLA
  • Misafir şebnem abla abim sette çalışıyo sana sorucaktî arayabilirmisiniz diye
    CEVAPLA
  • Misafir bir fotoğrafımız olsun yeter bee yarenim . canım anlam setinize gelicem sizi seviyoruz .
    CEVAPLA
  • Misafir Seni sewiyomm ŞEBNEM ABLA :)
    CEVAPLA
  • Misafir gercekten çok ğüzel bir aile hayatta ömür boyu mutluluklar dilerim
    CEVAPLA
  • Misafir 23. bölümde olacak şebnem abla
    CEVAPLA
  • Misafir ben zeynep seni seviyorum şebnem abla
    CEVAPLA
  • Misafir şebnem bozoklu ile ilgili bazı yorumlar yazmak istiyorum şebnem abla ben seni çok ama çok seviyorum o güzel sesin şarkılar söylerken kendini yere atmaların ama ben en çok sen ve carlos abimi çok sevdim seni görmeyi okadar çok istiyorum ki 21 inci bölümü kaçırdım inanır mısın bilmem ama ben obölümü kaçırdım diye saatlerce hüngür hüngür ağladım adım zeynep seni çok seviyorum şebnem abla baybay görüşmek üzere
    CEVAPLA

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.