Pozitif düşün, potansiyelini yaşa filan...

İyi hissetmenin mecburi olduğu günlerden geçiyoruz. “Sadece pozitif titreşimler lütfen” filanlı günler bunlar. 'Kafana koyduğun her şeyi yaparsın'lı. 'İyi hisset'li. 'Gülümse'li.


İyi hisset. Olmadı mı? Hemen avokadonun üstüne ananas rendele. Sen de yapabilirsin. Kaşlarını çatma. Ama bak iyi hisset. Uyanır uyanmaz pozitif bir düşünce aklına getir. On kilo metre koş. Proteini arttır. Pozitif titreş. Olmadı avokado doğra. Çiğ badem döv. Bir on kilometre daha koş. O sırada potansiyelini yaşa.


Sosyal medya özellikle Instagram istila altında. Hadi o mecraları geçtim. Onlar zaten yalan dolan da. Gündelik hayatta da avokadolarıyla, karın kaslarıyla, gülümsemeleriyle üstümüze üstümüze gelmeye başladılar.


Maruz kaldıkça aklıma ABD’ye yolu düşen herkesin bildiği o korkunç yapmacık Amerikan kibarlığı ve neşesi geliyor. Hangi mağazaya, restorana girseniz yüzünde bire bir aynı plastik gülümseme ile sizi karşılayan insancılar en yakın arkadaşınız gibi sorup dururlar “merhaba, nasılsın?” , “merhaba, nasılsın?” “merhaba, nasılsın?” “merhaba, nasılsın?” Günde en az 50 kere kadar bu olur.


Hepsinin suratında bire bir aynı gülümseme vardır ve “merhaba, nasılsın?”ın tonlaması birebir aynıdır. İnsandan ziyade mutlu görünmeye programlı robotlar gibidirler. Bir süre sonra siz de aynı şekilde gülümseyip aynı şekilde cevap vermek zorunda kalırsınız ve hayatınız gerzekçe hissetmediğiniz bir gülümsemeyi suratınızda taşıyarak geçer.


Bu Amerikanlaşmış sahte iyi hissetme hali bir süredir Türkiye’de de pompalanıyor. Üstelik sosyal medyada öyle bir temsili var ki sanırsınız dünyada iyi hissetmeyen, pozitif titreşmeyen, potansiyelini yaşamayan bir siz varsınız. Bu temsil insanları korkunç bir yalnızlığa itiyor.


“Sen de yapabilirisin, her şeye iyi yönünden bak! Yarım dilim ananas ye, eteklerin benim gibi böyle uçuşsun. Negatifliğe yenilme, en zor anlarda bile hep gülümse!”


Dünyanın en insani duygusu olan acı çekmek bir tür hastalık oldu. Zaten doğası gereği acıdan uzaklaşma meylinde olan insan için acı öyle bir canavarlaştı ki acı çekince hastalandık zanneder olduk. Etrafımızdaki herkesin avuç avuç antidepresan alması sadece hayatın zorluğundan değil, acının bir his olarak hastalık olarak görülmeye başlamasından. Halbuki gariban acı sadece hissedilmek ister, başka da derdi yoktur. Hissedilince dostunuz olur. Gerzek gerzek gülümsemenize lüzum kalmaz. Avokado masrafından kurtulursunuz.


Bu halin en çok görüldüğü yerlerden biri ne yazıktır ki yoga merkezleri olmaya başladı. Gün geçmiyordu ki bir yoga hocası ders sırasında size gülümsemeniz gerektiğini hatırlatmasın. İnsanın aklı şaşıyor.


Yoga Merkezlerinde de artık “zihnin sana oyunlar oynuyor, ondan bir türlü ayağını alıp ağzına sokamıyorsun”, “Her gün 50 kere şu hareketi yap ki potansiyelini köküne kadar yaşa”, “Ayağın ağzına girsin ve girdiğinde anan ağlarken muhakkak ki sen gene de gülümse ve pırıl pırıl parla”...


Çok şükür yoga meselesine bu furyadan önce girdik. Bize yogayı böyle öğretmediler. Her seferinde sadece hisset dediler. Ne hissediyorsan sonu kadar hisset. Bak dediler bu mat, bir metre karelik bir özgürlük. Hissetmek için.


“Bu pozitif düşünme teşvikinin içinde şiddet var” diyordu bir yazıda. Ne kadar doğru. Bu halin içinde başka halleri reddeden hatta saldıran bir şiddet var.


Velhasıl kelam sevgili iyi hissetçi kardeşlerim; talimatlı gülümsemelerinizi, planlı iyi hissetmelerinizi, avokadolarınızı, koşu bantlarınızı, hedeflerinizi alınız ve potansiyeliniz biz acı çeken sıradan insanlardan uzak bir yerde doyasıya yaşayınız.


Talimatla gülümsemiyorum. Nokta.

Facebook Yorumları

YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!
  • Misafir Şu yazıdan sonra bizim gibi düşünenler arasında adın "Esra'm canım benim" olarak kaldı ????
    CEVAPLA
  • Misafir Son cümleye bayıldım.Yazı süper.Ezberlemek istiyorum.Tam da günümüz insanlari açık seçik anlatılmış.
    CEVAPLA
  • Misafir Doğru lafa ne denir
    CEVAPLA
  • Misafir Zeka gösterisi yapma derdinde, egolu sığ bir yazı. Yine de hoş tarafları yok değil. Fakat 6 yıl yaşadığım o ülkede selamlaşma kültürü (Güneyinde) son derece medeni mesafeli ve kibardır. Şapur şupur öpüşmeye tercih ederim.
    CEVAPLA
  • Misafir İnanılmaz bir yazı. Lütfen herseyden nasıl bu kadar nefret ettiğini anlat ki sevmek için ne gerekirse yapmaya devam edelim. Herşeyi en iyi ben biliyorum onlar yanlış demekle olmuyor sprituel gelişimler hanımefendi. İnsanları yada yaptıklarını küçümsemek ne zaman meziyet oldu da gazetelerde yazılıyor
    CEVAPLA
  • Misafir of buram buram antipati, negatiflik, her şeyi eleştireyim, güzel olan her şeye burun kıvırayım endişesi fışkırıyor. bir gülenlerden ve hayattaki her şeye rağmen pozitif olmaya çalışan insanlardan nefret etmeniz eksikti. nefretle beslenen toplumlarda ne çok var böyle insanlar.
    CEVAPLA
  • Misafir Yogayı herkesden önce siz öğrendiniz bravo.
    CEVAPLA
  • Misafir Ne kadar nefret dolu bi yazi, hayatta herseye tepkili bu kadar agresif insanin olmasi uzucu...
    CEVAPLA
  • Misafir Ben esimle yeni Amerikaya yerlesmis biri olarak, kusra bakmayin ama torpilli olmayanin is bulamadigi, calisana hakkinin verilmedigi, restoranlarda veya kahve icilen yerlerde calisanlarim kaba saba davranislarina bende o sahte gulumseme dediginiz aslinda kibarlik olan mevhumu 40 kere tercih ederim.
    CEVAPLA
  • Misafir Ne kadar da sığ bir yazı. Hic bir derin bilgi, bulgu, tespit yok. Önce heveslenip öyle olmuş, sıkılınca da saldırmaya başlamış bir popülist. Rahat bırakın dünyadaki güzel şeyleri.
    CEVAPLA
  • Misafir şu sıralar alıp başını giden anti anti-depresancılık yakışıklı kapakları ardından tıp ve farmakoloji camiasına sarkastik postalar koyarken alttan alta bu insanların ya aptal ya da şeytani ilaç kartellerinin kuklaları olduğu imasında bulunmaktalar. halbuki bu camiaların ciddi üyeleri mutluluğun sırrının kendilerinde olduğunu hiçbir zaman iddia etmediler, anti-depresanları destek ürünler ve araçlar olarak konumlandırırken bu ilaçlardan alıp acılardan vareste olunacağını pompalayanlar ise hep konvansiyonel (sıkıcı) tıp camiası dışındakilerdi. tıp elbette ki elindeki enstrümanlardan en kalıcı sonu
    CEVAPLA
  • Misafir Çok iyi ya
    CEVAPLA
  • Misafir US deki restaurantlarda gördüğünüzü sahte gülümseme diye kestirip atmanız yeterince dogru yorum yapmanızı engeller. Buna öğretilmiş kibarlık deniyor ve anaokuldan itibaren yolda gülümseyerek iyi günler dilemek yol vermek kapı tutmak öğretiliyor. Bu sahtelikse doğal kalabalığa 40 kez tercih ederim
    CEVAPLA
  • Misafir Öyle değil,bu işler
    CEVAPLA
  • Misafir Yazının alt metni 'avakado yiyen fit birine çok kılım, ben mutsuzken o hep mutlu paylaşımlar yapıyor, dur şuradan imalarda bulunayım'
    CEVAPLA
  • Misafir Yoga , gülümseme pompalamaları, antidepresanlar hepsi masal Sadece sanatla ilgilen, yeter . Hem kültür aşaması yaşarsın hem de ortamı benimseyip değerlendirerek kendi yolunu bulursun. Mutluluk da cabası
    CEVAPLA
  • Misafir Kesinlikle katılıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Kimse sizi yakanızdan tutup pozitif bakacaksınız demiyor zaten. Kaldı ki acı öyle yaşanıp biten giden bir şey değil, insanlar eğer pozitif bakmayı öğrenmezse yaşanan en küçük acının içinde kaybolur giderler. İnsanların acılarını bi kenara bırakıp hayatlarını yaşanır kılma çabası takdir edilmeli.
    CEVAPLA
  • Misafir Bende çok güldüm
    CEVAPLA
  • Misafir Bayildim ben bu yaziya!
    CEVAPLA
  • Misafir Helal...
    CEVAPLA
  • Misafir Rezonans kanunundan haberdar olmanızda fayda var... zira artı potansiyel mevzuuna fransız değil hayli güney afrikalı yaklaısımdasınız
    CEVAPLA
  • Misafir Mutlulugu kovalamanin aslinda mutsuzlugu yasattigi ve hep bir yarisin isteksiz kosuculari oldugumuzun farkina varmak .......
    CEVAPLA
  • Misafir insanların kendileri için çabası sizin hayatınızı meşruiyetten uzaklaştırmaz. kimsenin görüşü, tıpkı sizinki gibi, evrensel doğru değil. sizin yazınız da bahsettiğiniz tavır kadar tepeden bakan bir tona sahip. insanların mutlu olma gayreti sizin varoluşunuza saldırı değil. başkalarının yaşamlarını kişisel almamakla başlayın.
    CEVAPLA
  • Misafir Meseleye cok uzaksiniz , realite sizin algiladiginiz gibi birsey hic degil , elestirmeye baslasam bitmicek , yazinizi elestiriye deger bile bulmuyorum , bu konulari psikologlara birakin bence yada topluma hitap eder pozisyondaysaniz , once yillarinizi verip okuyun , sonra konusun.
    CEVAPLA
  • Misafir siz olayı çok yanlış anlamışsınız ya da hiç anlamamışsınız
    CEVAPLA
  • Misafir ben bayıldım bu yazıya :)
    CEVAPLA
  • Misafir avokado ve ananasla ne alıp veremediğiniz var anlamadım. ikisi de c vitamini açısından zengindir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
    CEVAPLA
  • Misafir Yazdıklarınız çok saçma ....öneride bulunsan daha iyi olurdu
    CEVAPLA
  • Misafir hiç bişey yapmak zorunda değilsiniz de herkesin böyle düşündüğünü nerden çıkardınız kimsenin sizin gülümsemenizle ilgilendiği yok inanın o sizin kendinizle ilgili bi konu
    CEVAPLA
  • Misafir bu ne kadar bos bir yazi.safsata corbasi, bilip bilmeden konusmayin. 18 yildir amerıka'dayım ve bu yazılanların hıc bırıne katılmıyorum. isteyen guler, isteyen gulmez, isteyen avokado yer, istemeyen yemez, size ne, bize ne. siz kendi mutsuzlugunuzla, yalnizliginizla kalin, gulumsemeyin. biz sizin yerinize gulumseriz hayata.
    CEVAPLA
  • Misafir Öncelikle bilmeyen dostlarıma not: Bu satırları, 20 yıldır Amerika'da yaşayan, üç yıla yakındır yoga yolunda yürüyen, bu yolda ömrü boyunca bir öğrenci ve hoca olarak yürümeyi arzulayan bir birey olarak yazıyorum, onu belirtmekte fayda var :) Amerikaya yolu düşen herkes ne biliyor, nasıl bir tablo çiziyor Amerika bu şahıslara anlamaya çalışıyorum. İnsanların burada yapmacık olarak birbirlerine gülümsemeleri, hatır sormaları kanısına nasıl varılıyor, tüm bu medeniyet nasıl algılanıyor acaba? Yıllar geçtikçe bana, bu tarz insanları kategorize eden, etiketleyen, tanımlayan, ötekileştiren,...
    CEVAPLA
  • Misafir hayat tümden bir sidik yarışı oldu, en mutlu kim olacak diye yarışıyoruz...
    CEVAPLA
  • Misafir
    CEVAPLA
  • Misafir Ne kadar dertliysen o kadar insan olursun demişti bi öğretmenim.
    CEVAPLA
  • Misafir
    CEVAPLA
  • Misafir Teşekkürler
    CEVAPLA
  • Misafir Harikasniz
    CEVAPLA
  • Misafir Zoraki pozitiflik konusunda doğrusun, ama neden bu öfke patlaması, bu ısrar? Yazının ortasında o ağız içine girip gülümseyen Amerikalı'nın hiddetli versiyonu varmış dedirttin.
    CEVAPLA
  • Misafir Oh ya sonunda biri bunları dile getirmiş! Her gün onlarca şehit haberinin geldiği günlerde gülümseyemiyorum! Ne ocaklar sönüyor. İnsanlar yurtdışında çileğini pastasını kıvrımlı elbisesini paylaşan insanları taklit ediyor! O tabii ki paylaşır, kendinden önceki kaç nesil bedel ödedi onun huzuru için
    CEVAPLA
  • Misafir Super :)
    CEVAPLA
  • Misafir yazida yazilanlanların hıcbirine katilmiyorum. ozellikle de amerikalilarin yapmaciligina. amerikada girdigim her alisveris merkezinde, restoranda, istisnasiz hepsinde, hep guleryuzle karsilandim ve en ufak bir problemde cok buyuk yardimlar gordum ve hepsini o insanlar cani gonulden yapiyorlardi. bu yazinin yazari, kendisi cok negatif goruslu oldugu ve bilemiyorum belki de yapmacik oldugu icin, kendisine negatif ve yapmacik insanlari cekmis olabilir "cekim yasasi" sonucu. ya da "insan herkesi kendi gibi sanir" ya, iste oyle de olabilir.
    CEVAPLA
  • Misafir ayrica zolamada olsa medeni bir selamlama , suratsiz , selamsiz sabahsiz olmaktan iyidir .
    CEVAPLA
  • Misafir acilen bir psikiyatra görünmenizi şiddetle öneririm.
    CEVAPLA
  • Misafir Aynı toplum içinde yaşamiyoruz demek ki,çok boş bir yazı olmuş vesselam..!
    CEVAPLA
  • Misafir "Anani da al git." gibi olmuş bu yazi.
    CEVAPLA
  • Misafir Ne kadar da ciddiye almissiniz sosyal medyayi. Birakiniz rendelesinler avokadoyu
    CEVAPLA
  • Misafir Amerika 'da 18 Yildir yasiyorum. Bu anlattiginjz zorlama degil olagan durum. Insanlar zorla degil isteyerek gulumsuyor. Kimsede acilara kayitsiz kalmiyor, yapabilecegimizi yapmaya calisiyoruz.
    CEVAPLA
  • Misafir İstediğimiistediğim an ve yerde yapıyorum;Elalem diye bir gruptan söz ediliyor"ben tanımıyorum "Acı-tatlı herşey yaşamın parçası kabul-müzik-dans-yüzmek mutluluğum..
    CEVAPLA
  • Misafir Saba kalktim gunesi selamladim (surya namaskara) 2 dakikani almaz. Ustune guzel.mantarli bir omlet yapip cayimi ictim isime gidiyorum. Bunlarin hicbirini instagtama falan koymadim, yalan dolan da degil. Cok zor degil, kaliteli rutinler yaratmakla ilgili. Saglik sorunu disinda dert de tanimiyorum.
    CEVAPLA
  • Misafir Pozitif olma cümlesinin ağızlara sakız olduğu doğru ama yine de çok negatif ve saldırgan bir ifade şekli. Gülümsemeler başta içten olmasa dahi bir müddet sonra icsellesir. Ayrıca birileri birilerine gülümsediği için onları elestiremeyiz.
    CEVAPLA
  • Misafir arkadaş iyi hissedemeyince, acısını gülümseyen insanlardan çıkarmış. Kusura bakma, bu bakış açısıyla iyi hisleri daha çook kaçırırsın.
    CEVAPLA
  • Misafir Amerikadaki insanların gülümseyip hatır sormaları keşke her ülkede olsa..seni geri gülümseye itse.. Amerika'da 14 sene yaşadım ve hep gıpta ettim, ettik Amerikalıların bu özelliğine.
    CEVAPLA
  • Misafir Buda Harward'in 75 yillik arastirma sonucu: Learnings from Harvard’s 75-Year Study of Human Happiness: The clearest message that we get from this 75-year study is this: Good relationships keep us happier and healthier.(iyi iliskiler bizi daha saglikli ve mutlu yapar )
    CEVAPLA
  • Misafir Size hangi yoga merkezlerinde ne tur sacmaliklar anlatilmis esra hanim? Belliki dogru yerlere gitmemissiniz. Ayrica aci pozitif, yaratici ve gelistirici bir his olarakta yasanabilir. Kaldiki sz kendinizi iyi hissettigizde nasil davraniyorsunuz? Insanlarin nasil davranmalarini arzu ederdiniz?
    CEVAPLA
  • Misafir Cok sacma olmus. Sen somurtup dolas kime ne
    CEVAPLA
  • Misafir ne kadar yanlis ve kotu bir yorum !!!!
    CEVAPLA
  • Misafir bence cok guzel bir yazi.
    CEVAPLA
  • Misafir Harika bir yazı. Tamamen katılıyorum.
    CEVAPLA
  • Misafir mutlu olmayı da acı çekmeyi de abartmışsınız... hissettiğini yaşamak en güzeli ama abartmadan...
    CEVAPLA
  • Misafir size bu köşeyi verende kabahat. türk kafasının geldiği noktayıı tek başınıza temsil etmişsiniz. haset, kıskançlık, çekememe ve yargılamak... yine arabeske bağlamışsınız. türk kafası işte. her şeyde arabesk olacak illa. tabii alışmışsınız somurtan mutsuz türk insanlarına, taksiye binince merhabanıza karşılık vermeyen şöföre. ne ulu bir insansınız ki yogayı da herkesten önce keşfetip o güzel günlerini yaşamısınız. yazık. sizin gibi insanlar halka sesleniyor. kendi mutsuzluğunuzda mutsuzluğun tadını çıkarmanızı dilerim. saçmalık ötesi!
    CEVAPLA
  • Misafir 10
    CEVAPLA
  • Misafir Isindk@gmail.com
    CEVAPLA
  • Misafir abartmadan, göstermelik yapmadan, pozitif olmak lazım. kötüyü bekleyerek geçen günler de kötü olur. belki o "kötü" hiç gerçekleşmeyecek.. pozitivist olmak da size kalmış tabii.. :)
    CEVAPLA
  • Misafir kötü düşünce ve davranışlarla etrafa mutsuzluk ve kötü enerji saçmaktansa, neşe,sevgi,hoşgörülü ve paylaşımcı olarak yaşamaya çalışmak daha güzel bence tabi.
    CEVAPLA
  • Misafir amerika'da bir sure yasadiktan sonra kendi ulkeme 4 seneligine geldim ve bu bana 40 sene gibi geldi. niye mi? sokakta yuruyen, kafede oturan herkes, tv kanalindaki haberler ozellikle ve o diziler... turkiye'de aci, huzun, caresizlikten baska hic bir sey yok zaten, neden bahsediyorsunuz??? amerika'ya laf etmek alisilagelmis ama gercekci olmak gerekirse o bahsettiginiz kisiler nisantasi veya bagdat caddesindeki zengin zuppe veya onlar gibi olmak isteyenlerden baska bir sey degil. herseyi abartili yasamayi ustunluk zanneden akli kisa kurku uzun olanlar!
    CEVAPLA
  • Misafir Çok doğru , Katılıyorum . Acıyı reddedersen sürekli HIZLA kaçarsan kendini nasıl anlayacaksın acaba? Amuda kalkarak mutluluk ne yazık ki bulunmuyor.
    CEVAPLA
  • Misafir pozitivizm kelimesinin düzeltilmesi yerinde olacaktır. anlam karmaşası yaratmanın lüzumu yok.
    CEVAPLA
  • Misafir pozitivizm kelimesi "biraz" yanlış olmamış mı orada?
    CEVAPLA
  • Misafir Bayildim bu bakis..
    CEVAPLA
  • Misafir detox yaparak arın"çiğ sebze suları iç,mümkünse slow juicer dan olsun yoksa metal bitkilerin yapısını bozar" demeyi unutmuşsunuz ama süper yazı genede :)
    CEVAPLA
  • Misafir Ne saçma bir yaz olmuş
    CEVAPLA
  • Misafir saçma bir yazı olduğunu düşünüyorsanız yine de gülümseyin. olmadı ayağınızı başınıza dokundurun, gülmek size böyle çok yakışıyor:)
    CEVAPLA
  • Misafir Uc gunluk egitimlerle yasam kocu olma densizligine karsi cok guzel bir yazi.Ellerinize saglik.Lutfen artik bu konularda akil tutulmasindan kurtulmak icin caba gosterelim.
    CEVAPLA
  • Misafir Muhteşem çok beğendim. .
    CEVAPLA
  • Misafir Ne yalan söyleyim çook doğru ve güzel yazı. Kaleminize sağlık...
    CEVAPLA
  • Misafir "...avokadonun üstüne ananas rendele..." çok iyi. :)
    CEVAPLA
  • Misafir pozitif olmanin uygunlugunun icinde bulunulan ortamin dinamiklerine gore belirlenebilecegini dusunuyorum.bu durumda pozitif ve/veya mutlu olmaktan randiman alamayacaginiz bir mekanda bunu yapmaniz size cok bisey saglamaz.pozitif dusunce ve yapici yaklasimin beraberligini savunuyorum.pozitif olmayi bir arac degil de amac olarak algilayip mevzuyu sig bir gosteriye donusturen insanlari begenmesem bile onlara saygi duyuyorum.sizin olaya yaklasiminizi da biraz agresif buldum.bazi ınsanlar gayrisamimi gozukseler bile bu naif kibarligi kasitli agresif ve kaba tavirlara tercih ederim
    CEVAPLA
  • Misafir Çok doğru tesbitler....
    CEVAPLA
  • Misafir Ne yapalım bacım, sabahtan akşama kendimizi mi kamçılayalım? Milletin yediği ananasa, avokadoya, bademe düşman kesilecek kadar mutsuz, sevgisiz ve haset mi olalım? (Şu anda iç badem yiyorum bu arada:-))) Bırakınız gülümsesinler, bırakınız ışıldasınlar. Görmeye dayanamıyorsanız sosyal medyayı kapatın, aynada kendi mutsuzluğunuza bakın!
    CEVAPLA
  • Misafir Kandírma kendini mutluluk acídan sonra gelir..
    CEVAPLA
  • Misafir insanların kendilerini iyi hissetmeleri ve bunun için sarfettikleri çabalar ile çevresindekilere de "pozitif"liği bulaştırmak istemeleri sizi neden bu kadar rahatsız ediyorki?! istemediğiniz noktada zaten kimse sizin konfor alanınıza girmez!
    CEVAPLA
  • Misafir Şahane. Düşüncelerime tercüman olmuşsunuz. Elinize sağlık
    CEVAPLA
  • Misafir Hayatımda gördüğüm en anlamsız yazılardan birisini okudum.. Tabi bunun bir kaç sebebi var...birinci sebep yaşamadan, hissetmeden karşıdakine yapması gerektikleri ile bilgi akıtmaya çalışan terapistler... Ikinci sebep ise Yazıyı hazırlayanın Bilinçaltının beden Üzerindeki etkileri hakkında herhangi bilgisi yokken kendi iç dünyasındaki acıları yaşama özgürlüğünü seçmiş olması. Üçüncü sebep ise Ruhun varlığından bilgi olarak yoksun olması..Acı ve hüzün olarak adlandırdığımız duygular tabiki insanlarda var olan duygu türlerinden... Bunları yaşama sakın sadece Gülümse demek çok Saçma bir kavram...
    CEVAPLA
  • Misafir İçinde şiddet olan pozitivizm ile pozitiflik tamamen farklı. Pozitivizm olguculuktur.
    CEVAPLA
  • Misafir Peki ne yapmalı?
    CEVAPLA
  • Misafir Daha çok kapitalizm ve mutlu kapitalist yaşam biçimleri satabilmek için yavşak yavşak gülümsüyorlar işin özeti bu
    CEVAPLA
  • Misafir He,he
    CEVAPLA
  • Misafir 0 katılıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Çok güzel bir yazı olmuş :) Hatta döngüde şöyle bir şey görür müyüz gün gelince: "Bilmem ne gelişim merkezi - Doyunca Ağlama programı - Seansı 300 TL *Sümük ve gözyaşları için peçete ücretsiz"
    CEVAPLA
  • Misafir yazınızda haklılık payı yüksek. ancak gelin görün ki aynı şekilde depresif olmayı ve surat asmayı da iş edinmiş insanlar da bir hayli fazla. onlar da enerjimizi almak için birebir. ne yap ne et gene de mutlu olmazlar ve cool-depresif rolünü oynamayı sürdürürler. o yüzden gene de ben gülmek için zorlamayı, depresif görünmek için zorlamaya tercih ederim
    CEVAPLA
  • Misafir Bütün yazılarınız gibi bu da muhteşem. Zevkle okudum.
    CEVAPLA
  • Misafir en basit anlatımıyla :''pozitivizm; araştırmaları olgulara dayandıran, metafiziği reddeden, en güvenilir bilginin deneyler yoluyla elde edinilebileceğini savunan felsefe öğretisi ve akımıdır'' belki de bu yüzden şiddet vardır? :)
    CEVAPLA
  • Misafir insanlaın iyi hissetmek için tutunduklarını bu şekilde eleştirmeyi iyi niyetli görmüyorum. "Trend" olduğu için birşeylerin peşinden koşmayı ben de hiç anlamadım ama bu şekilde motive olanlara da saygım var. Siz olmayanları eleştirmektense "pozitivizmin içinde şiddet var" yazısını açsaydınız keşke;
    CEVAPLA
  • Misafir Cok komik!
    CEVAPLA
  • Misafir Super bir yazi, tesekkurler :) Hemen simdi granolamin uzerine yaban mersini koyup yerken bu yaziyi dusunecegim :p
    CEVAPLA
  • Misafir Güzel olmuş yalniz pozitivizm diye ona demezler :)
    CEVAPLA
  • Misafir Harika bir yazı. Okurken plastik gülümsememi çıkardım.
    CEVAPLA
  • Misafir çok güzel bir yazı olmuş ya. ağzınıza sağlık.
    CEVAPLA
  • Misafir Süper doğru
    CEVAPLA
  • Misafir Agziniza saglik! Son zamanlarda okudugum en guzel yazi, en dogru tespitler! Tebrik ederim!
    CEVAPLA
  • Misafir bunun bi de kişisel gelişim versiyonu var.. daha iyi olabilirsin basarabilirsin hadi daha fazlasını iste daha fazla daha dahaa.... kimse kimseye olduğun gibi iyisin demiyor böylece hep aslında varolmayan halimizin özlemiyle aslolan kendimizden soguyoruz...
    CEVAPLA

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.