Ay ve Güneş tutulmalarının burçlara etkileri

20 Mart günü Balık Burcunda Güneş Tutulması ve 4 Nisan Günü Terazi Burcunda Ay Tutulması meydana gelecek.



Tutulmalar yenilenmedir. Kendimize yeni sözler verir, planlar yapar, yeni kararlar alır ve prensipler belirleriz. Gelecekle ilintili olmayan her şey, artık geçmişte kalacaktır. Zira tutulma zamanları artık miadı dolan şeylerden kopma vaktidir.





Doğum haritasında tutulmanın gerçekleşeceği ev, hayatımızın yıpranmış olan yanlarını fark etmemize neden olacak, iyileşmeye ve tazelenmeye ihtiyaç duyduğumuz yaşam koşullarımızı yüzeye çıkaracaktır. Önümüzdeki ortalama 6 ay boyunca, aksayan ve dolayısıyla bizi yavaşlatan her ne ise, bu konuda bir değişim kararı almamız gerekecektir.





Aşağıdaki yorumları önce yükselen burcunuza, sonra da Güneş burcunuza göre okumanızı tavsiye ederim.


Yükselen Koç ve Koç Burcu




Bilincinizi arındırdığınız, bilinçaltınızı iyileştirdiğiniz bir dönemdesiniz. Geçmişin neredeyse unuttuğunuz yüzleri sizinle yeniden irtibata geçebilirler. Söylenmemiş sırlar, saklı olan şeyler gün yüzüne çıkar. Güvendiğiniz birinin aslında güveninizi ve sevginizi hiç de hak etmediği gerçeğiyle yüzleşirsiniz. Ama üzülmek yerine, içinize bir rahatlama gelir. İşlerinize motive olmakta zorlanabilirsiniz zira daha çok, içinizde manevi anlamda güçlü bir uyanış hisseder, okumak, gezmek, müzik dinlemek, film izlemek, sanat yapmak veya uyumak istersiniz. Aklınıza geçmişte düşlerini kurduğunuz şeyler gelir ve “neden olmasın, belki de hayallerimin peşinden gitmeliyim!” diye düşünebilirsiniz.




Nisan’ın ilk haftasında, var olan romantik ilişkinizle ilgili bir karara varmak zorunda kalabilirsiniz. Farkında olmadan karşınızdakini test eder ve sonuçtan hiç memnun kalmayabilirsiniz. Agresif davranışlardan kaçınmanızı, gerekirse birilerinden danışmanlık alarak olaylara farklı bir perspektiften bakmanızı öneririm. İşinizle ilgili olarak müşterilerinizin ya da ortağınızın çıkaracağı problemleri büyütmemenizde fayda var.






Yükselen Boğa ve Boğa Burcu




Üyesi olduğunuz arkadaş gruplarında ya da takım çalışmalarında yerinizi daha da sağlamlaştırdığınız, pozisyonunuzu iyileştirdiğiniz bir evredesiniz. Organizasyonların başında yer alabilir, işinizden gelen kazancınızla ilgili bir artış bekleyebilirsiniz. Alacağınız zam sizi motive ederken bir diğer yandan da amaçlarınızı yeniden gözden geçirmenize, uzun soluklu planlar yapmanıza sebep olacaktır. Uzun zamandır hayatınızda olan kişilerden bazılarıyla arkadaşlığınızı pekiştirebilirsiniz.




Nisan’ın ilk haftasında egzersiz ve spor çalışmalarınıza ağırlık verebilirsiniz. Hatta kullanıyorsanız eğer içkiyi ve sigarayı bırakma kararı alabilirsiniz. Kilo vermeniz de beklenir. Tabii bunlar güzel gelişmeler. Bir de işin negatif yönünden bahsetmekte fayda var. Mesela yeni bir iş projesine başlarken işyerindeki biri yüzünden patronunuzla aranız bozulabilir. Dolayısıyla iş ilişkilerinizde diplomatik olmaya gayret edin. Ufacık olayları büyük meseleler haline getirmeyin.


Yükselen İkizler ve İkizler Burcu




Kariyerinizin iyileştiği, mevkiinizde yükselebileceğiniz bir evredesiniz. 6 ay içerisinde bir kez daha mevkiinizin olumlu yönde değişmesi ihtimali var. Şüphesiz yöneticilerin ya da genel anlamda nüfuzlu otoritelerin dikkatini çekeceksiniz. Yaptığınız projelerle ilgili ödüllendirilebilir, beklemediğiniz bir başarı kazanabilirsiniz. Fakat iş yerinde geç saatlere kadar çalışmanız gerekebilir. Dolayısıyla kişisel hobilerinize zaman ayıramamanız, sadece iş yerindeki kişilerle alakalı etkinliklere katılmanız sizin ya da partnerinizin canınızı sıkabilir.




Nisan’ın ilk haftasında hırsızlığa karşı uyanık olmanızı öneririm. Romantik ilişkilerinizde test edilecektir. Eğer aşkınız gerçekse, korkacak bir şey yok. Çocuklarla ilgili konular gündeminizi meşgul edebilirler. Çocuğunuz uzun zamandır üzerine emek verdiği bir projenin sonunda yeni bir döneme başlar ama başlangıcı stresli olabilir. Spor yapıyorsanız bu dönemde kendinizi fazla yormayın ve eğer çocuk sahibi olmaya hazır değilseniz önlemlerinizi alın.





Yükselen Yengeç ve Yengeç Burcu




İnancınızı tazeleyeceğiniz, hayat felsefenizi iyileştireceğiniz bir evredesiniz. Yurtdışı, uzak yerlerdeki insanlar, yüksek eğitim veya seyahatlerle ilgili olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz. Başka bir ülkede yaşamaya karar verebilir ya da başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. Düğünlere ve kutlamalara davet edilebilir, gittiğinizde çok da keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Bir şeyler yayınlamak, yeni bir eğitim dönemine başlamak için uygun bir dönem. Beklediğiniz yasal neticeler nedeniyle de sevinebilirsiniz.




Nisan’ın ilk haftasında Ay tutulması nedeniyle aile içinde gerginlik artabilir. Ailenin yaşadığı mülke bağlı ya da sizin yaşadığınız evle ilgili sorunlar, eksiklikler ve arızalar canınızı sıkabilir. Konforlu hissetmediğiniz için evde çalışmakta zorlanabilirsiniz.





Yükselen Aslan ve Aslan Burcu




Güneş tutulması, sürmesini arzu ettiğiniz bir şeylerin bitişine ve yeni bir şeylerin başlangıcına işaret ediyor olabilir. Bir Anka misali küllerinizden doğup, yeniden yükseldiğinizi hissedebilirsiniz. Gizemli ve ilginç olan konular ilginizin odağı haline gelirler. Özellikle psikolojiye merakınız artabilir. Bu dönemde maddi ve manevi borçlarınızı kapatmaya çalışmanız en doğrusu olacaktır. Borçlarınızı bitirdikten sonra toplu kredi için başvurabilirsiniz. Şüphesiz bazı kişileri hayatınızdan eleyeceksiniz. Bir diğer yandan Güneş tutulması cinsel hayatınızla ilgili bir yenilenmeyi temsil ediyor.




Nisan’ın ilk haftasında başkalarıyla iletişim kurmakta, kendinizi ifade etmekte ve karşınızdakini anlamakta hiç olmadığı kadar zorlanabilirsiniz. Kulağınıza gelen dedikodular, size yüklenen angarya işler ve sivri sözcükler sabrınızı taşırabilir. Eğer gerçekten başedemediğinizi düşündüğünüz bir an gelirse, kısa bir seyahate çıkarak rahatlayabilirsiniz. Yazılarınızı, proje, toplantı ve sunumlarınızı bu döneme bırakmayın.





Yükselen Başak ve Başak Burcu




Güneş tutulması, özel ilişkilerinizi ve ortaklıklarınızı iyileştirmenizi sağlayabilir. Aniden karşınıza çıkan ve kısacık zamanda sizin için önemli olan insanlar bağlanma korkunuzu yenmenize önayak olabilirler. Hatta hiç olmadığı kadar birilerine kendinizi ait ve sadık hissedebilirsiniz. Bir diğer yandan aidiyetiniz bu denli güçlüyken, mecburiyetleriniz nedeniyle ayrılık kararı almanız da mümkündür. Var olan ya da biten ilişkilerinizdeki insanlarla bir araya gelerek, yüzleşebilirsiniz. Yasal meseleler konusunda profesyonel destek alabilir, başvurular yapabilir, bir dava konusunda karara varabilirsiniz. Ortak iş çalışmalarında da yer alabilirsiniz.




Nisan’ın ilk haftasında mahremiyetiniz önceliğiniz haline gelecektir. İlişki ve ortaklıklarınızla ilgili olarak “ne kadarı benim, ne kadarı senin?” hesaplarıyla uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. Ay tutulması, bir borcun ilk ya da son taksitine işaret edebilir.





Yükselen Terazi ve Terazi Burcu




Zihninizi, vücudunuzu ve ruhunuzu yani sağlığınızı iyileştirmeniz gereken evredesiniz. Bir doktora ya da terapiste danışmanın tam zamanı. Zaten var olan sağlık sıkıntılarınız, tutulmalarla birlikte görmezden gelemeyeceğiniz bir hal alabilirler. Bilhassa ayaklarınız ve ayak bileklerinizle ilgili sorunlar yaşamanız mümkün. İş ilişkilerinizi de iyileştirmenizi öneririm. Yanınıza yeni bir çalışan alabilir veya işe yeni giren biriyle ortak çalışmalar yapmaya başlayabilirsiniz. Aniden karşınızı çıkan bir diğer fırsatla işinizi değiştirmeyi bile düşünebilirsiniz. Evinizdeki evcil hayvanların da sağlık kontrollerini yaptırmanız gerekebilir.




Nisan’ın ilk haftası boyunca liderlik kabiliyetiniz teste tabii tutulacaktır. Her konuda kendinizi ön plana çıkarmak isteyebilirsiniz, fakat bunu karşınızdakine saygınızı yitirmeden yapmanız lazım.





Yükselen Akrep ve Akrep Burcu




Aşk ilişkilerinizi iyileştirme ve moralinizi yükseltme dönemindesiniz. Kısa ve eğlenceli tatillere çıkabilirsiniz. Eğer hayatınızda biri yoksa 20 Mart itibariyle yeni biri hayatınıza girebilir. Fakat yeni başlayan ilişkide büyük riskler almadığınızdan emin olun. Çocuk konusu, çocuklarla ve gençlerle ilgili olarak yaptığınız işler gündeminizi oluşturabilir. Çocuk sahibi olmayı arzu eden kadınlar hamile kalabilirler.




Nisan’ın ilk haftası boyunca yalnız hisseder ya da yalnız kalma ihtiyacı içerisine girebilirsiniz. Gizli anlaşmalar, görüşmeler ve geçmişten biriyle gizli ilişkiler yaşama ihtimaliniz yüksek. Sürekli aynı hatayı yaptığınızı düşündüğünüzde, kendinize neden? Diye sormalısınız. İhtiyaç hissediyorsanız terapi almaktan çekinmeyin ve sağlığınıza dikkat edin.





Yükselen Yay ve Yay Burcu




Mart ayından itibaren taşınabilir, ülke ya da şehir değiştirebilir, evinizi yenileyebilir, ailenizle olan ilişkilerinizi iyileştirebilirsiniz. “Rüzgâr nereden eserse” oraya gitmekten çok artık daha stabil bir hayatı tercih edeceğiniz aşamadasınız. Kalıcı bir ev, kalıcı bir ilişki, kalıcı bir iş arayışında olacaksınız. Evinizde normalde olduğundan daha fazla zaman geçiriyorsanız, evinizden çalışmanın yöntemleri hakkında kafa yormanızı, yeni hobiler edinmenizi öneririm.




Nisan’ın ilk haftasındaki Ay tutulması arkadaşlık ilişkilerinizi test edecektir. Üyesi olduğunuz bir gruptan ya da kulüpten ayrılma kararı alabilirsiniz. Sevgiliniz veya çocuğunuz konusunda önemli gelişmelerin olduğu bu evrede, krizleri soğukkanlılıkla yönetmeye çalışmalısınız.







Yükselen Oğlak ve Oğlak Burcu




Yakın çevrenizdeki akrabalarınız, komşularınız kardeşleriniz ve arkadaşlarınızla aranızdaki iletişimi yıpratmak yerine, iyileştirmenin yöntemlerini aramanız gerekiyor. Sözcükleri nerede ve nasıl bir ortamda kullandığınıza bağlı olarak ya hayranlık kazanacak ya da tepki çekeceksiniz. Yazar ve sanatçıysanız, yani işiniz üretkenlikle ilgiliyse, ilhamdan kaleminiz, fırçanız, zihniniz adeta tutuşabilir! Eğitim vermeye başlayabilir, seminerlere katılabilirsiniz. Enerjinizi yeni şeyler öğrenmek için harcayabilirsiniz. Kontrat imzalayabilir, arabanızı yenileyebilir, ehliyet alabilirsiniz.




Nisan’ın ilk haftasında ise, toplumsal imajınızı sarsacak gelişmeler yaşayabilir, yöneticilerinizden baskı görebilir, mesleki olarak hayatınıza farklı bir alanda yeni bir yön vermeyi düşünebilirsiniz. İşyerinde sizden bağımsız yaşanılan bir kriz dolayısıyla çok geçmeden yeni mevki fırsatları da ortaya çıkacaktır.





Yükselen Kova ve Kova Burcu




Finansal sorunlarınızı iyileştirmek için işiniz dışında farklı bir alanda da faaliyet göstermek isteyebilirsiniz. Uzun zamandır işsizseniz, seyahat gerektiren bir iş bulabilir ve yeniden para kazanmaya başlayabilirsiniz. Fakat radikal bir karar vermeden önce, eşiniz, aileniz, eviniz, prestijiniz, kazancınız, güvenliğiniz vb. değer verdiğiniz şeylerle ilgili, öncelik sıralaması yapmanız gerekecektir. Gerçekten neyin önemli olduğunu gözden kaçırırsanız, daha sonra pişman olabilirsiniz. Para zaten bir şekilde gelir fakat önemli olan sizi en çok neyin mutlu ettiğini fark edebilmenizdir.




Nisan’ın ilk haftasında yurtdışı işleriniz ve ilişkilerinizle ilgili gecikmeler ve tatsızlıklar yaşanabilir. Bu evre uzun seyahatlere çıkmak için uygun değil. Eğitim aldığınız bir yerde ya da eğitim veren kişiyle ilgili krizler gündeme gelebilir.





Yükselen Balık ve Balık Burcu




Mart ayı sizin için pek çok konuda önemli tercihler yaptığınız bir dönüm noktasını temsil ediyor. Belirsiz olan ve kafanızı karıştıran konular açıklığa kavuşacaktır. Örneğin gelecek vaat etmeyen, sizi maddi olarak tatmin etmeyen işinizden ayrılmayı düşünerek yeni bir iş bulabilir ya da kendi işinizi açabilirsiniz. Artık tükendiğini düşündüğünüz bir ilişkiyi de bitirebilirsiniz.




Nisan’ın ilk günlerinde, başkalarından gizlediğiniz her şey ağır gelmeye başlayacak, duygu ve düşünceleriniz bir çatlak bulup dışarı taşacaktır. Yine Nisan’ın ilk günlerinde ödemelerinizi geciktirdiğiniz için çevrenizden borç alabilirsiniz.




Bir şeyleri sonlandırıp yeni bir evreye başlarken, cesur ve daha bağımsız hissetmeniz beklenir. Nisan’ın 5 – 10 tarihleri arasında, tanıdık çevrenizin ötesine geçerek yeni insanlarla tanışmanızı ve kısa seyahat fırsatlarını değerlendirmenizi öneririm. Dış görünüşünüzü, misal saçınızı ya da giyim tarzınızı değiştirerek, özgüveninizi iyileştirebilirsiniz.







Facebook Yorumları

YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!
  • Misafir atıyosunuz
    CEVAPLA
  • Misafir süpermiş
    CEVAPLA
  • Misafir verdiğiniz bilgiler ve yalın anlatımınız için teşekkürler.
    CEVAPLA
  • Misafir yükselenı ıkızler olmayan ne okuyacak ????????????????
    CEVAPLA
  • Misafir eleştirdik ya onatlamazsınız tabi "harikasın kristin" deseydik anında... sizin kalitenizde bu fazla bişey beklememek lazım
    CEVAPLA
  • Misafir tesekkurler kristin hn. verdiginiz tavsiyelere uymaya calisacagim. bir sonraki yazinizi sabirsizlikla bekliyorum. sevgiler, nilufer
    CEVAPLA
  • Misafir eline sağlık kristin.
    CEVAPLA

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.