Başak’taki Jüpiter transiti burçları nasıl etkileyecek?

11 Ağustos 2015’den başlayarak, 9 Eylül 2016 tarihine kadar Jüpiter’in Başak burcundaki etkisini hayatımızın farklı alanlarında hissedeceğiz. Bu yazıda, karşılaşacağınız gelişmelere dair ipuçları vermeye çalıştım.


Koç Burcu ve Yükselen Koç

Eğlenceli bir yılın ardından, Jüpiter’in 6. Evdeki transitiyle birlikte, iş hayatınızı ve çalışma saatlerinizi bir düzene koymanız gerekecektir. Kendinizi, disiplinle çalışacağınız bir yıla hazırlarsanız, daha sonra emeklerinizin karşılığını almanız kolaylaşacaktır. Jüpiter 6. evinizde ilerlerken, en büyük düşmanınız tembellik. Transit etkisiyle, yanınızda çalışan kişiler değişebilir. Ancak yeni gelen kişi ya da kişiler, uzun vadede beklediğiniz kadar kalıcı olmayabilirler. Başladığınız projelerde ayrıntıları gözden kaçırmamanız gerekiyor. Zira atladığınız ya da özen göstermediğiniz detaylar, başınıza büyük dertler açabilirler. Yine işiniz dolayısıyla pek çok seyahat fırsatıyla karşılaşabilirsiniz. Hayatınıza yeni şeyler öğrendiğiniz “ustalar”, yani öğretmen niteliğinde kişiler girebilir. Evcil bir hayvanı sahiplenirken, ona gerçekten zaman ayırabileceğinizden de emin olmalısınız. Sağlığınıza zarar veren alışkanlıklardan kurtulmak, hayatınıza yeni düzenler inşa etmek için Jüpiter transitini değerlendirmeniz mümkün.


Boğa Burcu ve Yükselen Boğa

Ailenize ve evinize ayırdığınız uzun bir yıldan sonra, artık biraz eğlenmenin zamanı geldi. Başak Jüpiter’i ayaklarınızı yerden kesecek heyecanlar ve havai fişekler vaat etmiyor, ancak elbette romantizm için biraz zaman ayırmanızı sağlayacaktır. Kaçamak olarak başlayan buluşmalar, düzenli ilişkilere dönüşebilir. Daha üretken olduğunuz, yeteneklerinizi ortaya çıkaran işlerle ilgilenmeye başlayabilir, yeni hobiler edinebilirsiniz. Varsa çocuklarınız çalışma hayatına adım atabilir, farklı bir şehirde ya da ülkede eğitim fırsatı kazanabilirler. Çocuk isteyen kadınlar belli tedaviler sonucunda hamile kalabilir, doğum yapabilirler. Borsa gibi yollardan kazanç elde etme şansınız olsa da, Başak Jüpiter’i bütün kazancınızı riske etmemeniz gerektiğini gösteriyor.


İkizler Burcu ve Yükselen İkizler

Jüpiter 4. evinizde ilerleyeceği için, evinizi ve aile ilişkilerinizi bir düzene sokmanızı sağlayabilir. Daha evcimen bir hale gelebilirsiniz. Memleketinizi ziyaret edebilir, geçmişteki bir mirasla ilgili araştırmalar ve işlemler yapabilirsiniz. Yakınınız olan bir kadınla ya da annenizle birlikte ev almak, taşınmak ya da bir mülkü elden çıkarmak 4. ev Jüpiter’iyle ilgili olabilir. Ancak Başak Jüpiter’iyle, çok da karşı ev satışları beklemeyin. Mülkünüzü kiraya vermeniz bu transit etkisine daha uygun bir karar olacaktır. Yaşadığınız yeri süslü şeylerle abartılı harcamalarla dekore etmek yerine, sadeleştirme, fazlalıklardan kurtulma ve evinizi ufak tefek tadilatlarla temizleme yöntemini tercih edebilirsiniz. Sigorta yaptırmak için de uygun bir dönemdir. Önümüzdeki yıl içerisinde, kardeşiniz işe başlar ya da iş değiştirebilir.


Yengeç Burcu ve Yükselen Yengeç

Geçen bir yıl boyunca, kendinizi garantiye almak için çok çalıştınız. Artık sosyalleşmenin zamanı geldi. Yakın çevrenizle, arkadaşlarınız ve kardeşlerinizle ilişkilerinizi iyileştirme şansı elde edeceksiniz. Bilgiye ve bilgiyi paylaşmaya olan açlığınız artacaktır. Daha çok okur, daha çok yazar, söylemek istediklerinizi daha çok kişiye ulaştırmayı tercih edebilirsiniz. Bu nedenle öğrenci ya da öğretmen rolünü üstlendiğiniz işlere başlayabilir, çalışmalarınızı yayınlayabilirsiniz. Ehliyet ya da araba alabilir, ya da var olan aracınızı yenileyebilirsiniz. Ancak gereksizce pahalı harcamalardan kaçınmanız doğru olur. Kısa ve kaçamak seyahatler için verimli bir yıl geçireceksiniz. Tez yazanlar için de sevindirici bir yıl olacak. Tanışacağınız yeni insanlar, gireceğiniz yeni sosyal ortamlar sayesinde iş bağlantılarınız da artabilir. Siz yine de arkadaşlık konusunda “az ve öz” prensibini benimsemeye gayret edin. Kontrat ve sözleşme imzalarken, daha sonrasında mağdur olmamak için, şartları muhakkak detaylıca gözden geçirmenizi öneririm.


Aslan Burcu ve Yükselen Aslan

2014 yazından beri şüphesiz hayatınızın en önemli paragraflarından birini yazdınız. Belki başka bir coğrafyaya ya da başka bir eve taşındınız. Belki romantik bir ilişkiye başladınız, belki evlendiniz, belki de evlilikle ilgili ilk adımları attınız. Şüphesiz çevreniz genişledi ve hayatınıza iyi arkadaşlar girdi. Kendinizde “yeni bir ben” keşfettiniz. Jüpiter’in Başak dönemiyle birlikte şimdi ayaklarınızı yavaşça yere basma ve gerçeklerle yüzleşme zamanındasınız. Riskli yatırımlardan ziyade, para anlamında daha istikrarlı seçenekleri değerlendirerek, büyümeniz gerekiyor. Gelecekteki maddi kazancınız için, şimdi pratik davranmanız, fikirlerinize yatırım yapmanız, üzerinde durduğunuz temelleri mükemmelleştirmeye çalışmanız lazım. Kazancınızda belli bir artış olacaktır fakat beklentilerinizi çok da büyük tutmamanızı öneririm. Gelirinizi düzene sokmak, harcamalarınızı sadeleştirerek birikim yapmak için mükemmel bir sene. Toprağa, çiftçiliğe yatırım yapmayı da düşünebilirsiniz. Yılmadan belli bir konuda emek vermek, kendinizle kurduğunuz değer ilişkinizi de iyileştirecektir.


Başak Burcu ve Yükselen Başak

Kalbinizin ışığından başka ışık görmediğiniz karanlık bir seneden sonra, artık Güneş’i görmeye başladığınız aşamaya geldiniz. Geçmişi günahlarıyla, sevaplarıyla ardınızda bırakmaya, bağımsızlığınızı ilan etmeye başladınız. Yükselen burçla kavuşan Jüpiter, imaj değişikliği anlamına gelebilir. Yine de fiziğinizde abartılı oynamalar yapmak yerine, kaliteli ama daha sade bir tarzı benimsemeyi seçebilirsiniz. Kendinizi büyük riskler almaya hazır hissedebilirsiniz ama önce yavaşlamanız lazım. Adım adım ilerlemeli, verdiğiniz kararları sırasıyla ve kendinize zaman tanıyarak uygulamalısınız. Zira uykulu gözlerinizi açıp aniden Güneş’e bakarsanız, bu sefer geçici körlük yaşama ihtimaliniz yüksek! Jüpiter Başak’la birlikte, hayatınızda yeni düzenler kurabilir, zihninizi, bedeninizi, hayata ve kendinize güveninizi iyileştirebilirsiniz.


Terazi Burcu ve Yükselen Terazi

Jüpiter 12. evinizde ilerlerken, bilinçaltınızın izbelerinde biriken çöpleri ayıklamanız gerekecektir. Yavaşlamalı ve geçmişe dönük hatalarınızı gözden geçirmek için kendinize zaman tanımalısınız. Geçmişteki düşmanlar yeniden dost kılığına bürünebilirler. Bu kişilerle hesabınızı görün. Affedici olun ama yine de bu kişilere karşı temkinli ve mesafeli durmaya devam edin. Arzu ettiğiniz şeylere ve insanlara karşı zorlayıcı bir tutum sergilemek iyi bir fikir değil. Çünkü hayata karşı “teslimiyetin bilgeliğini” idrak etmeniz gereken zamandasınız. Sizi ruhsal anlamda iyileştirecek öğretilere, terapilere ve rüya analizlerine şans verebilir, faydasını da görebilirsiniz. İnançlarınız da tazelenecektir. Bir gemiye atlayın ve saklı olan hazinelerinizi bulmak için, kendinize doğru bir serüvene başlayın.


Akrep Burcu ve Yükselen Akrep

11. evinizde ilerleyecek olan Jüpiter, bir süre sonra, çevrenizi saran sayısız insan arasından, gerçek arkadaşlarınızı seçmenizi gerektirecektir. İnternetle ilgili işleriniz ve tanıtımlarınız artar. Fakat örneğin işinizle ilgili yeni bir sayfa tasarlatmanız gerekiyorsa, kurumsal yerlerle ve çalışkan insanlarla anlaşmaya gayret etmelisiniz. İnsanlığa faydalı olabilecek yeni hedefler üzerinde çalışabilir, yenilenebilir enerjilere yatırım yapabilirsiniz. Mesleğinizden elde ettiğiniz gelir de kısmen artacaktır. Yine de belli bir insanla ya da grupla ortak işler kurmak için doğru zaman değil. Çok iyi gibi görünen projeleri ince eleyip sık dokuyarak elden geçirmezseniz, coşkuyla aldığınız kararlar yanıltıcı olabilirler. Jüpiter transiti, ideallerinizi ve hayallerinizi tazeleyecektir. Ayağı yere sağlam basan projelerde yer almaya gayret edin.


Yay Burcu ve Yükselen Yay

Kendinizi yeniden inşa ettiğiniz, yeni prensipler edindiğiniz bu sene Jüpiter, kariyerinizi odak noktanız haline getirecektir. İşlerinizi büyütmek, yeni iş açmak veya iş değiştirmek için heyecan duyabilirsiniz. Ancak aniden verdiğiniz kararlarla büyük riskler almanız, sizi başarısızlığa uğratabilir. Yapmanız gereken ilk şey, toplumsal imajınızı ve mesleğinizi nasıl iyileştirebileceğinize, işlerinizi nasıl daha verimli hale getirebileceğinize karar vermek. İsminiz daha çok duyulabilir, markanız yaygınlaşabilir. Ama nasıl ve hangi özelliğinizle tanınmak istediğiniz konusunda ince düşünülmüş kararlar almanız şart. Aşırı tanınmak için gereğinden fazla hevesli, aynı nedenden de özensiz olmanız ve hesap edilmemiş riskler almanız daha sonra başınıza dert açabilir. Eğer işinize babanızı veya çevrenizde size yakın olan bir erkeği dâhil edecekseniz veya dâhil olacaksanız, söz konusu ortaklık kalıcı olmayabilir.


Oğlak Burcu ve Yükselen Oğlak

Jüpiter’in 9. evinize geçişi, bu sene leyleği havada göreceğinizin işareti! Artık kendinizi dünyaya açabilir, bir nefes alabilirsiniz. Okula ya da akademiye dönmeyi düşünebileceğiniz gibi, yeni eğitimler almak ve vermek için de ideal bir sene. Kitap projesi olanlar, tez yazanlar kendilerinden hiç ummadıkları hızda bir ilerleme kaydedebilirler. Sınavlardan başarılı sonuçlar alabilirsiniz. Özellikle yurtdışı başvurularınız olumlu yönde neticelenebilir. Genelde karamsar olan keçiler, bu sene Jüpiter’le birlikte daha olumlu ve yapıcı bir ruh haline girebilirler. Hayatınıza yeni bir avukat ya da danışman niteliğinde biri girebilir.


Kova Burcu ve Yükselen Kova

Jüpiter 8. evinize ilerleyecek ve takıntı haline getirebileceğiniz yeni bir hobi bulmanıza vesile olacaktır. Bu evrede maddi kazançlarınızı, cinsel hayatınızı, sizi yaralayan şeyleri iyileştirmeye karar verebilirsiniz. Yasal bir sürece başlayabilir ya da mahkemelerden netice alabilirsiniz. Miras ya da eşinizden dolayı elde edeceğiniz bir gelirle ilgili gelişmeler söz konusu olabilir. Jüpiter Başak’tayken, yüklü krediler almak ya da ağır borçlar altına girmek iyi bir fikir değil. Ama bazı işlerinize artık resmiyet kazandırmayı düşünebilirsin. Borç almak ve vermek için olumlu dönemde olmasanız bile, Jüpiter var olan borcunuzu kapatmak için fırsatlar yaratacaktır. 8. evde ilerleyen Jüpiter, kişiye ruhsal anlamda muazzam bir derinlik de katabilir.


Balık Burcu ve Yükselen Balık

Jüpiter 7. evinizde ilerleyeceği için, pek çok kişi, yıl boyunca ilişkilerinizde şanslı olduğunuzu yazacaktır. Fakat Satürn’ün Yay’da ki yerleşimini göz önüne alırsak durum hiç de böyle değil. Tanıştıkları kişilerden yana, evlilik gibi büyük beklentiler içerisine girenler, duygusal durumlarını olduğundan daha da zor bir hale getirebilirler. Önümüzdeki sene boyunca evlenmek ve ortaklık kurmak gerçekten verimsiz ve başarısız sonuçlar doğurabilir. Hali hazırda ilişkide olan çiftlerin ise, birbirlerinden beklentilerini sadeleştirmeleri, birbirlerini oldukları gibi kabul etmeyi denemeleri, ilişkilerinin sağlığı açısından birbirlerini rahatsız eden detayları iyileştirmek için çaba göstermeleri gerekiyor. Aynı iş sektöründe birlikte çalışan çiftler bilhassa zorlanacakları için, ilişkinin bir şirket kurmaktan öte, duygu ve düşüncelerini de paylaşmaları gereken bir platform olduğunu hatırlamaları lazım. Aksi halde ayrılığın eşiğine gelinebilir. Jüpiter hayatınıza Başak ya da Yay burcundan kişileri davet edebilir. Yabancı uyruklu ya da farklı etnik kökenden kişilerle veya seyahat esnasında biriyle tanışabilir ya da aranızda fiziksel mesafeler bulunan kişilerle ilişkiye başlayabilirsiniz. Partnerinizle sık sık seyahate çıkmak için de bu seneyi değerlendirmenizi öneririm.


Facebook Yorumları

YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.