Jüpiter Terazi’de – Kartalın bilgeliği ve kumrunun aşkı

9 Eylül 2016 – Ekim 2017 yılları arasında Jüpiter Terazi burcunda




9 Eylül günü, her burçta ortalama 1 sene kalan Jüpiter, Başak burcundaki transitini sonlandırarak, 12 sene sonra yeniden Terazi burcuna ilerleyecek. Jüpiter, iyicil enerjisini ortaya koymakta ve temsil ettiği konular dâhilinde genişlemekte zorlandığından Başak burcunda zararlı kabul edilir. Dolayısıyla Ağustos 2015’ten beri yaşamakta olduğumuz sene, pek çok insanın pek çok şeye karşı şüpheyle yaklaştığı, yenilikleri ve gelişmeleri karamsarlıkla değerlendirdiği bir dönem oldu. Her ne kadar antik zamanlarda “tanrıların kralı” olarak benimsenip “en büyük iyicil” olarak değer görmüş olsa da, koruyucu niteliklerine rağmen Jüpiter Başak burcundayken, hayatımızı tehdit eden kötülüklere gerektiği gibi kalkan olamadı.





Jüpiter’in Terazi burcundaki yerleşimi, Başak burcundaki konumundan çok farklıdır. Jüpiter Başak, sadelik ve minimalist beklentiler iken, Jüpiter Terazi’de güzelliğini gururla sergileyen bir tavuskuşuna benzer. Zarafetini ve hazinelerini vurgulamak ister. Jüpiter Terazi burcundayken rahattır ve bu nedenle önümüzdeki sene boyunca hasret kaldığımız talihin yüzünü görme şansımız, akılcı yönde büyüme sağlamamız ihtimali daha yüksek. Öncelikli olarak Terazi, İkizler ve Kova burçlarının Jüpiter’in bereketinden yararlanacağını öngörsek de, aslında tüm burçlar az ya da çok (haritadaki Terazi burcunun yerleştiği evin konuları dâhilinde) fayda sağlayabilirler.





İlahi adalet!




Terazi burcu, gözleri bağlı, bir elinde kılıç, diğer elinde terazi tutarak ruhun masumiyetini tartan bir figürle de anlam kazanır. Eşitlik, denge ve özgürlük gibi kavramlar rağbet görmeye başlar. Jüpiter neye inandığımızdır; Terazi burcunda iyiden, güzelden, aşktan, birliktelikten medet ummak, bu kavramlara kendini adamaktır. Her şeyin iyi olacağına dair beslediğimiz umut, insanın beraberinde sevginin tohumlarını taşıyarak çıktığı serüvendir.


Uzlaşarak barışmak mı, savaşarak barışmak mı?




Uluslararası barış için mücadele etmek acı da olsa insanlığın içinde bulunduğu bölünmüşlüğü yani kutuplaşmayı gözler önüne sererek, fark edilir kılmayı gerektirir. İşte Jüpiter Terazi tam da böylesine girişimler ve yeryüzüne yeni özgürlük heykelleri dikmek için ideal zamandır. Bir liderin bir vizyon altında insanlığın iyiliğine hizmet etmesi, ulusları birbirine bağlayan temel kaygıların sorgulanması ve siyasetin iyileştirilmesi Jüpiter Terazi’den beklenir. Ancak bazen de Jüpiter Terazi ilişkisi, “keyfim bozulmasın” diye suya sabuna dokunmamak, barış uğruna bedeli savaş olsa da razı olmak, kör bir iyimserlikle, kan dökülmesine seyirci kalmak anlamlarına gelebilir. Ama çoğumuz biliyoruz ki en basitinden doğum haritasında Jüpiter’i Terazi'de bulunan Bush, bu enerjiyi çok daha olumlu yönde kullanabilirdi.





Yakın geçmişte en son Jüpiter Terazi transitleri, Ekim 1980 - Kasım 1981, Ekim 1992 - Kasım 1993, Ekim 2004 - Ekim 2005 tarihleri arasında yaşanmıştır. 2004 ve 2005 yıllarına eşlik eden Jüpiter Terazi’yle dünya genelinde bir iyileşme sağlanamadı, zira o dönemde Satürn Yengeç transitinin zararlı etkileri telafi edilebilir durumda değildi. Bu yüzden de normalde eşitlikçi etkisiyle demokratları destekleyen Jüpiter (Clinton, Jüpiter Terazi’deyken seçilmiştir), 2004 yılında Bush’un başkan seçildiği zamana tanıklık etmiştir.





Olası dünyevi gündemler




Ekim 2017 tarihine kadar Jüpiter Terazi transitinin potansiyel gündem maddeleri neler olabilir diye merak ediyorsanız, akla gelen öncelikli konular aşağıdaki gibi sıralanabilir;




*Beklenmedik biçimde değişen iklim koşulları, fırtınalar




*Barış anlaşmalarının artması,




*Ülkeler arası yeni ittifaklar kurulması (Türkiye ile AB arasında katılım müzakereleri Jüpiter Terazi'deyken başlamıştır),




*Bazı ülkelerde "barışçıl" biçimde özerkliklere bölünme,




*Ambargoların kaldırılması,




*Kadınların siyasetteki rollerinin artması,




*Kadın başkanlar (örneğin Tansu Çiller'in seçilmesi Jüpiter Terazi dönemine denk gelir)




*Kadınların askere alınması yönünde gelişmeler,




*LGBT bireylerine yönelik yeni yasalar,




*Kadın erkek eşitliği ilkesini yaygınlaştırmak için girişimler,




*Mimarlık ve mühendislikte çığır açan projeler, örneğin dünyanın en uzun binası vs.




*Yenilenmiş paraların yürürlüğe girmesi,




*Bazı gazetelerin ortaklık kurmasıyla ortaya çıkan oluşumlar.




*Genelevlere ve narkotiğe bağlı yankı uyandıran olaylar.





Dünyayla kurduğumuz ilişkiler




Transit Jüpiter daha çok okumak, yazmak, aktif biçimde bir şeyler üreterek insanlara ulaşmak, karşılıklı birbirinden öğrenerek alışveriş içerinde olmak ve farklı kültürlerle ilişkiler kurmak anlamlarına gelir. Youtube Jüpiter Terazi’deyken ortaya çıkmış, Facebook kullanıcılara açılmış, insanlar arkadaş çevreleri edinerek ve paylaşarak küreselleşmişlerdir. Sosyal bilincin önemini vurgulayan Jüpiter Terazi, uyum ve uzlaşmanın hayattaki en büyük gereksinimiz haline gelmesi demektir.


Hangi meslek alanlarında fayda getirebilir?




Terazi burcu, estetik, kozmetik, tasarım, moda, bürokrasi, mahkemeler, diplomasi, toplumsal imaj ve sosyal bilinçtir. Jüpiter transiti özellikle reklam sektörü, siyaset, ticaret, mimarlık, danışmanlık, sanat gibi alanlarda faaliyet gösterenler için fırsat ve başarı kapıları aralayabilir. Jüpiter Terazi evlilikleri destekleyen bir konumdur. Evlilik organizasyonları, çiçekçilik, restoran/pastane işletmek gibi girişimler de talihli sayılır. En büyük şans ise başkalarıyla kurulan ortaklıklardan gelebilir.


Natal haritada Jüpiter dönüşü




Her 12 senede bir transit Jüpiter doğum haritamızdaki konumuna geri döner. Bu yüzden de 12, 24, 36, 48, 56… yaşlarımız Jüpiter dönüşlerine eşlik eder. Adeta bir ağacın gövdesindeki halkalar gibi, Jüpiter döngüleri de büyüdüğümüzün işaretidir. Eğer Jüpiter doğum haritanızda zararlı konumda değilse ve sert açılar almıyorsa, transitler de destekliyorsa, genelde rüyalarımızı gerçekleştirme şansıyla, fırsatlarla bu evrelerde karşılaşabilirsiniz. Ruhsal olarak büyümemizi sağlayan unutulmaz aşk hikâyeleri, yaratıcılığımızın zirve yaptığı zamanlar, hayatımızı değiştiren yolculuklar, mezuniyetler bu yıllara rastlayabilir.


Doğru zamanda doğru yerde olmak Jüpiter’le ilgili bulunur. Bu nedenle de müthiş bir Jüpiter transiti altında tanıştığınız insan ya da insanlar hayatınıza uzun zaman boyunca tesir edebilirler. Eğer aynı zamanda sert bir Satürn transiti yaşamıyorsanız, Jüpiter hayatınıza danışmanlık veren biri, bir hukukçu, bir şifacı, bir öğretmen ya da bir mentor kimliğinde biri olarak dokunabilir. Bu kişiler daha olumlu, iyimser, sağlıklı ve neşeli hissetmenize neden olabilirler.


Jüpiter transitinin bireysel hayatlarımıza etkisi




Jüpiter “gelecekle” nasıl yüzleşeceğimizi açıklar. Haritanızda Jüpiter transitini ağırlayacağınız ev, hangi konularda büyümeye, anlayış kazanmaya, ilerlemeye, yeni açılışlar yapmaya, yeni şeyler öğrenmeye, cesur düşünmeye ve inançlarınızı tazelemeye ihtiyacınız olduğunu gösterecektir. Ruhsal arayışınızın yönünü belirleyerek olduğunuz kişiden daha fazlasına dönüşmek için hangi adımları atmanız gerektiği hakkında ipuçları verecektir. Jüpiter’in bir burçtan diğerine geçtiği her sefer, hayatımızın hangi konularda zenginleşeceğine ve hangi alanlarda şansımızın yaver gidebileceğine işaret eder. Terazinin bulunduğu ev kadar, Jüpiter’in natal gezegenlere yapacağı açılar da yorumlara dâhil edilmelidir.





Bir diğer yandan kişisel doğum haritası desteklemiyorsa Jüpiter transiti beklentilere yanıt olmaz ve insanlar transit sonrasında “nerede bana vaat edilen hediyeler?” diye serzenişte bulunabilirler.





Jüpiter’in öpücüğü




Ne zaman ki iyi talihin neferi Jüpiter Terazi burcuna ilerler, o zaman şans “ilişkiler dolayısıyla, ortaklıklardan ve ilişkilerden” gelecek demektir. Verdiğimiz sevgi kadar alır, gösterdiğimiz özenin karşılığı kadar kazanırız.





“Hiçbir insan bir ada gibi yalnız ve bağsız değildir” söylemi Jüpiter Terazi yerleşimiyle hayat bulur. Yeni sosyal çevrelere girmek için fırsat yaratan transit, yeni romantik ilişkilerin başlamasını ve evlenme arzusunu da perçinler. Hayatımızı biriyle paylaşmak ister, ruh eşimizi bulma özlemi hissederiz. Terazi, etrafımızdaki dünya, bu dünyayla kurduğumuz ilişkiler ve sosyal aktivitelerdir. Çevreyle bütün olmak, doğanın ritmini ve yasalarını fark etmek, doğayla bütünsellik içinde gerçekleşen varlığımızı tanımaktır.





Terazi burcunda yoğun gezegen yerleşimine sahip olanlar, transit sonunda çok daha kültürlü, bilgili, cömert, iyimser, affedici insanlar haline gelebilirler. Bu süreci gözlemleyerek bile çok şey öğrenebilirsiniz.





Jüpiter Terazi’deyken iki aşığın düeti olan dünyaca ünlü aşk şarkısı Je t’aime (Serge Gainsbourg) piyasaya çıkmıştır. Her ne kadar “erotik” bulunduğu için bazı ülkelerde yasaklansa da, günümüzde hala Jüpiter Terazi’nin şarkısını söylemeye devam ediyoruz. Jüpiter küçük aksiyonlardan, muazzam sonuçlar sağlamakta ustadır. Bir şarkı, bir şiir, bir söz, bir gülüş, bir adım sizi diğer yarınıza yakınlaştırabilir ve hayallerinizin de ötesinde kendinizi sıra dışı bir aşkın kollarında bulabilirsiniz.





Yazımı beraberliğin tanımını dünyanın en güzel dizileriyle yapan Halil Cibran’lasonlandırmak istiyorum;





“Birbirinizi sevin; ama sevgi bir bağ olmasın. Daha ziyade, ruhlarınızın sahilleri arasında hareket eden bir deniz gibi olsun.





Beraberce şarkı söyleyin, dans edin, coşun; fakat birbirinizin yalnızlığına izin verin; tıpkı bir lavtanın tellerinin ayrı ayrı olup, yine de aynı müzikle titreşmeyi bilmeleri gibi...”








Cesaret ve umutla…

Facebook Yorumları

YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!
  • Misafir oh... sulandırmadan anlatan astrolog!
    CEVAPLA
  • Misafir Uzun zamandır takip ettiğim güvenilir bir astrolog sunuz..gerçekten de hem ülke olarak hem şahsım adına zor zamanlar yaziniz ümit verdi.Jüpiter ı terazide olan birisi olarak sizden bir ümit ışığı aldım..yolunuz açık olsun sizi seviyoruz..
    CEVAPLA
  • Misafir Içim umutla doldu çok güzel bir anlatım Teşekkür ederim.
    CEVAPLA
  • Misafir Gerçekten ama gerçekten yorumlarınız çok yapıcı,çok akla yakın, astrolojiyi eleştiren bircok insan için kabul edilebilir ve sadece birkaç burç var insanlar buna göre siniflandirilamaz diyen insanlara cvp şeklinde,sizi ilgi ve sevgiyle takip ediyorum ve bana iyi geliyorsunuz..Teşekkürler..
    CEVAPLA
  • Misafir Çok beğeniyorum sizin yorumlarını.ve de gerçekçi buluyorum teşekkürler.
    CEVAPLA
  • Misafir Süper.Çok manidar çok güzel.teşekkürler
    CEVAPLA
  • Misafir MÜTHİŞ. .
    CEVAPLA
  • Misafir Çok güzel anlatılmış
    CEVAPLA
  • Misafir Birbirinizi sevin; ama sevgi bir bağ olmasın. Daha ziyade, ruhlarınızın sahilleri arasında hareket eden bir deniz gibi olsun. Ne HOŞ
    CEVAPLA
  • Misafir Kağan Bayrakraroglu
    CEVAPLA
  • Misafir 10.evimden geçecek....Satürn 2017 yılı basinda coktan yükselenimden de geçip evlilik noktama trine yapmış olacak....32 yaşındayım dilerim artık bir eş gönderir...
    CEVAPLA

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.