Tüpleri bağlatmak için sezaryen

"3. (4., 5....) çocuğuma hamileyim. Sezaryen olup tüplerimi bağlatmak istiyorum..." Kadın doğum hekimi olarak çok sık karşılaştığımız bir istek. Ya da doğum dışı bir sebeple bize başvuran kişilerden bazen duyuyoruz:


"6 doğum yaptınız, normal miydi hepsi?"

"5 normal doğum, sonuncusu sezaryen"

"N’oldu da sezaryen gerekti, kanama mı oldu, bebeğin kalp atışları mı düştü?"

"Yoo, artık başka çocuk istemediğim için tabii ki!"


Tüplerin bağlanması sezaryen ameliyatı sırasında kolayca yapılabilecek bir işlemdir. Sezaryen, normal doğum sırasında anne ya da bebekte bir sorun çıkma riski olduğunda gerekli olan bir kurtarma operasyonudur. Böyle bir gereklilik yoksa sezaryen ile doğmak normal doğmaya göre bebek için dezavantajlı bir durumdur. Eğer bir sebeple sezaryen olmanız gerekirse tabii ki o sırada tüpleriniz de bağlanabilir. Bebeğe ya da annesine hayati hiçbir risk yokken, normal doğabilecek bir çocuğa sezaryen yapmak ona yapılmış çok büyük haksızlıktır. Herhangi bir risk yada patoloji olmadığı halde sezaryenle bebeği anne karnından almak, bebeğin normal yolla doğma hakkını gasp etmektir!


Sezaryen ameliyatı sırasında karın duvarına büyük bir kesi yapılır ve bebeği çıkarmak için rahime de kesi yapılır. Oysa doğumdan sonra tüpleri bağlatma ameliyatı yapılırsa rahime hiç dokunulmaz, sadece karın duvarında kesi olur. Hatta laparoskopik denen kapalı yöntem uygulandığında karın duvarında sadece 2 yada 3 delik açılır, ameliyat sonrası birkaç saatte hayatınıza kaldığınız yerden devam edersiniz. Yani doğum sonrası tüpleri bağlamak için yapılacak bir ameliyatta annenin vücudu, sezaryen amelyatına kıyasla çok daha az zarar görür.


Tüpleri bağlatma ne kadar güvenli, geri dönüşümü var mı?


Tüpleri bağlatma bilinen en güvenli korunma yöntemidir. Ancak her yöntemde başarısızlık payı vardır. Hastalarıma bunu anlatabilmek için (esprili olsun diye) "daha güvenlisi kocayı boşamak" diyorum bazen. Tüpler bağlanır, kesilir, uçları yakılır... Yine de 1000 kişiden 2 ya da 3’ünde bir süre sonra spermin ve veya yumurtanın geçeceği kadar açıklık tekrar oluşabilir, ve kişi gebe kalabilir. Bu oluşan gebelik normal bir gebelik olabileceği gibi, dış gebelik de olabilir. Bu nedenle tüpleri bağlanan hastalara bariz gebelik belirtileri hissederlerlerse "tüplerim bağlandı, gebe olamam" diyerek bunları göz ardı etmemelerini söyleriz ki, dış gebelik, istenmeyen gebelik ya da takipsiz gebelik ile ilgili sorunlar yaşamasınlar. Tüpleri bağlandıktan sonra tekrar gebe olma ihtimali çok çok nadir de olsa başınıza gelme ihtimalini bilmekte fayda var. Ancak tekrar söylüyorum, bu bilinen en güvenli korunma yöntemidir.



Tüpleri bağlı olan biri daha sonradan tekrar gebelik isterse tüplerin geri açılma ameliyatı yapılabilir. Bu ameliyatın başarı şansı düşük olduğundan zaman kaybetmemek için baştan IVF yani tüp bebek tedavisi de yapılabilir. Ancak (hele ki bu arada anne yaşı da ileri olursa) tüplerini geri açtırsa da, tüp bebek de yapılsa, bir daha çocuk sahibi olma ihtimali düşüktür. Bu nedenle bir ihtimal dahi olsa ilerde bir kez daha gebe olma isteği olabilecek kişilere tüplerin bağlanması yöntemi önerilmez.



"Ben bir daha asla gebe kalmak istemiyorum" diyen 30 yaş altı kadınların çok büyük bir kısmının tüpleri bağlatma kararından pişman oldukları görülmüş. Diyelim 25 yaşındasınız ve 2 çocuğunuz var, tüplerinizi bağlatmak istiyorsunuz, o an için kesinlikle eminsiniz ki başka çocuk istemiyorsunuz. Ama hayatın bin türlü hali var. Çocuklarınız 10 yaşını geçince kardeş isterlerse, yada siz tekrar annelik yaşamak isterseniz bu belki de mümkün bile olmayacak. Başka çocuk istemese de sadece başka bebeği olamayacağını bilmek bile bazı kadınları psikolojik olarak kötü etkiler. Bir daha gebelik istemeyebilir ya da istemese de sadece tüplerinin bağlı olduğu fikrinden rahatsız olabilir diye 30 yaş altı kadınların tüplerini bağlatmaları tavsiye edilmez.


Her geçirilmiş sezaryen sonrası bir dahaki gebelikte yaşanabilecek olumsuzlukların riski artar. Tıbbi olarak 3. sezaryende tüplerin bağlanması tavsiye edilir. Bu tavsiye yer yer sert bir üslupla yapılmak suretiyle yanlış anlaşmalara yol açsa da yasal bir zorunluluk yoktur. Eğer biri, geçirmiş olduğu 3 değil 5 sezaryenden sonra bile tekrar gebe kalmak isterse kalabilir, her sezaryen bir öncekinden daha zor ve riskli olsa da mümkündür. Ama 4. kez sezaryen olan her 12. kişi hayatını kaybetmenin sınırına varacak ciddiyette sıkıntı yaşar. Kalan 11 kişiye sorarsanız hiçbir sorun olmamıştır, "doktorlar boşuna korkutuyor"dur. 12de1 bahsedilen riskler sizde gerçekleşirse "bilmiyordum, bilseydim hiç yapmazdım" diyerek sizi yeterince uyamadığını düşündüğünüz doktora mı yükleneceksiniz yoksa "Bu başıma gelen aldığım bir riskti" mi diyeceksiniz? İkinci seçeneği bizler pek görmediğimiz için 3. sezaryende tüpleri bağlama konusunda çok ısrarcı olabiliyoruz doktorlar olarak. (Israrın sebebini söylüyorum, söyleme tarzı ile ilgili sorunları savunmuyorum)




Tüplerini bağlatmak isteyen kadınların evlilerse kocalarının da işleme rıza göstermesi yasal olarak gereklidir. Bekarlar kendi adlarına karar verebilirler! Bu durum hukuk sisteminin bir ayıbı bana göre. Kadının bedeni hakkındaki kararı eşi bile olsa başkasının onayına devlet eliyle sunmaktır. Eğer böyle bir kararı eşler ortaklaşa alamıyorlarsa kendi bilecekleri meseledir bence. Bir kadın kocasının bilgisi dışında tüplerini bağlatırsa boşanma sebebi sayılabilir. Hani sezaryenden önce, kocanın sonradan "vay efendim sen benden habersiz iş mi yaptın" diyerek kadına sıkıntı çıkarmasını önlemek için alınan gayri resmi "haberim var" anlamındaki imza değil bu. Ciddi ciddi bir koca o imzayı atmazsa medeni durumu evli olan kadına tüp ligasyonu yapmak suçtur. Çok şükür ki tersi doğru değil: Kocası istedi diye hiçbir kadına rızası olmadan bu işlem yapılamaz.




3 sezaryenlilerin karşılaştığı ısrarın aksine, 30 yaş altı veya 3 çocuğu olmayanlarda (eş rızası olsa da olmasa da) doktorlar bu işlemi yapmak istemezler ve yasal olarak yapmaya mecbur değildirler. Çünkü tüpleri bağlamak tıbbi olarak zorunlu bir prosedür değildir.




Tüpleri bağlanacak diye konuşulduğu, imzalar alındığı halde tüplerin bağlanması ameliyatta ters bir durum gelişmiş olması sonucu unutulabilir. Hatta doktor bağlanmamanın daha uygun olduğunu düşünmesine karar verdirecek bir durumla karşılaşabilir, ya da teknik olarak güvenle işlemi yapmasına engel bir yapışıklık vb. varsa işlemden vazgeçebilir. Tüpler bağlanmadı ise bu hastaya söylenir.



Bu arada tüplerin bağlanmasının kilo aldırma, menapoza sokma, adet düzensizliği vb. yan etkisi olduğu çoğu kadın sohbetlerinde iddia edilse de tıbben kanıtlanmış bir zararı bilinmemektedir. Çünkü hormon salgılayan yumurtalıklar ve rahime dokunulmaz, sadece ikisi arasında yumurta taşıyan tüplerin içindeki yol bir noktada bloke edilir. Tüplerin bağlanması tüm dünyada en yaygın kullanılan doğum kontrol yöntemidir.






Facebook Yorumları

YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!
  • Misafir Bende 4cüye hamileyim sezeryan olmak istiyorum kordon bağlatmak için acaba olurmu
    CEVAPLA
  • Misafir 8 ay önce sezeryan sirasinda tüplerimi baglatttim ama şimdi açmak istiyorum bu mümkün mü
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 3 çocuk annesiyim 1 düşüğüm var 4 yıl önce doğum yapmıştım şuan tuplerimu kapatma ihtimalim varmi
    CEVAPLA
  • Misafir Ben iki ay önce sezeryan oldum ve kordonlarımı baglattım ama daha adet olmamışım normalmı
    CEVAPLA
  • Misafir Tipleri açılan biri tekrardan bağlayabilir mı.
    CEVAPLA
  • Misafir Merhabalar 4 tanesi normal oldu ve şu an 5 ye hamileyim sezeryan olup tuplerimi baglattirmak istiyorum bir sakıncası olurmu teşekkürler
    CEVAPLA
  • Misafir Merhabalar 4 tanesi normal oldu ve şu an 5 ye hamileyim sezeryan olup tuplerimi baglattirmak istiyorum bir sakıncası olurmu teşekkürler
    CEVAPLA
  • Misafir Bende kordon bagoamak istiyorum zarari varmi
    CEVAPLA
  • Misafir Bende kordon bagoamak istiyorum zarari varmi
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 4duncu sezeryanla tuplerimi bağladım şimdi açtırmak istiyorum.mumkunmu
    CEVAPLA
  • Misafir Ben de 4 .çocuktan sonra başlattım şimdi devlet hastanesinde açmak mümkün mü acaba...cevap bekliyorum....
    CEVAPLA
  • Misafir 8 yil önce tüplerimi baglattim geçen ay konturol gittim de sol yumurtan açık ve çok iyi görünüyor dedi doktor acaba hamile kalirmiyim
    CEVAPLA
  • Misafir Tuplerı baglatmışım actırmak mumkunmu
    CEVAPLA
  • Misafir merhaba 2 normal dogum yaptım 30 yaşındayım 3cuye hamıleyım sezaryan yapıp tuplerımı baglatmak ıstıyorum devlet hastanesınde yapılana bılirmı bna yardımcı olurmusunuz
    CEVAPLA
  • 2727972657415574@facebook_app.com evet yapılabiliyor istanbulda iseniz başakşehir çam ve sakura öneriyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Baglattinizmi acaba
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba ben 38 yasindayim ve 3 üncü cocuguma hamileyim.iki dogumumuda normal dogum yaptim ancak bukez sezeryan istiyorum ve kordonlarimi baglatmak istiyorum.sorum normal dogumdada kordonlari baglatabiliyormuyum?
    CEVAPLA
  • Misafir Meraba bn 26 yaşındayım ve 3 çocuğum var hepside sezeryanla dogum yaptim ve doktorum birdaha hamile kalırsan tehliken olur dedi ve bende bağlatmak zorunda kaldım 9 ay oldu hasta olmadim ve peki nezamn olurum hasta
    CEVAPLA
  • Misafir Ben hamileyim.tuplarimi.baglatmak istiyorum 4 çocuğum var
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 3 aydır sezaryanla tiplerini kapattım bebeğimi emzirmedim ve adet görmüyorum normal mı ne zaman hastalarınırım acaba
    CEVAPLA
  • 2727972657415574@facebook_app.com hayır kalamazsın
    CEVAPLA
  • Misafir Ben tüpleri bağlatım hamile kalıbilirmyim
    CEVAPLA
  • Misafir Kapalı tüp bağlatma var onu deneyin
    CEVAPLA
  • 2727972657415574@facebook_app.com hiçbir sakıncası yok ben 25 yaşımda bağlattım şu an 32 yaşımdayım tekrardan açtıracağım korkmayın
    CEVAPLA
  • Misafir 3 çocuğum var hepsi normal doğum dördüncü ye hamileyim 37 yaşındayım sezeryan olup tüplerimi başlatmak istiyorum.... Bir sakıncası bana olurmu acaba?
    CEVAPLA
  • Misafir Mümkün laparoskopi olabilirsin kapalı tüp bağlatma işlemidir
    CEVAPLA
  • Misafir Aylar önce dogum yaptımm..Ama sımdı tuplerımı baglatmak ıstıuorum...Mumkun olur muu ..acıl
    CEVAPLA
  • Misafir Merabalar benimde iki kizim 4dusuk yaptim baglatmak istiyorum nekadar dofru bu islem
    CEVAPLA
  • Misafir Bende 3. Sezaryenimi oldum ve erken doğum yaptığından çok korkuyordum aklıma tupleri baglatmak gelmedi zaten eşimde yoktu yanımda sonradan tüpler basil bağlanabiliyor mu
    CEVAPLA
  • Misafir Ben yirmi sekiz yaşındayım 2019un ekimde sezeryanla çocuk dünyaya getirdim sezeryanla kordanlarimi baglattim acaba geri cozdurme imkanim varmi
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 35yasindayim 3cocuga hamileyim ben debaglatmsk istiyorum sezeryanla mı normal doğum da bağlanıyor mu
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba 28 yasındayım kordonlarıfımı baglamak ısıtıyorum 1 dusuk 2 sezeryan yaptım ne dusunnursunuz
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba ben 28 yasındayım 1dusuk 2sezeryan oldum kordon lafımı baglamak ısıtıyorum esım de boyle dusunuyor ne dersınız
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba ben 27yasindayim 4 hamileyim ama normal dogum yapiyorum tuplerimi baglatmak istiyorum yasim sorun olurmu
    CEVAPLA
  • Misafir Hayır olmuyor. Senin ve eşinin onayı gerekiyor...
    CEVAPLA
  • Misafir Meraba bu tüpleri baglatmak dogumdan daha sonra da olabiliyormu mesala doğumdan 5 yıl sonra gibi
    CEVAPLA
  • Misafir 3.cocugumda dogumda tuplerımı baglattım. Sonra eşimden ayrıldım ve yeni eşim çocuk istiyor mecburen tüp bebek yapmak zorundayız. Baglatmadan önce çook iyi düşünün lütfen
    CEVAPLA
  • Misafir Merhabalar 25 yasindayim ve 4 un cu cocuguma hamileyim ve kordonlaromi baglatmak istiyorum ama ayni zamanda cok korkuyorum baglatmak icin sezeryan sartmi bana yardimci olun lutfen ????
    CEVAPLA
  • Misafir 41 yaşındayım tüplerımı baglatmak istiyorum ama fakat yapan kişiler sonra kötü oluyormuş diye duydum bu dogru mu sizce
    CEVAPLA
  • Misafir Tuplerini bağlamak istiyorum illa sezaryen mi lazim
    CEVAPLA
  • Misafir 37 yaşındayim bende 3 çocuk korumadigim için Kaldim kesinlikle istemiyordum bu bebeyi yaş tan dolayı çok kötü bı hamilelik g cirdim bende merak ediyorum normal doğum nasıl baglatabilirim
    CEVAPLA
  • Misafir Bnde hamileyim 3 cuye nasipse bundan sonra baglatcam cocuk bakiminda sorunum yok hamilelikte cok sıkıntılar yasiyorum oyuzden 3 yeter bu sartlarda fazlazi iyi deyil
    CEVAPLA
  • Misafir Bişey sorabilirmiyim
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba ikinci dogumumdan sonra kendimi baglattim fakat adet duzensizligim var hamile kalma ihtimalim varmı
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 3 çocuk tan sonra tüpleri mi bağladım bişikayetim yok çok memnunum
    CEVAPLA
  • Misafir ben bağlattım çok memnunum tavsiye ederim
    CEVAPLA
  • Misafir Ben beşinci çocuğuma üç aylık hamileyim her gebeliyim çok kötü geçiyor artık çocuk istemiyorum bana bir akıl verirmisiniz
    CEVAPLA
  • Misafir Tüp bağlatma rahim topma Ameli:yatı
    CEVAPLA
  • Misafir Ben Bakırköykadin doğum hastanesinde 16 yıl önce. rahim toplatim tüpleri mi ağlattı m. Şimdi aynı bu ameliyatı n ismi nedenir.Rica etsem mail atabilirmisiniz. Ben engelli bir hastayım, herhangi bilgi edinemiyorum,çünkü hastane kapanmış aynı ameliyat yine olacam.
    CEVAPLA
  • Misafir Ben tuplerimi baglattim ultrasonla görülebilir mi tüplerin bağlanması
    CEVAPLA
  • Misafir Onayı oldu baglatım şimdi aştırmak istiyorum çünkü baglatı kan sonra karnım sürekli ağrıyor
    CEVAPLA
  • Misafir 35 yasindayım ve 11 yıl once baglatım 3 sezeryanım var ama simdi ac tirma ameliyatı olmak istiyorum robotikle olmaz acik ameliyat diyorlar simdi nisanliyım ve sezeryandan baska dogum yapamiyorum napmalıyım mumkunmu acilması
    CEVAPLA
  • Misafir Eşim uzun yol söföru bende 10 gune kadar doğum yapabilirim ancak esimin yanimda olup olamayacagini bilemiyoruz yaşim 32 ve 3.cocuk olacak insallah.artik cocuk istemiyoruz esim yanimda olmazsa nasil onun rizasi alinacak tüpleri baglatma konusunda bilenler yazabilirmi.
    CEVAPLA
  • Misafir Ben çok pişmanım kimse kabul etmesede baglatanlarla görüştüm heb aynı sorun kesinlikle hayır diyorum artı bu işlemin doğum esnasında teklif edilmesi sancılı ve aklı basında olmayan bi anne için çok yanlış hiç bilgim yoktu malesef yaşadım ????
    CEVAPLA
  • Misafir 28 yaşındayım 3. sezeryanim baglatmaliyimiyim...
    CEVAPLA
  • Misafir Baglatmak istiyorum korkuyorum zor bir yontammi acaba
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba ben 28 yaşında olan. Bir Bayanım 3 çocugum var ama normal dogum yaptım baglanma olasılıgı nedir
    CEVAPLA
  • Misafir 37 yaşında olan bayan arkadaşımız bende aynı durumu yaşadım ve tüp bebek yaptirdim rabim yardım eder sende dene
    CEVAPLA
  • Misafir 37 yaşındayım 2 çocuğum var 6 yıl önce bağlattım ve 6 yıl önce eşimden ayrıldım ve 1 yıl önce tekrar evlilik yaptım yeni eşimin çocuğu olmadığı için çocuk istiyor nasıl tekrar çocuk sahibi olabilirim,yardımcı olurmusunuz.....
    CEVAPLA
  • Misafir Slm ben 3 çocuk annesiyim tüplerimi keserek bağlatmak istiyorum 3 çocuğunu normal doğum yaptim hangi yöntem daha iyidir bilgi verirseniz sevinirim iyi gunler
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 2 cocugumu agustos 2027 de dogurdum araliktada adet oldum tuplerimi baglattigim halde hala adet olmadim hamile olma ihtimalim var mi
    CEVAPLA
  • Misafir Ben dört çocuk annesiyim 4ay önce doğum yaptım ama hala adet olmadım sizce bir sıkıntı varmı yoksa doğumdan mı kaynaklanıyor Bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler
    CEVAPLA
  • Misafir Merabalar 27 yaşındayım ve 4.çocuğuma hamileyim doğumdan sonra kordon bağlatmak istiyorum..bağlatabilir miyim ?acaba
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba 5 çocuk annesiyim ve kordon bağlatmak istiyorum ama şuan hamile deilim kordon bağlaya bilirim?
    CEVAPLA
  • Misafir Bu yontemin fiyatı özelde nekadar acaba baglatmanin yani diyorum bunla ilgili bana yardımcı olurmusunuz lutfen
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 3ay önce dogum yaptım sezeryan ile ve tiplerini baglattim ama hala adet olmadım etkisi olabilirmi
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 23 yasinda tuplermi balatim ama cok pismanim tuplerim acilmazmi
    CEVAPLA
  • Misafir Çok erken neden yaptınki
    CEVAPLA
  • Misafir 31 yaşında yim 4 sezaryan oldum ve tüpleri baglattim amA beş ay sonra gebe kaldim 4.sezaryan olduğum ve sezaryanim kötü geçmişti diye gebeligi sonlandirmak zorunda kaldik tekrar gebe kalmaktan korkuyurum
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba hocam ben 27 yaşındayım 2 çocuğun var ikisinde de kebelik zehirlenmesi yaşadım kılpayı kurtuldum tuolerimi bağlatmak istiyorum sezeryan o Sezeryanim acil oldu aklım başımda değildi çok kötü pireklemsi olmuştum baglatamadim şimdi baglata bilirmiyim hastanede çok kalır mıyım bebeğim çok küçük biraylik
    CEVAPLA
  • Misafir Hocam 4yil önce bağlattim tekrar açtırmak istiyorum açıj amalitat gibi hiç sosyal güvencem yom fiyati ögrene bilirmiyim
    CEVAPLA
  • Misafir 3cu dogumumdan sonra baglattim seker hastasiydim 4yil oldu baglattirali. Esim yine cocuk istiyo peki tekrar cozulebiliyormuu
    CEVAPLA
  • Misafir Tüplerimi baglattıralı 9yıl oldu ama aybaşım olurken çok sancı yapıyor amaliyat yerim hekime danışmam gerekiyormu
    CEVAPLA
  • Misafir Ben ucuncu ameliyatimi oldum ve tuplerimi baglattirdim esim artik korunmadi fakat diger aya gore adetimde iki gun gecikti duzensizliktrnmi acaba oyle oldu ne olur bi bilgi verin egerki hamileysem bu sefer kafayi yerimm
    CEVAPLA
  • Misafir Ben sezeryan amaliyatı oldum bana doktor kordonlarını bağlayım mı die sordu die hatırlıyorum ama tam emin de değilim . Sizce doktor böyle Bi soru sorarmı . Uyuşmuştu her yerim tam hatırlamıyorum e biraz da heyecan vardı lütfen yardım edin
    CEVAPLA
  • Misafir Ağır kaldırınca kordon acılırmı
    CEVAPLA
  • Misafir Bekarım ve tüplerimi bağlatmak istiyorum sizce bu mümkünmüdür bir evlilik yaptım 2 defa kürtaj oldum cocuk sahibi olmak istemiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Bekarım tüplerimi bağlatmak istiyorum anne olmak bana göre değil kesinlikle çocuk falan istemiyorum psikolojik olarakta çocuk sahibi olmam mümkün değil,bu işlemi yaptırabilir miyim ?
    CEVAPLA
  • Misafir Tüp lerimi açtırmak istiyorum bana yardımcı olun şuan İstanbuldayım ikinci evlilik yaptım eşim çocuk istiyor
    CEVAPLA
  • Misafir Doktor hanım ben ucuncu çocuğumu doğuracağı ucube sezaryen eşimle tam olarak tüylerimi bağlanmaktan emin değiliz bana bi yol gosyeriverirmisiniz
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba doktor hanım doğum yapalı9 ay oldu ve ben doğumdan sonra hasta olmaya başladım hastalığım bitti ama yaklaşık iki aydır hastayım ve hastalığım hala devam ediyor bunun nedeni nedir acaba
    CEVAPLA
  • Misafir Meraba dok tor hanım benim. 3 kızım var tüplerimi baglattırmıstım. Esimden ayrıldım 9yıl oluyo 9 yıldan sonra bir ilişkim var onunla beraberlik yasadım. Hamile kalırmıyım
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba doktor hanım.1987 dogumluyum 9 yadında normal dogumla bır cocugum var ıkıncıyı dusunuyoruz ancak dogumu sezaryanla yapıp tuplerı baglatmayı ıstıyoruz esımde kabul edıyor acaba mumkun mu belkı yas zorunlugu var mı.aksı halde ıkıncı cocugu yapmıycagız.bılgı verırsenız sevınırım .tesekkurler sımdıden
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 28yaşındayım üc cocugum var şimdide hamileyim iki defa dış gebelik gecirdim ve sag tüpüm alımdı doktora söyledim bunda sezeryan olup baglattırmak istiyom diye ama olmaz dedi artık cocuk istemiyorum ne yapmalıyım
    CEVAPLA
  • Misafir geri aça bilirmiyim
    CEVAPLA
  • Misafir Tüp bağlamak riski varmi
    CEVAPLA
  • Misafir Doktor hanım 33yaşındayım.3çocuğum var.3.çocuğum 9aylık.bu doğumumda tüpleri bağlattım a pişmanlık duyuyorum.tekrar açtırmak için nasıl bir yol izlemeli yim
    CEVAPLA
  • Misafir 3 kez sezaryen ile doğum yorum sonuncunda. Tüplerini baglatrim. 33 yaşındayım ve tekrar hamile kalmak istyrum mümkün müdür ve ne gibi riskleri var
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba üç sezeryan oldum şimdi dördüncü ye hamileyim tuplerimi baglata bilirmiyim
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 28 yaşındayım iki kez dıs gebelik gecirdim sag tüpüm alındı şimdi altı aylık hamileyim dördüncü cocuk tüpümü baglattırmak icin sezeryan olmak istiyorum ne yapmam gerek nolur yardım edin
    CEVAPLA
  • Misafir Doktor hanımiki çocuk annesiyim36yasindayim tüplerimibaglatmak istiyorum kac gundeistecalisabilirim
    CEVAPLA
  • Misafir Doktor hanım ben 24 yaşındayım ilk doğumum normal oldu ama çok zor oldu idrar torbam sarkma yapti şimdi hamileyim ama tekrar normal doğum yapabilirmiyim
    CEVAPLA
  • Misafir Selam dokdor hanim ben Bakuden yaziyorum size lutfen bana yardim edin 1977 dogumuyum 4 cocuk anesi olldum 5 ci bebek 7 aylik öldu karnimda onu sezaryanla göturmusler o 4 cocukda yokdu benim hormonlarimi baglamislar emelyatda bidaha ane olamicami bana yardim edin
    CEVAPLA
  • Misafir Doktor hanım 4 tane normal doğum yaptım 4 üncü cocugumdan kardonlarımı bagladicaktim ama evde doğum oldu bu yüzden kardonlarimi baglatamadim şimdi hamile değilim ama bağlatmak istiyorum nasıl bir yol izlemem gerek
    CEVAPLA
  • Misafir Doktor hanım 4 tane normal doğum yaptım 4 üncü cocugumdan kardonlarımı bagladicaktim ama evde doğum oldu bu yüzden kardonlarimi
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 31 yaslndaylm sezeryan 2 dogum yaptlm 2 tane benim hic istemedigim bebeyimi esim ve aimin zoruyla aldlrdlm simdi kordonlarlml baglatmak istiyorum 5 defa alet taktlrdlm bunyem taslmlyo
    CEVAPLA
  • Misafir Kim
    CEVAPLA
  • Misafir Doktor hanım yaşım 24 2 normal 2 sezeryan doğum yaptım şuanda 3 aylık hamileyim kızımda 17 aylık daha küçük bu son doğumda mecburi sezeryan olacak 5 çocuk doğurmuş olucam artık kordonlarımı kesinlikle bağlatmak istiyorum eşimde kabul ediyor çocuk artık istemiyoruz ama doktorum 35 yaş altı olmaz diyo
    CEVAPLA
  • Misafir Bana hiç birşey söylenmedi ve rapordada geçmiyor fakat ameliyatim tam bir saat sürdü
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba ben 3.sezeryan dan sonra tupleri mi bağlantım oğlum 17 aylık lohusaliktan bu yana hic adet görmedim emziriyorum ama yinede endişe ediyorum bu kadar uzun süre adet görmemek normalmi
    CEVAPLA
  • Misafir Hocam bende üç ay önce sezeryanla gerçekleşen bir doğum yaptım ve tuplerimin bağlanmasını istedim buna bende eşimde imza attık ama doğum raporunda tuplerimin baglandigina dair bi yazı geçmiyor.raporda geçmesi gerekiyormu yoksa yazilmazmi? Bunu çok merak ediyorum.
    CEVAPLA
  • Misafir Hocam ben 25 yaşındayım 4 sezeryan oldum şu an 10 haftalık hamileyim koruma yöntemleri hep yan etki yaptığı için doktor lar vermediler tiplerimi iki sen sonra hep istiyorum yaş sorun diyip baglamiyolar ne yapmaliyim
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 5 yil once baglattim ama 3 gun sonra pisman oldum actirmayi cok istiyorum.doktorum kesmedim sadece bağladım demisti su an 38 yasindayim sansim nedir.hocam
    CEVAPLA
  • Misafir Bende bağlatmak istiyorum.34 yaşındayım.nasıl oluyor.normal doğum yaptım.sonradanda baglanabiliyor mu
    CEVAPLA
  • Misafir Hocam ben size tüplerimi bağlattım adetim 15gün geçti şuanda ateşli hastayım kasıklarım çok ağrıyor evde test yaptım negatif çıktı sizce hamile olabilirmiyim
    CEVAPLA
  • Misafir 29 yasindayim3 uncu dogum yapcam ama tuplerimi baglatmak istiyorum esim istemiyor ne yapabilirim
    CEVAPLA
  • Misafir bende baglatmak istiyorum ama korkiuorum
    CEVAPLA
  • Misafir Ben sezeryanla dogum yaptim ve tupleri baglattim cinsel iliski sirasinda kan bosaldi normalmi yoksa dikislerimmi patladi lutfen cevaplarmisiniz ayrica agrim da Yok
    CEVAPLA
  • Misafir Göbekdeliğinden tüplerinbağlanması uygunmudur
    CEVAPLA
  • Misafir Tupler baglanali 6 yil oldu simdi adetim 15 gun gecti cok ax leke geldi 44 yasindayim ve doktora gitmeye tes yapmayada korkuyorum uc cocuk var
    CEVAPLA
  • Misafir Ben tuplerimi baglattm geri actira bilirmiyim
    CEVAPLA
  • Misafir Bende 29 gun oldu 3.bebegimi dogum yapali. Kntrole gidince 37+4 te girdim sezeryana. 3.sezryan oldugu icin dr.um yasal hakkim olduğunu söyledi dusunmuyodum ama bianda baglasin dedim bende. Sanki bu sezeryanjm daha agir gecti acab baglatmadan sebepmi diye düşünüyorum. Cunkj en ufak bi isYapsam solTar
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 40 yaşındayım 3 çocuk annesiyim tüplerinin bağlatmak istiyorum kilo yapıyorsa çok üzülürüm ben asla kilo almak istemiyorum ve düzenli adet görmek istiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Ben iki gün önce tüplerimi bağlanttım.açık ameliyat ile bağladılar. Bu kadar ağrı acı ızdırap çekeceğimi bilsem Yapmazdım dört çocuk sahibi 34 yaşındayım. O kadar ağrı varki nefes alamıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir 30 yasındayım 4cocugum var ucu sezaryan ve tuplerımı baglattım ılerde sıkıntı olur mu
    CEVAPLA

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.